• 28 Jul. 2022
  • 10 min

Locuri de munca Germania. Află cele mai avantajoase oferte!

locuri de munca Germania

Peste 1.000 de locuri de munca in Germania sunt disponibile acum pe eJobs.ro în industrii precum transport/logistică, medicină, vânzări, administrativ/logistică, navală/aeronautică, construcții, industria energetică, HoReCa.

Salariile pornesc de la 1.300 de euro/lună pentru joburile în transport/logistică și ajung la 4.000 de euro/lună pentru asistenți medicali. Descoperă oferta de locuri de munca Germania și detalii despre piața muncii din această țară!

Germania este una dintre țările care și-a revenit după pandemie, numărul locurilor de muncă vacante în sectorul industrial din Germania a crescut începând cu trimestrul doi din 2021, atenuând temerile că pandemia de coronavirus a erodat piaţa forţei de muncă din această țară, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

De altfel, și conform datelor eJobs, începând de anul trecut, Germania, Olanda și Franța sunt primele primele opțiuni ale românilor care vor să muncească în afară. 

Potrivit ministrului german al economiei, Robert Habeck, Germania va avea nevoie de un număr mai mare de imigranți pentru a preveni ca deficitul de forță de muncă să submineze productivitatea și să pună în pericol o tranziție energetică reușită.

„Ne așteptăm să ajungem la peste un milion de locuri de muncă disponibile (n.r. în condițiile în care momentan deficitul este de aproximativ 400.000 de muncitori)”, a declarat Robert Habeck, ministrul economiei, într-o conferință de presă. 

Institutul Economic German estimează că forța de muncă se va micșora cu peste 300.000 de persoane în acest an, deoarece sunt mai mulți lucrători în vârstă care ies la pensie decât cei mai tineri care intră pe piața muncii.

 

Oferta de locuri de muncă în Germania

În primul trimestru al acestui an, criza de muncitori calificaţi din Germania a atins cote record, notează The Local, citat de zf.ro. Numărul poziţiilor vacante a urcat la un nou maxim de 558.000 în martie 2022, cu 88.000 mai multe decât cu trei luni în urmă.

În 2020, guvernul german deja a luat unele măsuri pentru a relaxa imigraţia și în continuare se lucrează la astfel de politici, menite să atragă muncitori străini. Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de muncitori noi anual, potrivit Agenţiei Federale pentru Ocuparea forţei de muncă.

Românii se află printre muncitorii străini căutați pentru locurile de muncă Germania, aceștia fiind recunoscuți pentru calificările lor și pentru seriozitate.

Cele mai multe oferte de angajare sunt în sănătate, servicii sociale, industria alimentară, construcţii, arhitectură, inginerie, IT, producţia de materii prime, ştiinţe naturale, agricultură, sectorul forestier şi al horticulturii. Iată care este oferta de muncă:

 

Locuri de munca Germania

 

Asistent medical Generalist

Dacă ești un Asistent Medical Generalist pasionat de profesia ta și îți dorești mai multă stabilitate, un mediu profesionist și modern și o situație financiară mai bună, ai ocazia de a lucra într-una dintre clinicile medicale din Germania. Sistemul sanitar din Germania este lăudat și căutat de oamenii din întreaga lume.
Oferta de angajare: contract legal de muncă permanent în Germania; salariu începând de la 3.000 Euro + sporuri (de noapte, de weekend, de sărbători), cazare gratuită în primele 3 luni, curs intensiv de limba germană online gratuit, suport pentru a obține actele necesare pentru recunoașterea profesională.

 

Lucrător depozit

Vorbești bine limba engleză sau germană, ai continuitate în muncă în ultimii 5 ani și ești dispus să te muți în Germania? Dacă acesta este profilul tău, poți aplica pentru jobul de lucrător depozit în industria transport/logistică. Misiunea ta va fi să te concentrezi pe inspecția calității și sortarea coletelor, să scanezi, să încarci pachetele și să te asiguri ca ele vor ajunge la destinația corectă.
Oferta de angajare: Salariul este de aproximativ 1900 euro, ai sporuri adiționale neimpozitabile, pentru lucrul noaptea, în weekend, de sărbători, bonus de relocare, suport în căutarea unei locuințe, reduceri la masă la locul de muncă, bonus pentru recomandări.

