• 6 Jun. 2018
  • 2 min

Îți cauți un loc de muncă? Iată câteva surse importante de joburi!

loc de muncă

Perioada în care îți cauți un loc de muncă nu este tocmai cea mai plăcută, fie că ești șomer, fie că vrei să te reprofilezi. De aceea este important să te înarmezi cu multă răbdare pentru a obține jobul dorit.

Mai mult, oricare ar fi orientarea ta profesională, atunci când îți cauți un loc de muncă, trebuie mai întâi de toate să știi cum să cauți și unde poți găsi oportunitățile.

Iar ca să știi cu ce să începi, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva surse de locuri de muncă. Sperăm să-ți fie utile!

Urmărește ziarele locale

Anunțurile de angajare din ziarele cotidiene sau săptămânale reprezintă o sursă importantă pe care o poți folosi atunci când ești în căutarea unui loc de muncă. E indicat să urmărești ofertele de muncă într-un mod constant ca să nu ratezi jobul pe care ți-l dorești.

Pe lângă presa scrisă, urmărește și reclamele de la radio sau chiar cele de la televizor, așa vei găsi cu siguranță locul de muncă potrivit pentru tine.

Apelează la contactele proprii

Profită de orice resursă ai la dispoziție, fie că este vorba de prieteni, vecini sau orice cunoștințe care ar putea să te ajute. Nu ezita să-ți suni cunoscuții ca să afli dacă știu de vreo ofertă de muncă din piață sau chiar din compania în care lucrează. Rețeaua proprie de contacte reprezintă o resursă importantă, iar de la cunoștințele tale poți afla informații utile despre oportunitățile de muncă.

Fii atent la pliantele primite în oraș

Știm că graba și aglomerația de multe ori nu ne permite să fim atenți la detaliile din jurul nostru, însă uneori ne pot scăpa diverse oportunități de job, având în vedere că firmele din piață apelează destul de des la această metodă de a atrage candidați. Așadar, îți recomandăm să fii mai atent la pliantele care se oferă prin oraș.

Fă-ți cont pe platformele de recrutare

Platformele de recrutare reprezintă o altă sursă importantă de oportunități de muncă. Spre exemplu, pe platforma de joburi www.eJobs.ro vei găsi o paletă largă de oferte dedicate oamenilor din majoritatea domeniilor din piață.

Sună la (021)9124!

Dacă nu te pricepi la mediul digital însă, iată că acum poți să suni la (021)9124 în intervalul Luni-Vineri, între orele 9:00 și 17:00, iar operatorii eJobs te vor ajuta să obții locul de muncă dorit. Cum funcționează? E simplu. Apelezi numărul de telefon de mai sus și stai de vorbă cu un operator. Acesta te va ajuta să-ți faci un cont și un CV pe eJobs.ro, completând toate câmpurile necesare pe baza informației pe care tu i-o oferi. Apoi, în funcție de experiența ta, operatorul îți va propune o serie de posturi libere care ți se potrivesc, la care va aplica pentru tine. Dacă angajatorii te vor considera potrivit pentru joburile respective, există probabilitatea să te contacteze în vederea stabilirii unui interviu. Așadar, dacă vrei un loc de muncă, sună acum la (021)9124!

Căutarea unui loc de muncă înseamnă un întreg proces care poate dura ceva timp și necesită destul de multă atenție și energie. Cu toate că nu este un proces foarte ușor, există diverse modalități care să te conducă spre jobul potrivit experienței tale. Încearcă metodele pe care ți le-am propus și cu siguranță vei obține locul de muncă dorit!

 

Citește și:

Ți-ai dat demisia fără să ai un plan de rezervă? Încotro?

Pregătește-te pentru interviu în 30 de minute

Evită aceste greșeli de începător la interviu

A fost util articolul? 7
angajareCVjoburilocuri de munca

Leave a Reply