• 14 Jul. 2021
  • 2 min

Ce să faci înainte de o reconversie profesionala

reconversie profesionala
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Decizia de a te reconverti în carieră nu este una tocmai ușoară, deoarece nu cunoști exact care va fi deznodământul schimbării. E important să pui în balanță avantajele, dar să nu uiți că pot exista și dezavantaje.

Dacă beneficiile pe care le poți obține sunt mai multe, atunci nu ar trebui să stai prea mult timp pe gânduri. Ca să-ți fie mai ușor într-o astfel de situație, ți-am pregătit câțiva pași pe care ar fi bine să-i urmezi, astfel încât decizia pe care o iei să fie una asumată.

 

Cum să pui lucrurile în balanță când vrei să faci o reconversie profesionala

Reflectează asupra deciziei

O perioadă de introspecție pentru câteva zile sau chiar câteva săptămâni este necesară pentru a lua decizia de a face o reconversie profesionala sau nu. Totodată, câteva zile de reflectare te pot ajuta să determini aptitudinile relevante pe care le ai deja. Pentru asta nu este necesar să renunți la locul de muncă actual, ci mai degrabă să-ți iei în fiecare zi câteva momente de respiro în care să stai de vorbă cu tine și să-ți pui întrebări referitoare la ceea ce-ți dorești să faci mai departe. 

 

Informează-te cu privire la domeniul în care vrei să faci o reconversie profesionala

Este important să te documentezi despre domeniul în care vrei să faci o reconversie profesionala. Cum arată o zi de muncă în industria respectivă? Care sunt salariile pe care le oferă angajatorii? Dar și ce abilități ar trebui să dobândești ca adaptarea la noul job să fie mai ușoară? Spre exemplu, despre domeniul IT, am vorbit mai multe în acest articol! O altă sursă de informare este rețeaua ta de networking. Totodată, poți întreba prietenii sau cunoștințele care lucrează în domeniul de interes pentru tine.

 

Discută cu oamenii apropiați despre dorința de a-ți schimba traseul profesional 

Discută cu familia sau apropiații despre decizia de a face o reconversie profesionala. Opinia lor s-ar putea să te ajute să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. E important să te detașezi și să vezi situația din mai multe unghiuri, iar discuțiile cu cei care-ți sunt alături s-ar putea să-ți fie de ajutor.

 

Investește în formarea profesională 

În cazul în care schimbarea în carieră necesită formarea de noi abilități sau parcurgerea unor cursuri, ar fi bine să iei inițiativa în acest demers. Dacă îți dorești să faci o schimbare în carieră în domeniul IT, cel mai simplu este să te înscrii pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site. 

Vestea bună este că aceste cursuri, organizate de eJobs România și cofinanțate din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, sunt 100% gratuite. 

Nu ai nevoie de o pregătire anterioară, ca să fii selectat printre cursanți trebuie doar să ai opt clase absolvite, să fii angajat și deschis pentru a descoperi și învăța lucruri noi. Programul de formare are loc în totalitate în online, de luni până vineri între 18:00 și 21:00.

eJobs îți pune la dispoziție două cursuri, cel de JavaScript care va dura între 4-6 luni și cel de QA Tester, care va dura între 6-8 săptămâni. Ambele sunt susținute de un formator cu experiență.

Totodată, eJobs te va susține prin sesiuni de consiliere profesională. Rămâne doar să te scrii cu încredere la adresa de e-mail silviu.petrescu@ejobsgroup.ro sau sună la 0729.729.843. 

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

 

Ți-a plăcut articolul despre reconversie profesionala? Citește și:

Cea mai bună lună pentru a-ți găsi un job

Cum e să fii managerul timpului tău în remote work? Află de la echipa eJobs

 

Șapte factori de care să ții cont atunci când alegi un loc de muncă 

 

A fost util articolul? 1

Leave a Reply