• 30 Aug. 2023
 • 5 min

8 audiobook-uri pentru dezvoltare personală

audiobook

Ziua o împarți probabil între task-urile de la job și timpul petrecut cu cei dragi. Și realist vorbind, timp pentru dezvoltare personală nu prea mai rămâne. În plus intervine și o oboseala după ce la birou ai gestionat situații poate neașteptate sau dificile. Un audiobook vine să-ți salveze nevoia de a afla cum să gestionezi anumite situații legate de job și viața personală și te ajută să-ți perfecționezi și cunoștințele de limbi străine, fără a fi nevoie să stai ore în fața unui calculator.

În timp ce conduci sau te dedici unei activități practice în timpul liber, alege să asculți un audiobook care te motivează să faci pași importanți atât spre tine însuți, dar și spre ceea ce-ți dorești. Vei deprinde lecții despre curaj, pasiune, schimbare și cum să te adaptezi ei în perioade incerte. 

 

Big magic - Elizabeth Gilbert

1. Big Magic – Creative Living Beyond Fear – autor Elizabeth Gilbert

Cu empatie și pragmatism, Elizabeth Gilbert (autoarea și a celebrului bestseller Eat. Pray. Love) te încurajează să descoperi comorile ascunse deja în tine. Fie că îți dorești să găsești noi modalități de a  face față provocărilor de la job, fie că vrei să începi să materializezi un vis amânat sau, pur și simplu, să abordezi viața de zi cu zi cu mai multă grijă și pasiune Big Magic îți deschide calea. Din acest audiobook vei afla cum să abordezi lucrurile când îți place ceva și cum să faci față temerilor. Elizabeth Gilbert oferă sfaturi practice care te ajută atunci când simți că te-ai blocat în activitatea ta. Ea te va inspira cu atitudini și obiceiuri de care ai nevoie pentru a aborda cu ceva mai multă relaxare și curaj experiențele de viață. Poți găsi audiobook-ul aici

 

Daring Greatly

2.  Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead”  – autor Brené Brown

Într-o lume în care parcă niciodată nu este suficient ceea ce faci, în care alergi după KPI-uri și rezultate, vulnerabilitatea este privită ca o slăbiciune. Însă Brené Brown risipește în cartea Daring Greatly și în audiobook-ul cu același nume mitul cultural conform căruia vulnerabilitatea este slăbiciune și susține că este, de fapt, măsura curajului.
Brown explică modul în care vulnerabilitatea este atât nucleul emoțiilor precum frica, durerea și dezamăgirea, cât și locul de naștere al iubirii, apartenenței, bucuriei, empatiei, inovației și creativității. „Când stăm departe de vulnerabilitate, ne distanțăm de experiențele care aduc scop și sens vieții noastre”, spune Brené Brown.
Descoperă un audiobook despre curajul de a ieși din zona de confort și de a păși în arenă pentru a fi creativ ori pentru a stabili o nouă relație. Daring Greatly este despre a te lăsa văzut așa cum ești tu și despre a persevera spre o versiune mai bună a ta. Audiobook-ul este disponibil aici.

 

The 4-Hours Workweek - Timothy Ferriss

 

3. The 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich – autor Timothy Ferriss

Teoria conform căreia e bine să muncești toată viața pentru ca la „pensie” să te bucuri de rezultate nu se mai aplică mai ales în perioadele economice imprevizibile, spune autorul Timothy Ferris. De multe ori poate refuzi schimbarea, trăind cu gândul că drumul tău în carieră și în viață se va îmbunătăți odată cu trecerea timpului sau cu creșterea venitului. Însă acest raționament se bazează pe încrederea reală că situația va fi mai bună? Sau sunt doar speranțe  și o scuză pentru lipsa de acțiune?

Indiferent dacă visul tău este să ai un venit lunar cu cinci cifre sau să ai parte de mai multă relaxare și să lucrezi mai puțin, acest audiobook te va îndruma să-ți materializezi dorințele. Vei afla cum autorul Tim Ferris a trecut de la 40.000 de dolari pe an și 80 de ore de lucru pe săptămână la 40.000 de dolari pe lună și 4 ore de lucru pe săptămână. 

Acest audiobook este ca un ghid care-ți va arăta cum să elimini 50% din munca ta în 48 de ore, folosind principiile unui economist. De ajutor îți vor sfaturile practice și studiile de caz ale unor oameni care și-au dublat veniturile, și-au depășit limitele și s-au reinventat. Vei descoperi cum să-ți adaptezi viața la perioade economice imprevizibile, profitând de opțiunile pe care alții le trec cu vederea. Timothy Ferriss îți arată că nu trebuie să renunți la distracție în favoarea banilor. Este posibil să le ai pe amândouă acum!  Găsești audiobook-ul aici.

 

The Power of Habit - Charles Duhigg

 

4. The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business – autor Charles Duhigg 

Când îți propui o schimbare în carieră și în viață, merită să faci un scurt audit al obiceiurilor tale. Să le înțelegi. Să-ți dai seama că unele dintre ele te pot ajuta să-ți atingi obiectivele, în timp ce la altele ar trebui să renunți. Reporterul de afaceri, Charles Duhigg, câștigător al unui premiu Pulitzer pentru o serie de articole despre practicile comerciale ale Apple, este și un narator captivant despre natura umană și despre puterea sa de transformare. Vei afla de ce unii oameni au nevoie de ani întregi pentru a face o schimbare în viața lor, în timp ce alții fac asta peste noapte. Mai mult decât atât, vei descoperi cum funcționează obiceiurile pentru a putea face o schimbare și cât de importante au fost acestea pentru succesul înotătorului olimpic Michael Phelps, al fostului CEO al Starbucks, Howard Schultz și al eroului drepturilor civile, Martin Luther King, Jr.. Fă-ți timp pentru un audiobook cu exemple și descoperiri științifice care te ajută să înțelegi mai bine mintea umană! Aici găsești audiobook-ul. 

