• 5 May. 2020
 • 2 min

Meserii pe care poți să le înveți la orice vârstă. Reprofilează-te acum!

Meserii

Ești în acel moment în care trebuie să iei o decizie: să începi  de la zero într-un domeniu nou, pentru că jobul sau domeniul în care ai lucrat până acum trece prin dificultăți din cauza stării economice sau să stai acasă fără venituri. De departe, cea mai bună alegere este să te adaptezi, să înveți să faci ceva nou care îți și place.
Există un loc de muncă pentru orice meseriaș, chiar dacă impresia generală e că nu ar fi așa. E clar că, atunci când meseriașii se plâng că nu au joburi, iar angajatorii se plâng că nu au meseriași, ceva se pierde la mijloc. Acum e însă mai ușor ca niciodată să-ți găsești un loc de muncă numărul de joburi a crescut chiar cu 60% în ultimul timp și există și meserii bine platite. Îți povestim pe îndelete cum îți poți face o reconversie în carieră și spre ce joburi să te îndrepți!

Platforma online de recrutare eJobs.ro are un super serviciu dedicat în mod special oamenilor care vor să facă o schimbare în carieră și să-și aleagă meserii pe val, șomerilor și muncitorilor calificați și necalificați: o linie telefonică de asistențp profesională. Cum funcționează? E simplu. Suni la (021)9124 (tarif normal) oricând de luni până vineri, în intervalul 09:00 – 17:00, iar un reprezentant eJobs.ro te va ajuta să-ți faci CV-ul și să aplici la joburile pe care ți le dorești sau care ți se potrivesc. Ulterior, după ce specialistul nostru te ajută să îți depui CV-ul, sunt șanse mari să te contacteze angajatorul, dacă te consideră potrivit pentru post. Află tot ce trebuie să știi despre acest serviciu pe site-ul eJobs!

Acum că știi că nu ești singur în drumul spre o schimbare în carieră, e timpul să te gândești și la ce ai putea face. Dacă ți se pare dificil să găsești un loc de muncă în domeniul în care ai lucrat până acum, ia în considerare următoarele meserii care pot fi făcute cu ușurință la orice vârstă:

 

Meserii pe care poți să le înveți și să le practici la orice vârstă

Florar-decorator

Imaginează-ți cât de plăcut trebuie să fie să fii înconjurat de flori în fiecare zi și să faci aranjamente florale. Odată ce înveți meseria, să îngrijești florile, să le aranjezi și să te miști repede de sărbători și începutul anului școlar, când presiunea și vânzările sunt mari, mai ai un hop de trecut. Trezitul super devreme ca să-ți întâmpini furnizorii sau să-ți iei materia primă de la Piața de Flori.

 

Bucătar/Brutar/Cofetar

Îți place să gătești? Atunci transformă-ți pasiunea în job cu ajutorul acestor meserii! Chiar dacă nu știi mare lucru despre gătit, multe restaurante, brutării și cofetării sunt dispuse să te învețe tot ce trebuie să știi despre bucătărie. La fel ca la jobul anterior, cea mai mare dificultate o va reprezenta lucrul matinal (în special în cazul brutarilor), dar și căldura din bucătărie. Gândește-te însă ce rețete grozave vei învăța și cum îi vei surprinde gastronomic pe cei dragi de sărbători!

 

Șofer

Dacă la celelalte două meserii nu prea ai control asupra orarului de lucru, cu șofatul lucrurile stau altfel. Desigur, în cazul în care ești șofer profesionist angajat pentru o companie, plecările tale s-ar putea să fie mai dese și mai lungi decât ce ți-ai dori poate. Dar și beneficiile sunt pe măsură, să știi! Mai ai și posibilitatea de a șofa pe cont propriu pentru una dintre companiile de ride sharing care au intrat de câțiva ani în România. Acestea îți oferă control asupra orelor pe care le lucrezi și, implicit, asupra venitului tău.

 

Indiferent dacă alegi să-ți încerci norocul cu una dintre aceste meserii sau să-ți cauți un job în domeniul în care ai mai lucrat, sună la (021)9124 și stai de vorbă cu un specialist eJobs.ro, care te va îndruma spre unul dintre zecile de mii de joburi active de pe site în fiecare zi!

 

Ți-a plăcut articolul despre Meserii pe care poți să le înveți și să le practici la orice vârstă? Citește și:

Hairstyliștii câștigă la fel de bine ca inginerii

Prima linie telefonică de asistență profesională din România

Cum să-ți găsești un job dacă ai peste 45 de ani?

Îți cauți un loc de muncă? Iată câteva surse importante de joburi!

 

A fost util articolul? 39
 • AvatarVictor zice

  Buna,

  Numele meu este Marcu Victor Marian, sunt de profesie inginer silvic, momentan nu lucrez, doresc un loc de munca. Florar – decorator.

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Victor! Îți recomandăm să suni la 021.9124 (tarif normal), linia telefonică de consiliere profesională eJobs, oricând de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, iar un operator te va ajuta cu găsirea și aplicarea la locurile de muncă potrivite pentru tine. Succes!

  • AvatarMihaela zice

   Bună ziua!
   Asistent medical caut loc de munca in Galati

   • Bună, Mihaela,

    Sună (021)9124 și consilierii eJobs.ro te vor ajuta să găsești acele anunțuri de angajare care te interesează și să aplici.

 • Avatarflori luca zice

  buna as dori sa lucrez,domeniu,florarie,bucatarie ,patiserie

  • Bună, Flori,

   Te rog să suni la (021)9124 – număr cu tarif normal și consilierii eJobs.ro te vor îndruma spre un job care îți place și care ți se potrivește.

Leave a Reply