• 14 Aug. 2017
  • 2 min

Prezent la datorie! 5 pași către o promovare la job

cariera promovare avansare job

Îți dorești un salariu mai mare și un post mai bun, dar nu vrei să părăsești compania actuală pentru care lucrezi și nici echipa de care te-ai atașat? Nici nu trebuie!

Ce zici de o promovare la job și o mărire de salariu? Sună bine, nu? E chiar ceva ușor de atins dacă știi cum să te poziționezi în fața șefilor tăi. Pune în practică sfaturile noastre și fă-te remarcat la locul de muncă!

1. Cere mai multe responsabilități

Cu toate că avem tendința să refuzăm anumite responsabilități, fie pentru că deja avem o încărcătură mare, fie pentru că nu suntem obișnuiți să avem activități în afara celor cu care suntem deja obișnuiți, e important să le arătăm șefilor că suntem prezenți la nevoie. Nu trebuie să aștepți să ți se dea mai mult de lucru. E cu atât mai impresionant să ceri mai mult. Estimează câte ore ai putea dedica unei alte sarcini și vorbește direct cu managerii despre ce ai putea face. Atenție cum formulezi cererea! Nu vrei să pară ca și cum ai prea mult timp liber.

2. Încearcă să nu rupi ușa

Dacă vrei să avansezi în companie, trebuie să le arăți superiorilor tăi că ești prezent la datorie. Nu îți zicem să stai peste program, dar nici să fii primul care fuge pe ușă. Dacă nu ai foarte mult de lucru, atunci mai rezolvă-ți din sarcinile de a doua zi timp de vreo 20 de minute, iar de dimineață îți vei putea bea liniștit cafeaua fără să te grăbești să începi lucrul.

3. Participă la cursuri

Oricât de multă experiență am dobândi de-a lungul timpului, întotdeauna există ceva nou ce putem învăța. Interesează-te de cursurile existente pentru domeniul în care lucrezi și rezervă-ți câteva zile libere pentru a participa la el. Știm că timpul tău liber este prețios, dar disponibilitatea ta de a-l oferi pentru binele companiei va impresiona managerii.

4. Învață de la colegii tăi

De multe ori cei mai buni profesori se află chiar lângă tine. Indiferent dacă echipa cu care lucrezi face exact același lucru ca tine sau ceva complet diferit, ai ce învăța de la ea. Poate o altă tehnică de a-ți organiza sarcinile, poate niște scurtături pe calculator sau poate un mod de a-ți eficientiza programul. Urmărește-i, discută cu ei și prinde tot ce e mai bun din activitatea colegilor tăi.

5. Fă-ți un plan

Unde vrei să ajungi? Există vreun post liber în companie pe care simți că l-ai putea ocupa? Sau ți se pare că ar putea exista prin prisma cunoștințelor dobândite până acum? Răspunde-ți la aceste întrebări, fă-ți un plan de promovare și vorbește direct cu superiorii tăi. Spune-le că îți dorești să avansezi în carieră și stabiliți împreună cea mai bună strategie atât pentru tine, cât și pentru companie. Arată-le că ești dispus să înveți și să contribui mai mult pentru echipă și nu uita să le amintești pe parcurs de evoluția ta. Succes!

A fost util articolul? 1
cariera

Leave a Reply