• 22 Dec. 2022
  • 9 min

An Nou, cu rezoluții proaspete în eJobs

obiective

La final de an, după ce am tras linie, putem spune că 2022 a fost una dintre cele mai bune perioade pentru echipa eJobs. 420.000 de joburi au fost postate anul acesta pe eJobs.ro și au atras peste 10 milioane de aplicări. Iar în spatele acestor cifre stau oameni care investesc zilnic talent, dăruire și atenție la detalii, pentru a da formă visurilor candidaților și partenerilor business.

Însă pentru ca toate visurile să fie posibile, e nevoie de obiective bine stabilite, dar și de o abordare practică a lor, de o mentalitate deschisă și flexibilă. Iulia, Cristian și Ana sunt colegii din echipa eJobs care fac o retrospectivă a anului 2022 din perspectivă profesională, își iau lecțiile potrivite și merg mai departe cu planuri care țin mai degrabă de abordare și de găsirea unor resorturi interioare care să îi motiveze în continuare.

 

Ana Călugaru, Head of Communications, eJobs Romania

Ana Călugăru, Head of Communications eJobs

Ana s-a alăturat echipei eJobs în 2018 ca PR Manager. Din 2022 este Head of Communications în cadrul aceleiași echipe, misiunea sa fiind să comunice în numele brandului, să identifice noi oportunități de dezvoltare a imaginii companiei și să coordoneze relația cu mass-media. Pentru că în jobul său apar tot timpul noi provocări, uneori este dificil să facă planuri pe termen lung, mult mai important este felul în care le abordează și cum merge mai departe. Despre toate acestea ne povestește în cele ce urmează.

 

Ce planuri ai avut pentru 2022 și care dintre ele s-au materializat?

Principalul meu plan a fost să-mi reintru „în formă”, după o absență motivată de 10 luni și să pun în sincron așteptările mele de la mine la nivel personal cu cele din zona profesională. Din punctul acesta de vedere, poate n-a fost cel mai ușor an. Dar dacă stau și adun cred că 2022 se termină mai bine decât speram.

 

Ce strategie ai avut pentru a-ți îndeplini obiectivele?

Cred că secretul acestui an a stat în prioritizare și în claritate. Am înțeles poate mai bine decât oricând cât de importantă este autodisciplina. 2022 a fost un an foarte bun pentru business-uri. Un an bun înseamnă însă întotdeauna și multă agitație, multe lucruri care trebuie făcute, iar pentru asta e nevoie de ce spuneam mai sus: prioritizare, claritate și multă autodisciplină. Deși par ingredientele perfecte pentru o rețetă a rigidității, ele funcționează doar când au alături și flexibilitate, așa că o să adaug și pe ea pe listă.

 

Schimbările în plan profesional sunt de multe ori influențate de schimbările din plan personal, de modul în care gândim, de modul în care ne controlăm emoțiile (în special stresul). Cum ai putea să-ți devii un manager interior mai bun?

Exersând foarte mult abilitatea de a putea să-ți ieși din propriii papuci din când în când. Doar detașat de lucrurile pe care le luăm adesea mult prea personal, putem să lucrăm mai bine cu noi înșine, să ne gestionăm timpul, obiectivele, pașii pe care-i parcurgem, obstacolele de pe drum, găsirea soluțiilor și rezultatele. Aceleași resorturi interioare ne ghidează și în viața personală, și în cea de business, trebuie doar să știm cum să le adaptăm fiecărei situații.

 

Cum îți măsori rezultatele, astfel încât să știi ce ai putea face mai bine pe viitor?

Foarte des și constant. Mi se pare crucial să faci asta, deși poate fi și periculos pentru că e foarte ușor să te pierzi în detaliile imediate și să pierzi the big picture. Cu toate astea, jobul meu are o specificitate care poate genera multă dopamină (atunci când lucrurile merg cum trebuie) sau foarte multă anxietate, iar asta se întâmplă pentru că efectele muncii pe care o fac se văd imediat. Așa că, vreau, nu vreau, propria evaluare o fac, practic, non stop.

 

De unde îți iei energia necesară pentru a-ți putea atinge anumite obiective în plan profesional?

Energia mea vine din toate lucrurile pe care simt că le-am făcut așa cum trebuie. Cu cât ceva iese mai bine, cu atât mai motivată sunt ca următorul lucru să-l depășească pe anteriorul. Apoi, din toți oamenii din jurul meu care mă inspiră într-o formă sau alta, dar și din lucruri foarte mici, aparent neînsemnate, dar care îmi dau o stare de bine și care mă încarcă pozitiv. Ce mi se pare important e că încă reușesc să-mi păstrez resorturi care pot fi „hrănite” ușor, dar eficient.

