• 1 Jul. 2021
 • 2 min

Vrei să te reconvertești în domeniul IT?

cursuri gratuite IT
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Fie că este vorba de juniori sau de seniori cu ani de experiență în piață, specialiștii din domeniul IT sunt cei mai căutați candidați ai momentului.

De altfel, recrutorii din companii spun că piața ar putea absorbi oricând, cu lejeritate, peste 20.000 de IT-iști, atât pentru pozițiile deschise în corporațiile multinaționale, cât și pentru cele din companiile mici, de tip start-up. Lupta pentru candidați este cu atât mai acerbă cu cât aceștia primesc oferte și din partea angajatorilor din afara țării, fie pentru relocare, fie pentru a lucra pe proiecte internaționale, din România.

”Sunt nu doar foarte căutați, ci și foarte bine plătiți, încă din etapa de entry level. Tocmai de aceea IT-ul este domeniul preferat de cei care vor să facă o reconversie profesională. Cred că programatorii sunt una dintre puținele categorii de candidați care nu au nevoie să își caute un job. Job-urile îi caută pe ei, iar ofertele sunt întotdeauna extrem de tentante. Tocmai de aceea, într-un sondaj pe care l-am realizat la începutul anului și în care îi întrebam pe români ce planuri profesionale au pentru 2021, reconversia profesională ocupa un loc fruntaș, cu un scor mai mare decât oricând în ultimii 5 ani”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest context, eJobs dă startul CODERSLAB, un proiect cu finanțare europeană de reconversie profesională în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare.

”Este un proiect a cărui finanțare ajunge la 1 milion de euro și vizează reconversia profesională a unor categorii de candidați care au în acest moment dificultăți în a-și găsi un loc mai bun pe piața muncii. Vorbim despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, din orice județ al țării, cu excepția Capitalei și județului Ilfov, cu cel puțin 8 clase absolvite, care în prezent au un loc de muncă, însă doresc să facă o schimbare. Ne dorim să aducem la cursuri 651 de angajați pe care ulterior îi vom sprijini, prin consiliere profesională, în găsirea unui nou loc de muncă. 30% dintre aceștia trebuie să fie femei, iar 196 de persoane trebuie să vină din mediul rural, să aibă peste 40 de ani sau un nivel scăzut de calificare. Foarte important de menționat este faptul că nu este nevoie de pregătire anterioară – cursurile sunt gândite special pentru începători. Trebuie să aibă doar minimum 8 clase absolvite, să fie angajați și să fie dornici să învețe”, explică Bogdan Badea.

 

Ce cursuri gratuite poți să alegi?

Cursanții vor avea de ales între cursuri gratuite de Programator Java Script, unde vor învăța cum să dezvolte interfețe pentru aplicații web sau mobile, și Tester QA, unde vor învăța să recunoască defectele unui produs web sau soft. Primele vor avea o durată cuprinsă între 4 și 6 luni, iar cele de QA între 6 și 8 săptămâni. ”Pentru a nu-i pune în situația de a renunța la jobul actual, sesiunile de învățare se vor desfșura de luni până vineri, seara, în intervalul 18.00 – 21.00. Au loc online, deci participanții pot intra pe platformă direct de acasă. Au nevoie doar de un webcam și de o conexiune bună la internet. Totodată, fiind vorba despre un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cursurile sunt 100% gratuite”, mai spune Bogdan Badea.

Cei interesați se pot înscrie pe https://cursuri-it.ejobs.ro/cursuri/, completând formularul aferent fiecărui curs. Admiterea se va face pe principiul ”primul venit, primul servit” pentru persoanele ce au dosarul de înscriere complet.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre cursuri gratuite în domeniul IT? Citește și:

Reconversie profesională sau cum te pot ajuta schimbările în carieră

Pare imposibil să te angajezi? Ai curajul de a schimba abordarea

7 acte de curaj care îți vor transforma cariera

A fost util articolul? 3
cursuri de programarecursuri gratuitecursuri IT
 • AvatarMarica Nadia-Florina zice

  Bună ziua eu am un băiețel de 13 ani și ma interesează un curs de IT.Unde va pot găsi și când încep cursurile la ce ora ?Noi suntem din Sibiu. Mulțumesc frumos.

  • Bună, Nadia,

   Acestea sunt condițiile de acces la cursurile IT, organizate eJobs, prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

   Cine se poate înscrie la cursuri?
   La cursurile noastre de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:
   Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
   Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
   Este angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
   A absolvit cel puțin 8 clase
   Mai multe informații găsești aici: https://cursuri-it.ejobs.ro/

 • AvatarPatru zice

  Reconversie profesionala

Leave a Reply