• 18 May. 2020
  • 2 min

Descoperă topul celor mai căutate limbi străine! Ele îți aduc jobul dorit

limbi straine

O limbă străină te poate ajuta să-ți găsești un job mai bun sau să-l schimbi pe cel actual. Și cu toate că este o perioadă incertă pentru piața muncii, trebuie să știi că angajatorii au dezghețat recrutările și au reînceput să caute candidați. Iar vorbitorii de limbi straine sunt printre cei mai doriți candidați, în special cei care cunosc un mix între mai multe. 

Ca să îți venim în ajutor, am făcut un top al celor mai căutate limbi straine de către angajatorii de pe eJobs.ro în această perioadă. Cu ocazia aceasta s-ar putea să-ți dai seama că ai mai multe oportunități decât ai crede în perioada pe care o traversăm. 

 

Engleza a devenit o limbă obligatorie 

Limba engleză este și cea mai comună limbă străină cunoscută de români și a devenit o cerință obligatorie la majoritatea joburilor. Desigur, această limbă străină o vei folosi la un job într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcție de industria în care urmează să îți desfășori activitatea sau de jobul pe care dorești să-l obții. 

Pe eJobs.ro cele mai multe joburi, adică peste 6.500, necesită viitori angajați ce cunosc engleza. De regulă, companiile caută un mix de limbi straine, adică limba engleză și o altă limbă străină.  

 

Germana este la mare căutare 

Dacă te gândești să înveți o altă limbă străină atunci îți recomandăm germana, care este și ea pe lista de dorințe a tot mai multor companii. Dacă o cunoști deja, atunci nu ezita să aplici. 

Limba germană a început să câștige teren de câțiva ani încoace, având în vedere că Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României. Pe eJobs, în momentul de față, există aproape 1.300 de joburi disponibile pentru cei care o cunosc. 

 

Angajatorii caută un mix de italiană și engleză

Nu în ultimul rând, angajatorii caută și candidați care cunosc limba italiană împreună cu engleza. Spre exemplu, pe eJobs.ro există peste 800 de joburi care necesită această limbă străină. 

 

Franceza și engleza, o altă combinație pe val

Pe următorul loc în clasament este limba franceză. Combinația dintre limba engleză și franceză îți poate asigura succesul atunci când îți cauți un job. Pe platforma eJobs, în acest moment sunt peste 600 de joburi deschise pentru cei care se descurcă în franceză. 

Nu în ultimul rând, angajatorii mai caută vorbitori de olandeză, spaniolă, maghiară sau chiar rusă. Toate aceste limbi straine, îți pot aduce atât un job mai bun, cât și un salariu pe măsură. 

Așadar, dacă ești vorbitor de engleză sau stăpânești de minune o altă limbă străină, poți să-ți găsești cu ușurință un loc de muncă bine plătit, însă nu uita că și angajatorii au preferințele lor. Ei caută oameni care vor să învețe mai mult și își doresc să se dezvolte atât pe plan profesional, cât și personal. Așa că nu uita să punctezi asta la interviurile de angajare video sau față în față.  

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Pregăște-te pentru interviu în 30 de minute 

Dacă aș fi din nou studentă 

Să mă angajez din timpul facultății

A fost util articolul? 9
angajareinterviu de angajarejoburilocuri de munca

Leave a Reply