 

Cristian Radu Account Manager eJobs

Cristian Radu, Account Manager eJobs

Are în CV o experiență variată, în domeniul bancar, în retail, precum și în management. Din iulie 2022, Cristian a ales să facă o schimbare majoră în carieră, a plecat din Galați, orașul natal, și s-a alăturat echipei eJobs, în rolul de Account Manager. De ce a ales sa fie aici? În cadrul interviului a simțit ca este locul în care dacă-ti dorești să evoluezi, ești ajutat și motivat. Descoperă în cele ce urmează ce și-a propus să preia din 2022 și ce obiective și-a setat pentru 2023.

 

Ce planuri ai avut pentru 2022 și care dintre ele s-au materializat?

În 2022 mi-am propus să evoluez, să-mi creez un nou drum în plan profesional și să-mi demonstrez mie, în primul rând, că ambiția mea și abilitățile pe care le-am dobândit pe parcursul anilor pot să mă propulseze către succesul pe care-l doresc.

 

Ce strategie ai avut pentru a-ți îndeplini obiectivele?  

Strategia mea a fost să renunț la confortul propriu, să încerc tot mai mult să-mi lărgesc orizontul și să cunosc persoane noi. Astfel, am început anul cu o schimbare în carieră, ce m-a pus într-o poziție de management și m-a învățat cu adevărat adevăratele principii și valori ce stau la baza bunei funcționări. Apoi am ales să schimb orașul și din nou cariera, preluând rolul de Account Manager la eJobs. Acum, privind retrospectiv acest an, pot spune ca am făcut cele mai bune alegeri.

 

La începutul fiecărui an facem noi planuri, parcă și mai curajoase față de anul precedent. Ce obiective ți-ai stabilit pentru 2023 în plan profesional?

Pentru anul 2023 mi-am setat să evoluez, să mă expun și mai mult în fața noului, și, în același timp să-mi dau mie timpul pentru a învăța din ce în ce mai mult. Cel mai curajos Grow Up pe care doresc să-l iau in considerare este să demonstrez că pot atinge obiectivele și chiar să le depășesc, să lucrez în continuare la construirea încrederii pe care oamenii o au în mine.


Cum ai de gând să le atingi? Ce vei prelua din strategia din 2022? Ce vei schimba?  

Din anul 2022 voi prelua curajul, voi prelua orientarea către nou și totodată implicarea pentru a evolua. Nu aș schimba nimic, orice schimbare implică un regret. Consider că viața are propriul curs, depinde doar de noi dacă dorim sa fim o barcă pe apă sau o piatră care se scufundă.

 

Schimbările în plan profesional sunt de multe ori influențate de schimbările din plan personal, de modul în care gândim, de modul în care ne controlăm emoțiile (în special stresul). Cum ai putea să-ți devii un manager interior mai bun?

De multe ori m-am luptat cu acea persoană hotărâtă din mine, ce poate într-o zi să aibă 100 de gânduri diferite. Ce am învățat să fac cel mai bine este să mă ascult pe mine, să analizez dacă toate gândurile sunt constructive sau nu și să încerc să găsesc rezolvări. Singurul punct de plecare este de a-mi stabili un stil de viață mult mai axat pe hobby-uri și de a-mi gestiona mult mai bine timpul liber.

 

Uneori, pe la mijlocul anului, se întâmplă să abandonăm obiectivele stabilite sau să intrăm într-un slow motion. Cum te asiguri că te ții de ceea ce ți-ai propus pentru 2023? 

Pentru mine nu există conceptul de slow motion. Întotdeauna am în vedere să-mi stabilesc niște obiective de care sunt conștient că le pot duce spre final. Dar în cazurile rare când simt că mă duc într-o pantă descendentă a implicării mele, de regulă, îmi iau câteva zile libere și îmi ofer timpul necesar de odihnă și recreere.

 

Cum îți măsori rezultatele, astfel încât să știi ce ai putea face mai bine pe viitor?  

Rezultatele prefer să le măsor atunci când privesc în jurul meu și văd că lumea este mulțumită de calitatea pe care o aduc. A considera că ești cel mai bun este ok, îți crești stima de sine, dar când vezi fizic lucrul acesta și îl auzi, atunci realizezi că ești bun în ceea ce faci.

