• 12 Mar. 2020
 • 2 min

Interviu de angajare video: nu-ți lăsa cariera în stand by

interviu de angajare video
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Angajatorii au apelat deja la mai multe măsuri de protecție împotriva virusului COVID-19. Și noi îți venim în ajutor în această perioadă, pentru că știm că nu vrei să-ți lași cariera să stea în loc.

Interviu de angajare video – soluția cu care te întâmpinăm și de care poți beneficia imediat, dacă ești în căutarea unui job. Suntem siguri că vei prinde mai mult curaj să aplici la joburi în această perioadă și vei participa la interviuri mult mai relaxat.

Nouă funcționalitate de pe eJobs.ro îți permite să cauți jobul perfect de care ai nevoie fără să fie nevoie de prezența ta fizică la interviu, ci ești intervievat chiar din confortul casei tale. 

Interviu de angajare video – Ce ai de făcut?

Angajatorul la care îți dorești să lucrezi îți va trimite o invitație pentru interviu de angajare video, împreună cu linkul pe care trebuie să-l accesezi pentru a purta discuția. De partea ta rămâne să accepți invitația pentru ora și ziua respectivă și să începi să te pregătești pentru interviu. 

Interviurile vor fi programare de comun acord cu angajatorii, atât tu, cât și recrutorul, veți primi pe email, un link ce trebuie accesat în ziua și la ora stabilită. Mecanismul este foarte intuitiv și ușor de folosit, rămâne să-l testezi. 

 

Interviu de angajare video: cum să te pregătești!

 

 • Fă o simulare înainte de interviu

 

E important să fii pregătit în fața recrutorului, iar asta o poți face repetând de câteva ori discursul pe care ai vrea să-l transmiți angajatorului. Te poți chiar filma, asta te va ajuta să-ți dai seama de anumite greșeli pe care le faci, dar și de lucrurile din jurul tău care nu funcționează cum ar trebui. 

 

 • Nu ignora decorul casei și nici ținuta

Angajatorii observă orice detalii, așa că pe lângă vestimentația ta ce ar trebuie să fie îngrijită, fii atent și la decorul casei, ar fi bine să renunți la lucrurile inutile din preajmă. 

 

 

 • Verifică microfonul și camera laptopului sau PC-ului

 

Testează-le înainte, tocmai pentru ca să nu te trezești că nu-ți funcționează ceva. O soluție bună ar fi să ai și un dispozitiv de rezervă, pe care să-l folosești în caz de urgență. 

 

 

 • Scapă de lucrurile care ar putea să te distragă 

 

Pune telefonul pe silent și oprește toate notificările de pe laptop sau PC ce ar putea să te distragă. Pregătește-ți în schimb un pahar cu apă, o foaie și un pix. Să le ai la îndemână în cazul în care vrei să notezi ceva. 

 

 

 • Notează ce vrei să întrebi

 

S-ar putea ca, din cauza emoțiilor, să uiți de anumite lucruri importante pe care doreai să le întrebi. De aceea e bine să-ți notezi dinainte principalele idei de discuție.

Cariera ta nu trebuie să rămână în stand by în această perioadă, indiferent dacă îți cauți un job, vrei să-l schimbi pe cel actual sau chiar să te reprofilezi. Soluții există, iar cu una dintre ele noi am venit deja. Mai ai de aplicat la joburi pe eJobs.ro și cu răbdare să aștepți să fii chemat la interviu. Mult succes!

 

 

Ți-a fost util articolul? Citește și:

Munca la domiciliu. Tot ce trebuie să știi

Coronavirus în România: ce măsuri de protecție să iei la birou 

Cum să lucrezi eficient de acasă

A fost util articolul? 36
interviu de angajaresfaturi interviul de angajare
 • AvatarDamian Gelu zice

  As dori un job pe stivuitor,mentionez ca vorbesc engleza si licenta de fork lift counterbalance cu 2 ani experienta le-am obtinut in UK,depozite.0040727162018

 • AvatarAnsoumane Baba Camara zice

  Ok! Je ne parle que le français

 • AvatarVasiliu Monica Andreea zice

  I am willing to participate to video interviews for recruiting.

Leave a Reply