• 15 Apr. 2022
  • 3 min

Cum să-ți organizezi task-urile înainte de vacanță

vacanta de vara cum iti planifici eficient sarcinile

Urmează vacanta de Paste, iar zilele din această perioadă sunt parcă cele mai obositoare, cu o mulțime de „to-do list-uri” și prea puțin timp pentru a lăsa situația așa cum îți dorești.

Întrebări precum: Oare o să termin la timp? Ce se va întâmpla dacă las ceva neterminat? sunt la ordinea zilei așa că îți prezentăm o strategie pe care să o adopți pentru a menține situația sub control și a te bucura din plin de vacanta de Paste, care poate fi în perioada 22-25 aprilie (acoperind zilele libere legale) sau poate fi mai extinsă, poate până pe 2 mai. Iată cum te organizezi în cazul unei vacanțe mai extinse de Paste!

 

Anunță din timp că vei pleca în vacanta de Paste

Trimite un e-mail managerului direct și colegilor pentru a le comunica datele în care vei lipsi de la birou. Dacă lipsești mai multe zile decât colegii, stabilește și persoana care îți va prelua task-urile. Astfel vei ști cui va trebui să oferi insight-uri valoroase și vei evita supraîncărcarea în zilele premergătoare vacanței. Vorbește cu persoana care îți poate prelua responsabilitățile și, eventual, propune-i să vă ajutați reciproc în perioada concediilor. Oferă-i informații despre stilul de lucru cu clienții, despre strategia ta, dar și despre personalitatea acestora. Dacă jobul tău este unul complex, poți vorbi în echipă pentru ca task-urile tale să fie împărțite între mai mulți colegi. Planifică întâlniri cu fiecare dintre ei pentru a le comunica responsabilitățile și, eventual, trimite-le câte un e-mail în care să rezumi discuțiile purtate și informațiile esențiale pe care trebuie să le aibă în vedere.

 

Creează o listă de to-do-uri cu prioritățile aferente!

Sigur vrei să termini task-urile înainte de vacanta de Paște, dar stabilește cu managerul și colegii ce este urgent și ce suportă amânare. Este foarte important să agreați prioritățile pentru a evita situațiile neplăcute în care numai tu poți rezolva ceva ce trebuie făcut fix în perioada în care lipsești.

Creează o listă de to-do-uri pe care să le acoperi înainte de vacanta de Paște si, pentru a nu te aglomera, încearcă în fiecare zi să bifezi un task din acea listă. Bifează-l la finalul zilei, te va ajuta să știi că ești cu un pas mai aproape de concediu!

Iată ce să iei în calcul atunci cand faci lista de to-do-uri:

  • Verifică-ți calendarul și stabilește meeting-uri care nu suportă amânare.
  • Acordă câte o culoare fiecărui task, roșu pentru task-urile care nu suportă amânare, verde pentru cele care pot aștepta.
  • Folosește aplicații „to do” cum ar fi Todoist de la Gmail pentru a controla mai ușor task-urile. Alte opțiuni free sunt: Wunderlist și Any.do.
  • Folosește un status pentru fiecare task precum: realizat, în așteptare
  • Anticipează situațiile care se pot întâmpla cât ești plecat(ă) de la birou.

 

Lasă-ți lucrurile la îndemână pentru colegi și la vedere pentru clienți

Trimite colegilor și managerului o listă cu nume, numere de telefon și adrese de e-mail ale clienților și colaboratorilor. Astfel reduci șansele de a fi deranjat în vacanță. De asemenea, setează o alertă în care să menționezi perioada când vei pleca de la birou, datele de contact ale persoanei care îți va prelua task-urile, precum și un număr de telefon de urgență pentru anumite situații pe care le poți preciza. Menționează dacă poți accesa e-mail-ul în anumite condiții sau dacă poți răspunde la telefon.

Uploadează documentele importante pe serverul comun al companiei sau pe Dropbox și notifică-ți colegii de existența acestora. În ultima zi la birou, lasă un status al task-urilor pe care ai reușit să le realizezi, ce nu ai reușit să termini, ce task-uri trebuie acoperite imediat.

După ce ai pus toate lucrurile la punct a venit momentul în care să te deconectezi de la Internet și să te bucuri vacanță și de cărți bune! O meriți din plin!

 

Ți-a plăcut articolul despre organizarea timpului înainte de vacanta de Paste? Citește și:

Peste 33.000 de joburi noi pe eJobs.ro. Află unde se fac angajări

Evenimentele lunii iunie la care poți participa după job

6 întrebări pe care le poți primi la un interviu pentru un job part time

A fost util articolul? 5
vacanță

Leave a Reply