• 21 Jun. 2021
  • 3 min

6 motive pentru care să alegi un loc de munca sezonier

loc de munca sezonier
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orient... Arată mai mult

Dacă ești student sau elev în vacanță, șomer sau, pur și simplu, îți dorești să faci o schimbare, atunci poți profita din plin de următoarea perioadă, în care mai mulți angajatori își scot la bătaie joburile sezoniere.

O astfel de experiență te va ajuta să câștigi un venit prietenos, să-ți lărgești rețeaua de cunoștințe și poate chiar să te reprofilezi într-o arie de activitate mai pe gustul tău. Află în continuarea articolului care sunt motivele principale pentru care să alegi un loc de munca sezonier.

Datorită eliminării mai multor restricții, angajatorii din turism caută de zor personal pentru joburile sezoniere și sunt dispuși să ofere salarii și beneficii atrăgătoare. Acestea sunt disponibile pentru cei care doresc să lucreze la mare, la munte sau chiar pe litoralul internațional. Nu-ți dai seama dacă ți se potrivește o astfel de schimbare pe timpul verii? Îți prezentăm beneficiile pe care ți le aduce un loc de munca sezonier.

 

Descoperă 6 motive numai bune pentru a te ajuta să iei decizia

Poți testa terenul într-un nou domeniu

Ți-ai dorit vreodată să schimbi complet peisajul, domeniul de activitate, managerul sau colegii de muncă? Un job sezonier îți oferă oportunitatea de a experimenta un alt context și un alt mediu de lucru. Mai mult, în acest mod, îți poți da seama ce domeniu corespunde cu așteptările tale, cum ai vrea să arate viitorul tău angajator, dar și traseul tău profesional. Spre exemplu, poți încerca să te angajezi pe un vas de croazieră, unde există diverse joburi pentru care poți candida, precum: ospătar, fotograf, brutar, patiser sau chiar instructor de dans.

 

Poți învăța o limbă străină

Vrei să afli ce înseamnă să pleci din țară cu jobul, atunci este momentul să aplici pentru un loc de muncă sezonier în străinătate. Această experiență nu doar că-ți oferă posibilitatea de a cunoaște noi culturi, ci și de a învăța o limbă străină. Vestea bună este că, dacă nu ți se potrivește un astfel de mediu de lucru, te poți întoarce oricând în țară. Bagajul tău de cunoștințe acumulat în străinătate, te va ajuta să obții cu ușurință un job în România, având în vedere că vorbitorii de limbi străine se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii.

 

Câștigi salariu și bonusuri pe măsură

Puțini candidați sunt dispuși să aleagă un loc de munca sezonier care nu oferă siguranță financiară pentru o perioadă mai lungă de timp. De aceea, angajatorii care recrutează pentru astfel de roluri, pleacă din start de la salarii și bonusuri generoase. De partea ta rămâne să aplici, să participi la interviuri de angajare și să fii deschis să înveți lucruri noi. Dacă vrei să afli mai multe despre cum să redactezi un CV, cum să te prezinți la un interviu și cum să impresionezi angajatorul, te așteptăm cu toate informațiile pe cariera.ejobs.ro!

 

Înveți lucruri noi

Toată lumea e interesată să-ți faci jobul bine atunci când ocupi un post pentru puțin timp. Astfel, în cazul joburilor sezoniere, angajatorii oferă toată pregătirea și asistența de care ai nevoie. Noile abilități pe care ți le însușești, te pot ajuta pentru a pune baze solide viitoarei tale cariere.

 

Cunoști oameni noi

Simți că cercul tău de prieteni și cunoștințe s-a cam restrâns? Cu un loc de munca sezonier vei cunoaște mai mulți oameni noi decât ai făcut-o în ultimul an. Un astfel de rol, fie că e într-un hotel de la munte, fie că e într-un restaurant de la mare, te va ajuta să-ți creezi o rețea solidă. Iar unele dintre persoanele pe care le vei cunoaște îți pot deveni chiar prieteni.

 

Câștigi bani și te distrezi la un loc de munca sezonier

Viața la muncă e altfel când știi că nu ai timp să te plictisești! Un loc de munca sezonier îți oferă posibilitatea atât de a câștiga mai mult, cât și de a te distra. De regulă, locurile de muncă sezoniere sunt în disponibile în diverse pub-uri, restaurante, hoteluri sau pe vase de croazieră. Așadar, nu doar că vei schimba peisajul și vei ieși din zona de confort, ci și te vei distra alături de clienți sau ai tăi colegi. 

Ca să-ți fie mai simplu să obții un loc de munca sezonier pe măsura așteptărilor tale, îți suntem alături cu locurile de muncă potrivite pentru tine pe ejobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Cum va arăta piața muncii la finalul pandemiei

Cum caut joburi potrivite pentru mine? Răspunsul în găsești în filtrele eJobs

Cum să începi o carieră în industria de gaming

A fost util articolul? 9

Leave a Reply