• 16 Sep. 2020
  • 2 min

Septembrie, cea mai bună lună pentru angajare: peste 14.000 de joburi noi

oferte de munca

Ai tot mai multe oferte de munca și tot mai multe oportunități de angajare în cele mai active domenii din țară. Mai mult de 14.000 de joburi noi au apărut pe piața muncii doar în prima jumătate a lunii septembrie, numărul fiind în creștere nu doar față de fiecare lună din ultima jumătate de an, ci și în comparație cu ianuarie, februarie și martie.

De asemenea, nivelul de oferte de munca este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci când companiile se luptau pentru atragerea candidaților.

„Luna septembrie și, în general, lunile de toamnă sunt, în mod tradițional, cele mai efervescente, în termeni de recrutare. Ne așteptam, deci, să observăm o creștere în numărul de joburi, însă nu atât de mare. Nu credeam că vom ajunge să depășim chiar și ianuarie și februarie, când nimeni nu anticipa venirea pandemiei, iar companiile își mențineau ritmul de angajări masive. Deși începe să se restrângă decalajul dintre numărul de joburi disponibile și numărul de aplicări, încă avem o disproporție destul de mare între cele două. Cu toate acestea, începutul de lună a marcat o deblocare pe care o aștepta toată piața și în special candidații”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Domenii cu cele mai numeroase oferte de munca

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări (peste 4.000 de noi locuri de muncă), următoarele cele mai active domenii fiind Transport / Distribuție și Administrativ / Logistică. Peste 1.600 de poziții noi s-au deschis în sectorul Medicină și aproximativ 1.500 în Call center-e. În ceea ce privește orașele în care s-au făcut cele mai multe recrutări, Capitala se află, ca de obicei pe primul loc, la o distanță apreciabilă de alte orașe mari precum Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța, Iași sau Sibiu.

Pulsul aplicărilor pentru oferte de munca

Și în ceea ce privește aplicările primele două săptămâni din septembrie se dovedesc a fi cele mai bune din ultimul an, cu 610.000 de aplicări venite din partea celor care vor să se angajeze.

„Candidații sunt foarte atenți la tot ce apare nou în piață, urmăresc job-urile, cer feedback în urma interviurilor, aplică foarte țintit și pe poziții compatibile cu profilul lor astfel încât să-și maximizeze șansele de angajare. Cu toate acestea, avem acum de-a face cu o piață a angajatorilor, motiv pentru care durează poate și de două ori mai mult decât înainte să îți găsești un job”, explică Bogdan Badea.

În acest moment, 24.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Ți-a plăcut articolul despre oferte de munca în septembrie? Citește și:

Locuri de muncă în străinătate: unde sunt cele mai multe oferte
Jumătate dintre angajatori au păstrat neatinse salariile

A fost util articolul? 13
oferte de munca

Leave a Reply