• 24 Jul. 2023
  • 3 min

Ce poți face vara asta pentru cariera ta

planuri
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Folosește cele mai relaxante momente estivale pentru a afla lucruri noi, dar, mai ales, pentru a socializa. Jobul acela pe care ți-l dorești demult poate apărea la o petrecere pe terasă sau după ce ai citit o carte pe plajă care ți-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor.

Vara e timpul ideal pentru relaxare și știm că parcă ai da biroul pe o terasă răcoroasă sau pe un șezlong și un cocktail pe plajă. Cu toate acestea,  nu ar trebui să-ți lași cariera în stand-by. E important să-ți faci planuri pentru relaxare, dar asta nu înseamnă că nu poți include și activități care ar putea să te ajute în evoluția profesională. Ți-am pregătit câteva planuri pe care le poți pune în aplicare chiar acum, astfel încât să te bucuri de zilele frumoase de vară, dar să investești, în același timp, și în carieră.

 

Planuri de vară care ar putea să te ajute în carieră 

Citește acele cărți din care îți iei energia și inspirația

Ai câteva cărți pe noptieră sau pe birou cam de la începutul anului pe care nu ai apucat să le termini? Abia aștepți vacanța pentru a te bucura de ele? Să știi că la plajă merg bine și cărțile de carieră. Mai ales pentru că cititul crește capacitate de concentrare și atenție, îmbunătățește memoria, dezvoltă creativitatea și chiar ne poate reduce nivelul de stres mai mult decât orice altă metodă. În acest articol găsești câteva cărți pe care să le citești pentru a evolua în carieră.

 

Creează-ți rețeaua de networking, chiar și pe plajă

Onorează petrecerile verii sau fii cel care dă startul acelor petreceri corporate estivale unde colegii să-și aducă 2-3 prieteni. Sigur, printre BBQ, happy hours și muzică, nimeni nu se va gândi în mod direct la job. Dar poți folosi oportunitatea pentru a cunoaște oameni noi. Poți să treci pe la fiecare grup, pentru a găsi subiecte comune de discuție. Poți împărtăși povești, experiențe, iar în acest mod socializarea va veni în mod natural. Fără efort, investești frumos și plăcut în cariera ta, iar lista ta de prieteni devine semnificativă chiar de a doua zi.

 

Bucură-te de prânzuri lungi de vară

Profită de zilele frumoase de vară pentru a fixa întâlniri la prânz cu profesioniști. Alege prieteni sau oameni pe care i-ai cunoscut recent din companii unde ai vrea să lucrezi. Vrei să avansezi în carieră? Alege mentori sau acei prieteni care au ajuns deja în poziția pe care ți-o dorești. O alegere inspirată este și o ieșire la masă cu un coleg pe care vrei să-l cunoști mai bine.

 

Fă o listă a companiilor care îți plac

Într-o după amiază leneșă de vară, delectează-te navigând online în acele companii unde ți-ar plăcea să lucrezi. Caută păreri, privește pozele de pe rețele de socializare și alege companiile pe care să le urmărești pe rețelele de socializare. Documentarea va fi eficientă pentru momentul în care te vei decide să-ți schimbi jobul.

 

Descoperă un nou hobby

De fiecare dată când practici un sport sau o activitate care îți place, creierul tău se dezvoltă. Propune-ți ca în această vară să înveți ceva nou care să te bucure: un sport acvatic, dansuri, pictură în aer liber etc.

 

Visează cât e ziua de lungă

Da, e permis. Ar putea suna amuzant, dar acolo, pe șezlong sau în hamac, în timp ce te bucuri de relaxare și de un cocktail, poți să reflectezi la cariera ta. Gândește-te la ce faci bine, la ce ai putea să îmbunătățești și la planul tău pentru următorii ani. Mediul și briza plăcută te pot motiva să faci câteva rezoluții pe care să le pui în aplicare când revii din vacanță. Oferă-ți libertatea de a visa la un job mai bun sau chiar la acel plan pentru afacerea ta. Mintea ta este relaxată și ideile bune vor apărea natural.

 

Petrece cât mai mult timp fără telefon sau alte gadgeturi

Alege să te încarci cu energie bună prin deconectarea completă de la telefon, calculator, tabletă, cel puțin pentru o săptămână. Oferă privirii și creierului un restart bine meritat astfel încât să te întorci cu bună dispoziție și idei bune la birou.

 

Articolul a fost realizat de: Steluța Lupu-Năstase și Mihaela Pascari. 

Ți-a plăcut articolul despre planuri pe care le poți pune în aplicare acum? Citește și:

Ce să faci dacă ești pentru prima oară manager

Ce să faci înainte de o reconversie profesionala

Cum e să fii managerul timpului tău în remote work? Află de la echipa eJobs

 

A fost util articolul? 0
organizarea timpului vacanta de varavacanță

Leave a Reply