 

Stivuitorist

Ai experiență ca stivuitorist și cunoștințe de limba germană (reprezintă un avantaj)? Poți lucra în Germania în industria auto.
Oferta de angajare: salariu de 10 euro net/oră, cazare gratuită, decontarea transportului 50 euro/lună.

 

Instalator

Cu o pregătire pregătire profesională finalizată ca mecanic de instalaţii pentru sisteme sanitare, termice şi de climatizare sau cu o formare profesională similară, te califici pentru jobul de instalator în Germania. Este neapărat necesar să cunoști limba germană la nivel conversaţional, să te remarci atât prin capacitatea de a lucra în echipă, cât şi printr-un mod de lucru atent şi precis, să fii orientat către client.
Vei realiza lucrări de întreţinere şi reparaţie asupra instalaţiilor şi sistemelor tehnice de alimentare, lucrări de montaj şi demontaj ale instalaţiilor de alimentare şi evacuare, montarea conductelor şi componentelor din tablă
Oferta de angajare: salariu brut peste 2.600 euro plus o diurnă, cazare, transport, consiliere şi îndrumare profesională.

 

Curier

Pentru acest job, nu ai nevoie de experiență, contează dorința de a lucra și un cazier judiciar curat. De asemenea, nu este necesar să cunoști limba germană, dar aceasta reprezintă un avantaj.
Oferta de angajare:  contract de muncă, buget pentru cazare, salariu de până la 1.900 euro net/lună, program luni-vineri, sporuri de weekend, asistență în organizarea călătoriei în Germania, precum și la fața locului.

 

Locuri de munca Germania fabrici

Operator Producție

Companiile germane din industria auto caută operator producție, care să aibă cunoștințe minime de limba engleză sau germană și disponibilitate de a lucra în ture.
Oferta de angajare:  contract de muncă, 9 euro net/oră, cazare gratuită, spor de noapte, spor de weekend.

 

Locuri de munca sofer Germania

Șofer CE

Ai permis de conducere categoria CE și disponibilitate de a lucra full-time sau part-time în Germania? Companiile de transport/logistică din Germania angajează șoferi pentru transport regional, național și internațional.

Oferta de angajare:  contract de muncă, salariul pentru jobul full-time este între 2.400 și 2.600 euro brut și angajatorul oferă 27 de zile de concediu, bonusuri: plata transportului până la firma angajatoare, bonus de intrare în echipă, bonusuri pentru recomandări, autoturism pentru angajații rezidenți în Germania, ajutor cu cerere de alocație pentru copii, asigurare de sănătate pentru toată familia (soț, soție, copii), ajutor în găsirea locuinței, avans pentru cheltuielile instalării, mentor și instructor de șoferi, cursuri gratuite, condiții și facilități pentru relaxare la sediul companiei.

 

Șofer cat. B Germania

Te califici pentru acest job dacă deții de minimum 6 luni permisul auto categoria B, ai cazierul judiciar fără înscrisuri, ești apt din punct de vedere medical și nu ai fără restricții de a părăsi țara.Vei lucra 5 – 6 zile/săptămână pe un VAN de 3.5 tone, ruta fiind plănuită și aranjată de către echipă.
Oferta de angajare: 12 euro brut/oră,  diurnă, bonus de performanță, bonus pentru întreținerea mașinii, ajutor cu actele și cazarea, suport pe tot parcursul contractului.

 

Șofer autobuz

Ești șofer profesionist cu permis de conducere clasa D sau D+E? Cunoști limba germană și ai disponibilitatea de a lucra în ture și în weekend-uri? Dacă acesta este profilul tău profesional, poți aplica la joburile oferite de companiile de recrutare și selecție de personal calificat, pentru clienți din Uniunea Europeană. Principalele tale responsabilități vor fi realizarea curselor locale prestabilite, vânzarea și controlul biletelor, sprijinirea pasagerilor cu întrebări și informații, siguranța pasagerilor.
Oferta de angajare include salariu cuprins între 2.200 euro și 2.800 euro

 

Șofer camion 

Cu permis categoria C+E și atestat transport marfă te califici pentru jobul Șofer camion. Unii angajatori nu solicită experiență, dar aceasta te poate avantaja. De asemenea, cunoașterea limbii germane nu este obligatorie. 

