• 7 Jul. 2021
  • 2 min

Cea mai bună lună pentru a-ți găsi un job

posturi vacante
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creștere cu peste 10% față de luna mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an, și a doua din istoria eJobs România, în ceea ce privește numărul de joburi scoase la bătaie de către angajatori.

Totodată, dacă până acum cele mai multe posturi vacante aparțineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de către companiile care își desfășoară activitatea în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

”Piața muncii și-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie și angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce privește zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala și Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt și cei mai mulți candidați care se află în căutare de oportunități de angajare. În iunie, polurile s-au schimbat, iar orașele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare și pentru candidații din împrejurimile acestor orașe, pentru că nevoia de forță de muncă este atât de mare încât recrutorii își extind căutările și în afara reședințelor de județ”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise pentru candidați, sunt Constanța, Iași și Sibiu.

 

Spre ce posturi vacante s-au orientat candidații?

Din cele peste 1 milion de aplicări, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanțe&bănci, industria alimentară și turism. Cei mai mulți candidați doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level, fiind urmați de persoanele mid-level, dar și de cele care nu au experiență de lucru.

Numărul de aplicări este într-o creștere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creștere a joburilor disponibile depășește ritmul de creștere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care și-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reușit să reintre în câmpul muncii, spune Roxana Drăghici.

Cele mai multe aplicări în luna iulie aparțin candidaților care au aplicat la joburile disponibile în companiile din România (86,6%), un procent de 12,1% la joburile remote și doar 1,4% au aplicat la joburile din străinătate.

În acest moment, peste 35.000 de locuri de muncă pentru România, dar și străinătate, sunt disponibile pe platforma www.ejobs.ro.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre posturi vacante disponibile? Citește și:

Ce e de făcut când îți lipsește motivatia la job

5 motive pentru care ar trebui să alegi un job de tester

 

Cum recunoști o oportunitate în carieră

A fost util articolul? 0
angajarejobul potrivitposturi vacante

Leave a Reply