 

The Power of Now - Eckhart Tolle

 

5. The Power of Now – autor Eckhart Tolle

Te abați des de la ceea ce ai de făcut pentru a face loc gândurilor despre trecut și viitor? Poate ar fi mult mai eficient să te concentrezi asupra prezentului. Să dai tot ce ai mai bun acum pentru a realiza ceea ce ți-ai propus. Audiobook-ul The Power of Now are un format simplu, ușor de urmărit, cu întrebări și răspunsuri care-ți oferă îndrumare pentru a gândi pozitiv, precum și meditații și practici pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți atenția și pentru a da mai multă semnificație momentului prezent. Vocea și entuziasmul lui Tolle te vor motiva să-ți găsești bucuria, să te cunoști mai bine și să trăiești clipa. Ascultă aici audiobook-ul. 

 

Grit - Angela Duckworth

6. Grit – The Power of Passion and Perseverance – autor Angela Duckworth 

Te întrebi care este acea rețetă pentru a fi fericit în ceea ce faci și pentru a reuși în carieră? Psihologul și profesorul Angela Duckworth povestește într-un mod autentic cât de important este mixul dintre pasiune și respectarea angajamentului (pe care-l numește „grit”) pentru a reuși în carieră. Bazându-se pe propria ei poveste (fiică a unui om de știință care considera că principala ei problemă este lipsa de inteligență), Duckworth descrie drumul său în carieră de la predare, la consultanță în afaceri și neuroștiință și cum a cunoscut succesul urmându-și pasiunea cu perseverență. Am reținut și câteva idei valoroase din acest audiobook: orice efort depus contează pentru atingerea obiectivului tău; „grit-ul” poate fi învățat, indiferent de IQ sau de circumstanțe. Pregătește-te pentru o perspectivă sănătoasă asupra succesului! Audiobook-ul este disponibil aici

 

The Squiggly Career

7. The Squiggly Career – autor Helen Tupper

Trăim într-o lume a carierelor „ondulate”, neliniare, în care mutarea frecventă între roluri, industrii, locații devine noua normalitate, ceea ce poate fi stresant și copleșitor. Dar dacă știi să profiți la maximum de ele, poți găsi oportunități, libertate și scop. Pentru a face față unei cariere imprevizibile, gândește-te la cum ai răspunde la câteva întrebări importante: La ce mă pricep? Ce mă motivează? Unde vreau să ajung în viitor? Pentru a-ți fi mai ușor, alege un audiobook practic și captivant pentru construirea unei cariere semnificative: The Squiggly Career, scrisă de Helen Tupper.

Cele mai importante lecții din The Squiggly Career:
 • Joacă-te cu super-atuurile tale
 • Descoperă-ți valorile
 • Sporește-ți încrederea în tine
 • Construiește relații cu profesioniști care au aceleași interese/pasiuni ca tine
 • Explorează posibilitățile tale viitoare.

Vei descoperi o serie de tehnici și exemple din experiența autoarei, care te vor ajuta să afli care sunt valorile și punctele tale forte și s-ar putea să fii surprins de ceea ce afli despre tine. Audiobook-ul este disponibil aici.

 

Declutter your mind

8. Declutter Your Mind: How to Stop Worrying, Relieve Anxiety, and Eliminate Negative Thinking – S.J. Scott & Barrie Davenport

În perioadele cu activitate intensă, e ușor să te lași copleșit de gânduri. Iar dacă simți că devin permanente și te distrag, atunci trebuie să examinezi îndeaproape ce impact au asupra activității tale la job și în relația cu cei apropiați. Soluția este să exersezi tehnici specifice de mindfulness, care oferă mai mult „spațiu” în mintea ta, și să te dedici lucrurilor care contează. Audiobook-ul „Declutter Your Mind”, îți oferă claritate, pentru prioritiza ceea ce este cel mai important în viața ta și pentru a elimina ceea ce nu mai servește obiectivelor tale.

Vei învăța:

 • Cauzele dezordinii mentale
 • Cum să reîncadrezi gândurile negative
 • Strategii pentru a îmbunătăți (sau a elimina) relațiile negative
 • Distragerile care provoacă anxietate
 • O strategie simplă pentru a descoperi ce este important pentru tine
 • Cum să creezi obiective care se conectează cu pasiunile tale.

Audiobook-ul este disponibil aici.

Alege acele audiobook-uri care te ghidează să te cunoști mai bine, care-ți deschid drumul spre atingerea obiectivelor tale, fără a pune presiune pe tine. Investiția în dezvoltare personală este poate cea mai bună cale pentru a face față unei perioade în permanentă schimbare. 

 

Ți-a plăcut articolul: „5 audiobook-uri pentru dezvoltare personală când vrei o schimbare”? S-ar putea să-ți placă și: 

7 reguli în carieră de la Bogdan Badea, CEO eJobs

6 filme motivaționale care te vor ajuta în carieră

A fost util articolul? 6
audiobookdezvoltare personala

Leave a Reply