Oferta de angajare: salariu de până la 2.600 euro/lună, program de luni până vineri (se ajunge in fiecare zi la cazare), weekend-uri libere, abonament de telefonie și asigurare medicală privată. 

 

Șofer Tir

Dacă ai experiență de minimum 5 ani ca șofer și cunoști cel puțin la nivel de bază limba engleză sau limba germană, te potrivești pentru jobul Șofer Tir Profesionist clasa C+E pentru TIR. Există oferte de angajare în porturile din Germania pe o flotă de mașini noi.
Oferta de angajare: contract de muncă german, cu asigurare medicală inclusă, pensie, cu posibilitatea de stabilire în Germania cu familia, se asigură cazare gratuită și suport în întocmirea dosarului alocație pentru copil în Germania.

 

Locuri de munca Germania cu cazare

Personal Nave de Croazieră

Fie că ești experimentat sau nu, vorbitor de engleză la nivel conversațional sau începător, îți poți începe cariera sau poți face o reconversie profesională, lucrând pe un vas de croazieră.
Oferta de angajare: salariu cuprins între 2.000 – 4.000 euro, formare la bordul navei, cazare, masă, transport asigurate, asigurare de sănătate și accidente, concediu plătit cu salariul de bază.

 

Team Leader în companiile de curierat

Vorbești limba germană și cauți un loc de muncă stabil, într-o companie internațională? Companiile de curierat își măresc echipele și oferă salarii cuprinse între 1.800 și 2.200 euro/net.
Oferta de angajare: prime și sporuri extra salariu, cazare modernă și gratuită, program în două schimburi, plăți suplimentare pentru turele de noapte, duminici, ore suplimentare etc, posibilitate de avansare, asigurare de sănătate și acces la servicii medicale, transportul la locul de muncă, posibilitate de a lucra împreună cu familia și prietenii.

Și pentru aceste locuri de munca Germania, citate în articol, se oferă cazare gratuita: asistent medical generalist, picker, muncitori construcții,


Locuri de munca in Germania fara limba germana

Poți lucra în Germania și fără a cunoaște limba germană. Există câteva industrii în care cererea de oameni este atât de mare, încât bariera lingvistică nu reprezintă o problemă: 

  • Horticultura / Recolta
  • Lucrul în sere
  • Producție
  • Lucrul în depozit
  • Măcelărie
  • Construcții
  • Gastronomie / Hoteluri
  • Agent de livrări
  • Curățenie

Dacă optezi pentru muncă sezonieră, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la necunoașterea limbii germane. Poți avea un tutore vorbitor de română, care te va sprijini în fiecare etapă de angajare și de ședere în Germania. Pe de altă parte, dacă stai în Germania pentru o perioadă mai lungă și te orientezi spre joburi care presupun interacțiune cu publicul, merită să începi să înveți limba germană.

 

Asistent Medical Generalist 

Ai posibilitatea de a de a începe munca direct ca Asistent Medical Generalist în proces de recunoaștere, fără cunoștințe de limba germană.
Oferta de angajare: plata transportului cu avionul în Germania, transfer de la aeroport, salariu cuprins între 2.300 -3.000 Euro brut/ lună (pentru asistent medical în proces de recunoaștere) și de 3.200 – 4.000 lei (pentru asistent medical cu recunoaștere profesională), cazare între 150-300 Euro lună, cursuri online de limba germană gratuite, opoțiunea de a susține un examen de limbă ECL.

 

Manipulant bagaje

Ai cazier judiciar fără antecedente, permis de conducere cat. B (obligatoriu) și ești pregătit a lucra în schimburi? Marile aeroporturi din Germania caută manipulant bagaje care să fie responsabil de încărcarea și descărcarea bagajelor din / în aeronave, luarea bagajelor de pe banda de bagaje, codarea și distribuirea bagajelor. sortare acestora.
Oferta de angajare: salariu între 1.700 și 2.500 euro net/ lună, în funcție de ture și orele lucrate, decont cazare în primele luni, bonusuri, curs limba germană gratuit.

 

Locuri de munca Germania necalificati

Montator panouri fotovoltaice

Pentru a te califica pentru acest job, este important să poți lucra la înălțime, să fii sociabil, flexibil și să-ți faci cu plăcere munca.
Oferta de angajare: salariu de la 2.200 euro/brut, indemnizație de masă, bonusuri în funcție de performanță, transport plătit, oportunități de avansare, mărire salarială, cazare plătită.

