• 10 Jun. 2021
  • 3 min

Cum să-ți organizezi task-urile înainte de vacanța de vară

vacanta de vara cum iti planifici eficient sarcinile

Urmează perioada concediilor, iar zilele de dinainte de vacanta de vara sunt parcă cele mai obositoare, cu o mulțime de „to-do list-uri” și prea puțin timp pentru a lăsa situația așa cum îți dorești.

Întrebări precum: Oare o să termin la timp? Ce se va întâmpla dacă las ceva neterminat? sunt la ordinea zilei așa că îți prezentăm o strategie pe care să o adopți pentru a menține situația sub control și a te bucura din plin de vacanta de vara.

 

Anunță din timp că vei pleca în vacanta de vara

Imediat ce ai rezervat vacanta de vara, trimite un e-mail managerului direct și colegilor pentru a le comunica datele în care vei lipsi de la birou. Fixează încă din acel moment persoana care îți va prelua task-urile. Astfel vei ști cui va trebui să oferi insight-uri valoroase și vei evita supraîncărcarea în zilele premergătoare vacanței. Vorbește cu persoana care îți poate prelua responsabilitățile și, eventual, propune-i să vă ajutați reciproc în perioada concediilor. Oferă-i informații despre stilul de lucru cu clienții, despre strategia ta, dar și despre personalitatea acestora. Dacă jobul tău este unul complex, poți vorbi în echipă pentru ca task-urile tale să fie împărțite între mai mulți colegi. Planifică întâlniri cu fiecare dintre ei pentru a le comunica responsabilitățile și, eventual, trimite-le câte un e-mail în care să rezumi discuțiile purtate și informațiile esențiale pe care trebuie să le aibă în vedere.

 

Creează o listă de to-do-uri cu prioritățile aferente!

Sigur vrei să termini tot înainte de vacanta de vara, dar stabilește cu managerul și colegii ce este urgent și ce suportă amânare. Este foarte important să agreați prioritățile pentru a evita situațiile neplăcute în care numai tu poți rezolva ceva ce trebuie făcut fix în perioada în care lipsești.

Creează o listă de to-do-uri pe care să le acoperi înainte de vacanta de vara si, pentru a nu te aglomera, încearcă în fiecare zi să bifezi un task din acea listă. Bifează-l la finalul zilei, te va ajuta să știi că ești cu un pas mai aproape de concediu!

Iată ce să iei în calcul atunci cand faci lista de to-do-uri:

  • Verifică-ți calendarul și stabilește meeting-uri care nu suportă amânare.
  • Acordă câte o culoare fiecărui task, roșu pentru task-urile care nu suportă amânare, verde pentru cele care pot aștepta.
  • Folosește aplicații „to do” cum ar fi Todoist de la Gmail pentru a controla mai ușor task-urile. Alte opțiuni free sunt: Wunderlist și Any.do.
  • Folosește un status pentru fiecare task precum: realizat, în așteptare
  • Anticipează situațiile care se pot întâmpla cât ești plecat(ă) de la birou.

 

Lasă-ți lucrurile la îndemână pentru colegi și la vedere pentru clienți

Trimite colegilor și managerului o listă cu nume, numere de telefon și adrese de e-mail ale clienților, colaboratorilor. Astfel reduci șansele de a fi deranjat în vacanță. De asemenea, setează o alertă în care să menționezi perioada când vei pleca de la birou, datele de contact ale persoanei care îți va prelua task-urile, precum și un număr de telefon de urgență pentru anumite situații pe care le poți preciza. Menționează dacă poți accesa e-mail-ul în anumite condiții sau dacă poți răspunde la telefon.

Uploadează documentele importante pe serverul comun al companiei sau pe Dropbox și notifică-ți colegii de existența acestora. În ultima zi la birou, lasă un status al task-urilor pe care ai reușit să le realizezi, ce nu ai reușit să termini, ce task-uri trebuie acoperite imediat.

După ce ai pus toate lucrurile la punct a venit momentul în care să te deconectezi de la Internet și să te bucuri de mare, soare, oameni și cărți bune! O meriți din plin după un an de muncă, presărat cu incertitudini.

 

Ți-a plăcut articolul despre organizarea timpului înainte de vacanta de vara? Citește și:

Peste 33.000 de joburi noi pe eJobs.ro. Află unde se fac angajări

Evenimentele lunii iunie la care poți participa după job

6 întrebări pe care le poți primi la un interviu pentru un job part time

A fost util articolul? 3

Leave a Reply