• 21 Feb. 2019
  • 2 min

Hairstyliștii câștigă la fel de bine ca inginerii

hairstylist

În timp ce în 2018 cele mai multe aplicări pe ejobs.ro au fost pentru joburi în vânzări, logistică, contabilitate, specialiștii în recrutare atrag atenția că meseriile din industria frumuseții sunt tot mai căutate. Mai mult decât atât, o coafeză sau o manichiuristă, cu 3-5 ani experiență, poate ajunge chiar și la 4.000 de lei pe lună dacă luăm în calcul salariul de bază și tips-urile. Salariul este la același nivel cu cel al unui inginer în construcții cu 3-5 ani experiență, arată datele www.paylab.ro, primul comparator de salarii din România.

Cum te poți specializa sau reprofila în domeniul frumuseții

Pentru a putea profesa ca hairstylist, nu ai nevoie de o diplomă universitară, ci de o diplomă care să ateste abilitățile tale. O poți obține prin înscrierea la cursuri de specialitate, care durează maximum 6 luni și pot fi făcute seara – în cazul în care ai deja un loc de muncă și îți dorești să te reprofilezi. Costul este de la câteva sute de lei la peste 3.000 lei și îl poți achita chiar și în 9 rate lunare. Trebuie doar să ai în vedere ca aceste cursuri să fie acreditate de Ministerul Muncii. Partea bună este că după absolvire, poți să obții mai ușor un job pentru că școlile de formare profesională colaborează cu saloane de coafură.

 

Care sunt cerințele saloanelor de coafură

Managerii saloanelor de coafură caută persoane serioase, creative și proactive care au baza teoretică, dar și experiență minimă în coafură. Primul pas este să aplici pe www.ejobs.ro și apoi să treci de proba de lucru. Odată ce te-ai angajat îți poți negocia condițiile de lucru, poți lucra part time sau full-time, iar salariul de bază poate crește considerabil din tips-uri.

 

Ce joburi sunt disponibile

Pe eJobs.ro, ai la dispoziție 300 de locuri de muncă în saloane și clinici de frumusețe, dintre care 60 de locuri de muncă pentru coafeză în România și chiar pe un vas de croazieră. Aici salariile sunt cuprinse între 900 și 3.500 de euro pe lună plus tips-uri. De pe Paylab.ro primul comparator de salarii din România lansat de eJobs, afli care este salariul corect pe care să-l ceri la interviu, în funcție de orașul în care te angajezi.

 

2.535 lei net, salariul de bază pentru hairstylist din București

Un hairstylist într-un salon de coafură din București, cu o experiență de 3-5 ani, câștigă 2.535 lei net, potrivit datelor centralizate de Paylab.ro. În pachetul de beneficii intră training, dar și tips-uri zilnice care pot dubla salariul. Tot de pe paylab.ro afli cât poți să câștigi pentru același tip de muncă în diferite zone din România.

 

Timișoara, al doilea oraș din țară unde câștigi bine ca hairstylist

După București, cele mai mari salarii pentru hairstyliști sunt în zona de vest a țării. Astfel, în Timișoara, un hairstylist câștigă 2.434 Lei. Urmează județele din centrul țării Sibiu, Brașov, unde salariul este de 2.338 lei și Clujul, cu 2.336 lei. Ceva mai mici sunt salariile din zona de est a țării, la Iași, de exemplu, un hairstylist câștigă 2.278 lei, iar în zona de sud, în Constanța, câștigă 2.236 lei. Pe ultimul loc în topul salariilor pe regiuni pentru hairstylist în salon de coafură sunt județele din sud-vestul țării (Olt, Dolj) și cele din sud (Călărași, Ialomița), unde venitul lunar, fără tips-uri, este puțin peste 2.130 lei, conform datelor paylab.ro.

 

Despre Paylab

Pe site-ul www.paylab.ro, primul comparator salarial de la noi din țară, afli date și pentru alte joburi din domeniul serviciilor de înfrumusețare. Poți vedea salariile pentru 800 de funcții și poziții din mediul privat, dar și din cel de stat. Tot aici găsești informații care te ajută să te pregătești pentru interviu, să știi cum să-ți negociezi salariul și ce abilități să pui în valoare. Intră pe www.paylab.ro sau descarcă aplicația Paylab, disponibilă în Google Play și App Store.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Un florar își poate dubla salariul prin bonusuri

Ce meserii poți să înveți și să practici la orice vârstă

A fost util articolul? 7
hairstylistsalarii

    Leave a Reply