 

Picker

Dacă ești absolvent studii medii și ai abilități de planificare și organizare, poți lucra în Germania ca operator depozit – Picker. Responsabilitățile tale vor fi pregătirea produselor pentru livrare, pregătirea coletelor și a documentelor de transport; aranjarea mărfii în depozit.
Oferta de angajare: contract de muncă, salariu 9 euro net/oră, cazare gratuită, decontare transport lunar, bonus de weekend.

 

Locuri de munca Germania constructii

Muncitori constructii

Ești calificat în construcții și ai disponibilitatea de deplasare în funcție de proiecte? Companiile germane recrutează români pentru echipele lor. Cunoașterea limbii germane, engleze, cehe constituie un avantaj. De asemenea sunt apreciate responsabilitatea, seriozitatea și implicarea.
Oferta de angajare: salariu 11-12 euro/pe oră net, 14 euro/pe oră net pentru cei cu experiență în sudură și rigips, contract de muncă, echipament de lucru asigurat, transport asigurat de la cazare la locul de muncă, cazare gratuită. 

 

Ce ar trebui să știi înainte de a opta pentru unul dintre locurile de munca Germania

Găsirea unui nou loc de muncă care să-ți ofere mai multe satisfacții în plan financiar și profesional este probabil unul dintre motivele pentru care alegi Germania ca următoarea destinație în care să lucrezi. Fie că intenționezi să avansezi în carieră, fie că ești doar în căutarea unor venituri mai mari decât ai acum și a unei experiențe de lucru, există o serie de aspecte pe care ar trebui să le cunoști înainte de a aplica la un job pentru Germania și înainte de a pleca să lucrezi aici.

 

Etica muncii germane

„Erst die Arbeit, dann das Vergnügen!”, expresia germană care înseamnă „Muncă înainte de joacă” surprinde întocmai etica muncii germane. Asigură-te că-ți faci treaba și că o faci bine. Să-ți iei cariera în serios nu înseamnă că nu te poți bucura de beneficii sau de echilibrul job-viață personală. Germanii au printre cele mai multe zile libere din orice țară europeană (19 zile libere în 2022 și tot atâtea în 2023). În plus, toată lumea știe că este de bun simț să-ți iei concediu atunci când nu te simți bine. Nimeni nu va ezita în a-ți acorda și recunoaște acest drept.

 

Salariile

În ceea ce privește venitul, de la 1 ianuarie 2022, salariul minim în Germania este de 9,82 EUR brut pe oră. Câștigurile medii sunt mai mari și pot varia în funcție de industrie și de poziție. Astfel în producție poți câștiga până la 15 euro net/oră, în depozit 12 euro net/oră, în construcții 16 euro net/oră, în industria auto 15 euro net/oră, în grădinărit sere – aproximativ 12 euro net/oră. 

Venitul mediu național este de aproximativ 2.456 euro pe lună, sumă care îți permite un trai decent și confortabil. Este însă important să știi că impozitarea germană este relativ ridicată, dar țara compensează prin infrastructură modernă și actualizată, un sistem de sănătate de clasă mondială, precum și un învățământ superior aproape gratuit pentru oricine.

În calitate de angajat în Germania, vei contribui cu aproximativ 20% din salariu la cele patru fonduri principale de asigurări sociale. Iată unde se duc banii tăi:

 

Asigurari in Germania

Asigurare de sănătate. Fiecare angajat din Germania trebuie să aibă asigurare de sănătate. Vei fi înscris de angajatori într-un plan public de asigurări de sănătate. 90% dintre rezidenți optează pentru sistemul public de asigurări de sănătate care acoperă: examinare medicală de către medicul la care ești înregistrat, controale regulate, îngrijire în spital (atât în ambulator, cât și în spital), tratament stomatologic de bază, medicamente prescrise, certificate medicale pentru angajatori, monitorizarea și îngrijirea sarcinii, indemnizație legală de boală ( 70% din salariul net pentru maximum 78 de săptămâni), asigurare de sănătate pentru persoanele aflate în întreținere care nu lucrează și care locuiesc la adresa dumneavoastră. Orice persoană aflată în muncă sau în formare profesională (inclusiv stagiu sau ucenicie) și care câștigă peste 64.350 de euro pe an este obligată să se înscrie în sistemul public de asigurări de sănătate, de îndată ce și-a semnat contractul de muncă. Contribuția de asigurări de sănătate este egală cu 14,6% din venitul tău brut pe lună. Vestea bună: contribuția este împărțită în mod egal între tine și angajatorul tău, astfel încât ambele părți plătesc 7,3% din salariul tău brut (cu un plafon de 4.687,5 euro pe lună). Contractul tău de muncă ar trebui să implice acest lucru.