 

De unde îți iei energia necesară pentru a-ți putea atinge anumite obiective în plan profesional?

Să fiu sincer… din momentele la cafea. Și în momentele în care aceasta nu este de ajuns, îmi iau doze de adrenalină din sport sau de la oamenii dragi.

 

Povestește-ne despre sursele tale de inspirație (lideri, cărți, evenimente).  

Prefer să nu dau nume, însă prefer sa mă documentez de la persoane care au reușit cu adevărat, persoane care au învățat să transforme eșecul în succes și care pot fi exemple de urmat. După cum zice un citat după care mă ghidez „I don’t belive in talent. I believe we are all equals, capables of everything in life.” (n.r. Nu cred în talent. Consider că toți suntem egali și capabili de orice ne propunem în viață.)

 

Talent Sourcing Skilld eJobs

Iulia Lăzărică – Talent Sourcing Skilld eJobs

Iulia s-a alăturat echipei Skilld eJobs în mai 2022, pentru a continua pasiunea sa de a lucra cu oamenii și de a le oferi ghidare în carieră. Îi place să învețe constant, lucru care o menține activă, o stimulează să descopere lucruri noi și să găsească resurse pentru a-și desfăşura activităţile. Despre felul său de a se raporta la planurile pentru 2023, dar și despre sursele sale de energie, care îi dau motivație, ne povestește în continuare.


Ce planuri ai avut pentru 2022 și ce s-a materializat?

La finalul anului 2021 am înfiinţat propria companie pentru că am considerat că voi avea mai mult control între viaţa personală şi profesională. În plan profesional mi-am dorit mai multă flexibilitate în modul de lucru şi am fost mai exigentă şi selectivă în ceea priveşte adaptabilitatea unui potenţial partener de business în acoperirea acestei nevoi. Mi-am propus, de asemenea, să mă bucur de rolul de freelancer, de diversitatea şi faţetele unui rol în care eşti totul, de la A la Z, 24/7. La final de 2022 consider că sunt la 100% ce mi-am propus.

 

Ce strategie ai avut pentru a-ți îndeplini obiectivele?

Am încercat să am o listă scurtă de obiective şi să mă arăt cât se poate de deschisă să învăţ de la zero lucruri pe care nu mi le-am dorit să le fac, să schimb planul dacă simţeam că nu avansez în obiective, să fiu flexibilă şi să încerc să mă adaptez cu mai multă viteză de reacţie. Strategia principală a fost să ţin paharul gol, cum ar zice Bruce Lee, şi să mă bucur de fiecare dată când se umple, pentru ca scopul paharului este să fie gol, iar scopul meu este să îl umplu.

 

La începutul fiecărui an facem noi planuri, parcă și mai curajoase față de anul precedent. Ce obiective ți-ai stabilit pentru 2023 în plan profesional?

Păstrez obiectivele profesionale din 2022 chiar dacă le consider îndeplinite, încerc să fiu constantă şi adaug pe lista mea doar un singur obiectiv nou.

Mi-am propus să obţin licenţa de formator. În primul rând consider că pot obţine beneficii prin setarea acestui obiectiv. Pentru mine este funcţional să învăţ mereu ceva nou, mă ţine activă, mă stimulează să descopăr lucruri noi şi mă ajută să găsesc resurse pentru a-mi desfăşura activităţile de zi cu zi, în rolul pe care îl ocup.

Pe de altă parte, mi-ar plăcea ca toată experienţa profesională acumulată pâna acum să pot să o împărtăşesc într-un mod organizat, autorizat şi acreditat. Mi-ar plăcea să pot să încorporez treptat şi rolul de formator experienţei mele profesionale.

În plus, activez şi ca voluntar într-un program de practică şi mentorat pentru persoane la început de carieră şi/sau proces de reconversie şi cred că aş fi mult mai eficientă si structurată în discurs atunci când aş purta discuţiile cu ei.



În general mă ghidez după un calcul simplu: Satisfacţie = Recompensă – Dorinţă. Pentru mine obiectivul este dorinţa şi încerc să am o listă scurtă, pe care o fragmentez în paşi mici şi încerc să am răbdare. 

 

Uneori, pe la mijlocul anului, se întâmplă să abandonăm obiectivele stabilite sau să intrăm într-un slow motion. Cum te asiguri că te ții de ceea ce ți-ai propus pentru 2023?

