Universul creativ al designului de interior se află, în mod cert, în acest moment, într-o continuă dezvoltare și se bucură de atenție din toate unghiurile. Între programe TV, cărți de specialitate și premii dedicate, profesia de designer de interior s-a transformat într-un rol care trezește curiozitatea și interesul multor oameni. Fie că ne dorim un spațiu unic luxos sau, pur și simplu, un ambient plăcut și funcțional, este nevoie sa apelăm la serviciile unui designer de interior.
Iar meseriile din lumea designului interior sunt, cu siguranță, o alegere excelentă din punct de vedere profesional și financiar oriunde în lume, creativitatea având același limbaj pentru toți. Având în vedere că există această oportunitate la nivel internațional, hai să vedem care sunt totuși calitățile esențiale unui viitor designer de interior.
E important de știut că, pe lângă creativitate, bun gust, curiozitatea de a învăța mereu și de a fi la curent cu tot ce este nou, spirit de observație, atenție la detalii, comunicare, abilități practice și tehnice, trebuie să fii și un bun cunoscător al personalității umane. De ce asta? Deoarece spațiul în care trăim trebuie să reflecte personalitatea și nevoile noastre, iar acesta este și secretul pentru a face un client fericit.
Dacă ești pasionat de spații, publice sau private, externe sau interne, cu soluții personalizate, bazate pe nevoile de locuire și calitatea vieții, atunci meseria de designer de interior ar putea fi ceea ce ți se potrivește. Alegerea accesoriilor de mobilier, culorilor, materialelor specifice pentru a crea medii practice, funcționale și la modă, se numără printre sarcinile zilnice ale unui designer de interior. Această meserie fascinantă presupune creativitate și versatilitate, dar și aptitudini specifice.
Cu siguranță trebuie să fii curios, pasionat de modă, arhitectură, de noi tendințe estetice și evoluții tehnologice. În domeniu, există multe oportunități de angajare, de la freelancer pentru clienți privați sau studiouri profesionale, până la joburi în companii de dimensiuni mici, mijlocii sau mari.
Respectul pentru natură și mediul înconjurător trebuie să fie și el prezent, precum și cunoașterea legilor și a trendurilor momentului. Pentru acest caracter „actual” al profesiei, este necesar să fii informat, să citești și să te inspiri din revistele de specialitate, târguri sau chiar de pe site-uri sau bloguri internaționale.
Dacă rolul designerului de interior te fascinează și crezi că ar putea fi meseria potrivită pentru tine, ar trebui sa începi printr-o pregătire de specialitate, pentru a avea succes în domeniu. Pentru a deveni designer de interior, obținerea unei diplome nu este obligatorie. Există multe modalități pentru a-ți însuși abilitățile necesare în această profesie. Iar dacă vrei să dobândești competențele reale și să faci primii pași în lumea designului de interior, va fi util un curs de specialitate, capabil să ofere o primă bază fundamentală. Un astfel de curs este cel susținut de Adriana Maria Popescu, autoarea acestui material, designer de interior și lector la Fundația Calea Victoriei. Cursul Atelier de design interior, susținut de ea, începe din data de 8 mai și se desfășoară fizic.
Cum te poate sabota simțul umorului la interviul de angajare
Lucrator comercial
Bună, Dumitru,
Aici sunt joburile de lucrător comercial: https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/lucrator-comercial
Poți suna și la 0219124 și colegii te vor ghida spre locurile de muncă care ți se potrivesc.