Asigurare de șomaj. Acest fond îți permite ca în cazul în care îți pierzi locul de muncă, să te înregistrezi la Oficiul German al Muncii pentru a primi un procent din salariul pe care l-ai avut la ultimul loc de muncă deținut. Veniturile și perioada în care sunt acordate depind de de vârsta ta și de cât timp lucrezi. Ești eligibil pentru șomaj dacă ai contribuit cel puțin 12 luni în ultimii 2 ani.

Fondul de pensii. Odată ce împlinești 65 de ani, vei avea opțiunea de a te pensionași vei câștiga până la 67% din salariul brut pe care îl aveai înainte de pensionare. Chiar dacă vei reveni în România, vei avea în continuare dreptul la pensia pe care ai acumulat-o de-a lungul anilor în Germania.

Asigurare de accident și boală. Această asigurare acoperă tratamentul, indemnizația în timpul recuperării sau o pensie în caz de invaliditate. Această asigurare acoperă și accidentele din transport, în drum spre sau de la serviciu.

Asigurare de invaliditate. Contribui cu o sumă mică pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să participe la mediul de muncă sau să aibă venituri atunci când acestea nu mai sunt capabile să lucreze. 


Bine de știut pentru a te acomoda mai bine în Germania

 

Învață limba germană
Învățarea limbii materne este extrem de importantă înainte de a te ocupa de un loc de muncă în orice țară străină. Barierele lingvistice îți pot pune mari dificultăți atât în viața profesională, cât și în viața socială. Deși învățarea limbii germane s-ar putea să nu fie obligatorie în jobul tău, aceasta îți poate îmbunătăți semnificativ experiența de viață în Germania.

Fii punctual
Eficiența și punctualitatea sunt două calități apreciate în Germania, pe care e important să le dezvolți pentru a reuși. Promptitudinea și gestionarea timpului sunt considerate extrem de importante. Întârzierea cu câteva minute la serviciu poate fi considerată ofensatoare.

Concentrrează-te pe detalii!
Cunoscută și ca țara ideilor, Germania are o populație cu abilități de planificare. Concentrează-te pe detalii în fiecare propunere sau prezentare pe care o ai de susținut.

Acționează cu respect și profesionalism!
Germania este cunoscută pentru cultura sa formală și eficientă a muncii. Asigură-te că inițiezi numai conversații relevante în spațiul de lucru.

Fii formal în exprimare!
Adresarea folosind funcția/specializarea și numele de familie este considerată foarte importantă în Germania. Asigură-te că vorbești întotdeauna cu managerii folosind pronumele de politețe și numele de familie.

Menține confidențialitatea!
Germanii iubesc și prețuiesc intimitatea lor. Vei observa că puține birouri sunt deschise. Deși acest sistem împiedică socializarea la locul de muncă, le permite angajaților să-și prioritizeze munca și să-și sporească productivitatea.

E ușor să te lași influențat de teamă, timiditate sau anxietate când ești în căutarea unui job și să renunți la căutarea ta. Așa că aici intervenim noi și-ți facem drumul cât mai ușor.

De un singur lucru avem nevoie, însă, de la tine. Adu curajul de a face pasul către primul job sau către un job care nu solicită experiență. De restul se ocupă eJobs.

Suntem aici cu oferta de locuri de munca Germania și cu o mulțime de resurse online gândite să-ți simplifice căutarea unui nou loc de muncă, așa că intră cu încredere pe eJobs.ro, folosește filtrele, care-ți permit să selectezi anumite criterii, și vei fi mai aproape de jobul care ți se potrivește.

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Locuri de munca Cluj. Descoperă oportunitățile de angajare

Locuri de muncă în București pentru care nu ai nevoie de experiență

A fost util articolul? 2

Leave a Reply