Până acum nu mi s-a întâmplat să abandonez obiectivele profesionale pe care mi le-am setat, dar consider că sunt îngăduitoare cu mine însămi, deci mi s-a întâmplat să le mai ajustez. 

În general, mă ghidez după un calcul simplu: Satisfacţie = Recompensă – Dorinţă. Pentru mine obiectivul este dorinţa şi încerc să am o listă scurtă, pe care o fragmentez în paşi mici şi încerc să am răbdare. Sunt de părere că, în materie de obiective profesionale, este mai bine să mă mişc în slow motion decât să nu mă mişc deloc.

Sunt pregătită însă să modific obiectivele sau planul pentru obţinerea lor şi consider benefică schimbarea dacă acestea devin incompatibile cu satisfacţiile, poate le-am setat prea sus, sunt de neatins şi devin frustrante sau sunt setate prea jos şi devin plictisitoare. 

 

Cum îți măsori rezultatele, astfel încât să știi ce ai putea face mai bine pe viitor?

Îmi place să solicit feedback de la persoanele alături de care lucrez. Încerc să mă menţin deschisă în comunicare şi să accept când am ceva de îmbunătăţit. 

De asemenea, pun în scris tot ce reuşesc să întreprind chiar dacă mi se pare că nu am reuşit să duc la bun sfârşit un pas din obiectiv sau obiectivul în sine şi documentez cum m-am simţit în acest proces. Faţă în faţă cu lista cu micile victorii, lista de obiective arată mult mai bine, iar dacă totuşi nu arată bine, îmi dă indicii despre ce aş putea să îmbunătăţesc.


De unde îți iei energia necesară pentru a-ți putea atinge anumite obiective în plan profesional?

În primul rând, îmi place profesia pe care am ales-o, mă simt implicată pentru că o fac cu pasiune sinceră. În al doilea rând, îmi plac multe alte lucruri mici, de la băut cafeaua dimineaţa sau citit până la învăţat lucruri noi. Îmi place să fac sport deşi nu practic niciun sport anume, îmi place să mă trezesc cât de devreme ca să profit cât mai mult de ziua pe care o am înainte, îmi place să petrec mult timp afară din casă, în natură dacă se poate şi încerc să am şi activităţi creative şi/sau artistice.


Povestește-ne despre sursele tale de inspirație (lideri, cărți, evenimente).

Sunt fana stoicilor şi a lui Bruce Lee. În acelaşi timp îmi place să găsesc surse de inspiraţie între contemporanii mei. Din domeniul meu de activitate, în HR şi Recrutare, Patty McCord reprezintă pentru mine un model în ceea priveşte cultura organizaţională de onestitate şi responsabilitate profesională.

Îmi place să învăţ şi din „grădina” altora, din medii total diferite mediului meu profesional, de exemplu mă inspiră Haruki Murakami la capitolul constanţă, mi se pare un exemplu de urmat şi în viața personală, nu doar în cea profesională. Îmi place si Dave Grohl – autobiografia lui este ultima carte pe care am citit-o în timp record, mi-a luat 2 zile. 

Anul acesta am participat la Brand Minds, evenimentul de business la care au luat parte personalităţi din mai multe domenii şi mi s-a părut o experienţă extraordinară de networking, dar şi un masterclass care m-a împlinit. 

De asemenea, tot anul acesta am pornit o aventură de voluntariat profesional în cadrul unui colectiv implicat în ajutarea persoanelor la început de drum în carieră, fie că este vorba de absolvenţi sau persoane care fac o conversie profesională (Restart Camp) – pe care o consider o sursă de inspiraţie, prin varietatea de oameni pe care i-am cunoscut şi pasiunea de lucru a fondatoarelor.

Este ușor să te lași influențat de teamă, timiditate, apatie sau anxietate când ai de făcut un salt important în carieră. Dacă te-am convins că merită să faci acest salt și să te alături echipei eJobs de un singur lucru avem nevoie, însă, de la tine. Adu curajul de a încerca ceva nou! De restul se ocupă eJobs.

Descoperă profilul nostru de companie pe eJobs.ro, unde postăm joburile disponibile în cadrul echipei și aplică pentru ca 2023 să înceapă așa cum îți dorești!

 

Ți-a plăcut articolul despre obiective pentru 2023 în echipa eJobs? S-ar putea să-ți placă și: 

Curajul de a îndrăzni mai mult în carieră

Cum te ajută concediile de odihna să fii mai inspirat la job

A fost util articolul? 0
obiective

Leave a Reply