• 1 Nov. 2018
  • 2 min

Un florar își poate dubla salariul prin bonusuri

florar

Dacă ești în căutarea unei noi meserii pe care să o poți învăța ușor și în timp scurt, află că te poți angaja ca florar. Angajatorii nu cer întotdeauna experiență, iar salariul crește în funcție de implicarea ta.

Așadar, pentru a te angaja într-o florărie nu ai nevoie în multe cazuri de experiență sau studii superioare, ci doar de simț estetic și de îndemânare. Te poți specializa la locul de muncă învățând de la colegii cu mai multă vechime. Mai multe oportunități de avansare în carieră ai dacă te angajezi într-un lanț de florării care oferă training-uri și workshop-uri. Aici înveți cum să creezi buchete de flori, dar și decoruri florale pentru locuințe sau săli de evenimente, precum și aranjamente pentru evenimente speciale.

Salariul în florării este stabilit în funcție de nivelul de experiență și de abilitățile tale. Pe măsură ce poți servi rapid mai mulți clienți cu cerințe cât mai complexe și îi poți loializa, cu atât salariul tău crește de la lună la lună și chiar se poate dubla. Pe eJobs.ro găsești 30 de locuri de muncă ca decorator florar, iar angajatorii din lanțurile de florării oferă pe lângă salariul fix și pregătire de specialitate pe diferite nivele de specializare: începător, mediu și/sau avansat, plătesc orele suplimentare și au un sistem de bonusare în funcție de realizarea anumitor targete.

 

În Capitală un florar câștigă cel mai bine

La nivel național, salariul mediu pe care îl poate câștiga un florar cu studii medii este de 2.095 de lei pe lună.  Capitala, orașul cu cele mai mari florării din țară, dar și locul în care au loc cele mai multe evenimente private și corporate, raportează un salariu mediu net de 2.271 de lei, fiind urmată, la scurtă distanță, de Timișoara și Arad, unde un florar câștigă, în medie, 2.163 de lei.

Pe lângă salariul net, poți avea și beneficii speciale, de la discounturi pentru florile necesare la evenimentele personale, până la masa de prânz plătită de companie, asigurare medicală privată și cursuri specializate cu designeri florali internaționali.

 

În țară salariile pornesc de la 2.000 lei

Dacă ai în plan să te angajezi într-o florărie din orașele mari (Cluj, Brașov, Sibiu, Iași sau Constanța) poți câștiga între 2.000 și 2.100 de lei. Aceleași salarii sunt și în orașele cu o putere de cumpărare mai scăzută, precum Suceava, Satu Mare sau Galați. În florăriile din sudul țării (Pitești, Craiova), veniturile angajaților sunt ceva mai scăzute decât în restul țării, aceștia câștigă 1.800 de lei/lună.

 

Află ce salariu să ceri la interviu!

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole pe aceeași temă:

Hairstyliștii câștigă la fel de bine ca inginerii

Ce meserii poți să înveți și să practici la orice vârstă

Top 4 joburi râvnite de tineri

 

 

A fost util articolul? 4
florar
  • AvatarFlorin 59 zice

    Astazi inca in majoritatea locurilor de munca inca se mai pastreaza nivelul de pile, cunostinte, si relatii.In altele nepotismul sau criterii de etnie sau politice. Majoritatea posturilor scoase ,, la concurs,, inca din fasa sunt deja ocupate. Multi din antreprenori, manageri, administratori, etc. practica acest lucru.Daca acestia vad ca esti disperat in a-ti gasi un job,ei poate ti-l ofera dar la un salariu minim.Nu ii intereseaza ceea ce sti sa faci sau ce studii sau pregatire ai.Sudiati si ve-ti vedea ca am dreptate. In multe cazuri, unul de-al lor cand intra, chiar daca stie sau nu ceva, are un salariu cu mult peste cel care care este pregatit si are o anume vechime in societatea/institutia respectiva.Studiile facute de Dvs. sunt un ideal copiat,care in mod normal ar fi trebuit respectat.Dar aici la noi nu se sie decat ceea ce am enumerat mai sus precum si exploatarea omului,munca fara rasplata cuvenita.Ce sa mai vb.de partea sociala a angajatului(lucratorului).De aceea se si spune ca Romania este tara tuturorLegislativ) posibilitatilor, mana de lucru ieftina si patria hotilor.Legislatia este doar de partea lor nu si a angajatilor,cu o mana se da si cu 20 se ia inapoi.Daca furi fovalori mari si multearte mult nu patesti nimic, sau poate o executare la domiciliu, iar daca furi un pateu primesti cl putin 3-5 luni, cu executare.

Leave a Reply