• 19 Aug. 2020
  • 2 min

Locuri de muncă în străinătate: unde sunt cele mai multe oferte

locuri de munca in strainatate
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Dacă te-ai gândit să-ți cauți un job în străinătate, în această perioadă, atunci ar trebui să știi cum a evoluat numărul de locuri de muncă scoase la bătaie și spre ce țări se orientează alți candidați. 

Angajatorii au scos cele mai multe oferte pentru locuri de munca Germania. Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, Cipru, Italia și Franța sunt alte țări pentru care, în luna iulie, au existat peste 1.000 de joburi disponibile.

Personalul medical a fost și în luna iulie cea mai căutată categorie de candidați de către angajatorii străini, nevoia de medici și asistente fiind în continuare mare în toate țările din Europa. Alte domenii în care s-au făcut angajări masive au fost transport / distribuție, auto / echipamente, construcții / instalații, administrativ / logistică, producție și agricultură. Cel mai puțin căutați au fost specialiștii în audit și consultanță, cei care lucrează în publicitate, în industria farma sau în contabilitate.

În acest moment, peste 5.000 de locuri de muncă pentru străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

Locuri de munca in strainatate: cele mai dorite țări

Dacă în ceea ce privește numărul de aplicări pentru joburile din România luna iulie a adus un nou record istoric, pentru locurile de muncă din afara țării numărul de aplicări continuă să scadă. Astfel, luna trecută, au fost înregistrate aproximativ 23.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, mai puțin față de luna precedentă, dar și față de aceeași lună a anului trecut. Concret, au fost 13.000 de candidați care au căutat locuri de munca in strainatate.

Germania respectă tendința ultimului an și rămâne cea mai dorită destinație, adunând jumătate din numărul total de aplicări. Este urmată de Olanda și Marea Britanie, alte două tări care au crescut semnificativ în topul preferințelor candidaților români, în ultimii doi ani. ”Cu toate acestea, vedem două reveniri neașteptate, respectiv Spania și Italia, țări care în ultimul an nu au reușit să mai intre în top 10 destinații alese de românii care voiau să lucreze în afară. Spania este deja pe locul al patrulea. Pe locul al cincilea este Franța, iar apoi urmează Italia. Cei mai mulți români pleacă în aceste țări pentru joburi în vânzări, construcții, transport sau agricultură. O altă noutate este apariția Ungariei în rândul țărilor care atrag cele mai multe aplicări”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum optimizăm căutarea unui loc de muncă

Înapoi la pasiune – cum să-ți alegi jobul potrivit

Greșeli în social media care te împiedică să te angajezi

A fost util articolul? 9
job in strainatatelocuri de munca strainatate

Leave a Reply