• 5 Jul. 2021
 • 3 min

5 motive pentru care ar trebui să alegi un job de tester

tester
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Îți cauți un job bine plătit și ți-ar plăcea ca acesta să fie în domeniul IT, dar nu ai experiența necesară?

Și poate nu ai nici prea mult timp pentru formare pentru că ai un job cu normă întreagă. Soluția este să aplici la cursurile gratuite în IT, organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Și poți alege cursurile de tester în IT, care sunt mai accesibile pentru a intra în acest domeniu. 

 

Ce înseamnă asta pentru tine?

Înseamnă că poți să înveți gratuit o meserie nouă care să te ajute să obții un loc de muncă mai bine plătit. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să te specializezi ca tester.

 

1. Devii un angajat indispensabil 

Misiunea ta este să te asiguri că utilizatorului final i se livrează un produs de calitate. Fără cineva care să găsească erori înainte ca site-ul sau aplicația să fie predate clientului, multe companii ar avea o reputație slabă și ar pierde clienți loiali. De aceea, fiecare companie care dezvoltă site-uri are nevoie de testeri, iar contribuția ta la un produs care răspunde cerințelor clienților înseamnă creșterea business-ului și a poziției tale. Meseria aceasta este valoroasă în aproape orice industrie, ceea ce înseamnă că ai și flexibilitate în alegerea angajatorului.

 

2. Jobul tău este unul activ 

Jobul de tester te va pune în fața unor situații noi în fiecare zi. Vei avea întotdeauna probleme de rezolvat. Va fi nevoie să acționezi ca un utilizator final, să fii creativ pentru a descoperi anumite erori și să vii cu soluții pe care să le dezbați în echipă. Munca ta va semăna cu cea a unui detectiv. Așa că dacă îți dorești un job în care nicio zi să nu semene cu alta, atunci testarea este o alegere foarte bună.

 

3. Înveți continuu 

În testarea web vei învăța noțiuni de design, precum și noțiuni care țin de experiența utilizatorilor pe site. Poți să te dezvolți în testarea manuală, în testarea automată, în testarea performanței, urmărind metrici precum timpul, viteza de încărcare a site-urilor, de afișare etc. În plus, periodic apar noi proceduri de testare. De asemenea, vei deprinde abilități analitice și de comunicare într-o echipă care te va sprijini și îți va oferi resursele necesare pentru a te dezvolta. Îți vei crea baza pentru a avansa spre o carieră de programator și îți vei îmbunătăți continuu practica, lucrând în echipă.

 

4. Te vei înconjura de oameni care-ți împărtășesc pasiunea

Pe tot parcursul zilei vei colabora cu oameni pasionați, care împărtășesc aceleași interese ca tine. Te vei simți ca într-o mare comunitate, discutând despre cele mai bune practici de automatizare a muncii tale și despre subiecte de actualitate din industrie. Astfel îți vei forma un cerc de prieteni alături de care te poți distra atât la birou, cât și în timpul liber și de la care vei avea întotdeauna de învățat.

5. Te poți forma gratuit

Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site. Cursurile de tester organizate de eJobs sunt 100% gratuite, fiind cofinanțate din Fondul Social European.

Cursurile pentru tester sunt potrivite pentru începători. Nu ai nevoie de pregătire anterioară, trebuie să ai doar minimum opt clase absolvite, să fii angajat și să fii dornic să înveți. Programul de formare are loc în totalitate în online, în următorul interval orar: luni-vineri, 18:00-21:00. Vei învăța cum să descoperi defectele unui website, cum să lucrezi cu baze de date și cum să utilizezi soft-uri care suportă procese de testare.

Cursul de JavaScript va dura între 4-6 luni, iar cel de QA Tester între 6-8 săptămâni. Ambele sunt susținute de un formator cu experiență.

eJobs te va susține în continuare prin sesiuni de consiliere profesională. Scrie cu încredere la adresa de e-mail silviu.petrescu@ejobsgroup.ro sau sună la 0729.729.843. 

 

 

Ți-a plăcut articolul despre jobul de tester? Citește și: 

Competente necesare pentru joburile viitorului

6 motive pentru care să alegi un loc de munca sezonier

Vrei să te reconvertești în domeniul IT?

A fost util articolul? 7
cursuri gratuitecursuri IT
 • AvatarStafie Ilie Irinel zice

  Bună, asta caut. Ma solicitați?

 • AvatarAndreea Alexandru zice

  Buna ziua! Daca nu sunt angajata, pot sa ma inscriu la aceste cursuri organizate de eJobs?

  • Bună, Andreea,

   Condiția este să fii angajată. Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European care are aceste prevederi.

Leave a Reply