• 18 Jun. 2018
 • 2 min

Ce meserii poți să înveți și să practici la orice vârstă?

Florar decorator meserii orice varsta
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Și-a conturat abilitățile de copywriter de-a lungul anilo... Arată mai mult

Există un loc de muncă pentru orice meseriaș, chiar dacă impresia generală e că nu ar fi așa. E clar că, atunci când meseriașii se plâng că nu au joburi, iar angajatorii se plâng că nu au meseriași, ceva se pierde la mijloc. Acum e însă mai ușor ca niciodată să-ți găsești un loc de muncă. Îți povestim noi cum!

Platforma online de recrutare eJobs a lansat recent un super serviciu dedicat în mod special celor la început de carieră, șomerilor și muncitorilor calificați și necalificați: o linie telefonică de consiliere profesională. Cum funcționează? E simplu. Suni la (021)9124 (tarif normal) oricând de luni până vineri, în intervalul 09:00 – 17:00, iar un operator eJobs te va ajuta să-ți faci CV și să aplici la joburile care ți se potrivesc. Ulterior, după ce consilierul te ajută să îți depui CV-ul, sunt șanse mari să te contacteze angajatorul dacă te consideră potrivit pentru post. Află tot ce trebuie să știi despre acest serviciu pe site-ul eJobs!

 

Acum că știi cum să obții jobul mult-dorit, e timpul să te gândești și la ce ai mai putea face. Dacă ți se pare dificil să găsești un loc de muncă în domeniul în care ai lucrat până acum, ia în considerare următoarele meserii ce pot fi făcute cu ușurință la orice vârstă:

1. Florar-decorator

Imaginează-ți cât de plăcut trebuie să fie să fii înconjurat de flori în fiecare zi și să faci aranjamente florale. Odată ce înveți meseria, să îngrijești florile, să le aranjezi și să te miști repede de Ziua Îndrăgostiților, Ziua Femeii și începutul anului școlar, când presiunea și vânzările sunt mari, singura dificultate adevărată peste care rămâne să treci e trezitul super devreme ca să-ți întâmpini furnizorii sau să-ți iei materia primă de la Piața de Flori.

2. Bucătar/Brutar/Cofetar

Îți place să gătești? Atunci transformă-ți pasiunea în job cu ajutorul acestor meserii! Chiar dacă nu știi mare lucru despre gătit, multe restaurante, brutării și cofetării sunt dispuse să te învețe tot ce trebuie să știi despre o bucătărie. La fel ca la jobul anterior, cea mai mare dificultate o va reprezenta lucrul matinal (în special în cazul brutarilor), dar și căldura din bucătărie. Gândește-te însă ce rețete grozave vei învăța și cum îi vei surprinde gastronomic pe cei dragi de sărbători!

3. Șofer

Dacă la celelalte două meserii nu prea ai control asupra orarului de lucru, cu șofatul lucrurile stau altfel. Desigur, în cazul în care ești șofer profesionist angajat pentru o companie, plecările tale s-ar putea să fie mai dese și mai lungi decât ce ți-ai dori poate. Dar și beneficiile sunt pe măsură, să știi! Mai ai și posibilitatea, totuși, de a șofa pe cont propriu pentru una dintre companiile de ride sharing care au intrat de câțiva ani în România, iar tu ai control asupra orelor pe care le lucrezi și, implicit, asupra venitului tău.

 

Indiferent dacă alegi să-ți încerci norocul cu una dintre aceste meserii sau să-ți cauți un job în domeniul în care ai mai lucrat, sună la (021)9124 și stai de vorbă cu un operator eJobs, care te va consilia și te va pune față în față cu zecile de mii de joburi active pe site în fiecare zi! Află mai multe despre linia telefonică de consiliere profesională aici

 

Citește și:

Hairstyliștii câștigă la fel de bine ca inginerii

Prima linie telefonică de consiliere profesională din România

Cum să-ți găsești un job dacă ai peste 45 de ani?

Îți cauți un loc de muncă? Iată câteva surse importante de joburi!

 

A fost util articolul? 28
 • Victor zice

  Buna,

  Numele meu este Marcu Victor Marian, sunt de profesie inginer silvic, momentan nu lucrez, doresc un loc de munca. Florar – decorator.

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Victor! Îți recomandăm să suni la 021.9124 (tarif normal), linia telefonică de consiliere profesională eJobs, oricând de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, iar un operator te va ajuta cu găsirea și aplicarea la locurile de muncă potrivite pentru tine. Succes!

Leave a Reply