• 26 May. 2009
  • 2 min

Punctele cheie ale interviului

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Succesul unui interviu depinde de nota personala pe care o aduce fiecare candidat, de prezenta agreabila, deschisa si concentrata asupra interviului. > Cele 5 arii […]

www.recrutam.ro

Succesul unui interviu depinde de nota personala pe care o aduce fiecare candidat, de prezenta agreabila, deschisa si concentrata asupra interviului.

> Cele 5 arii de interes :
Exista 5 arii de interes in care se vor situa intrebarile din cadrul unui interviu:
– intrebari despre voi si abilitatile voastre ;
– intrebari despre interesul fata de companie ;
– intrebari despre locurile de munca anterioare si experienta voastra ;
– intrebari despre planurile voastre viitoare ;
– intrebari indirecte care urmaresc sa va identifice modul de relationare cu jobul.

{article-2836.gif}

Trebuie sa fiti politicosi, sa aveti o atitudine deschisa si sa incercati sa nu insistati pe anumite aspecte mai sensibile pentru angajator. Trebuie sa profitati de acest moment pentru a demonstra ca sunteti interesati de job si de companie.

Intrebarea despre planul de cariera este, pentru unii, cel mai dificil moment din cadrul interviului. Angajatorii pun un accent mare pe aceasta intrebare, deoarece in acest fel isi pot da seama de modul in care candidatii si-au stabilit obiectivele profesionale si daca si-au stabilit un plan de dezvoltare a carierei.

> Despre salariu :
Cu toate ca nu este cea mai importanta preocupare cand sunteti in cautarea unui job, salariul este un element de care trebuie sa se tina cont. Perioada cea mai potrivita pentru a vorbi despre salariu este la sfarsitul intalnirii, inainte de concluzie. Este foarte important sa abordati intrebarea despre salariu sub o forma si un ton cat mai naturale.

Nu va asteptati sa primiti informatii foarte precise inca de la prima intalnire. Chiar si atunci cand este vorba de o persoana care este la primul job angajatorul doreste, in cele mai multe cazuri, sa cunoasca suficient persoana respectiva pentru a definitiva nivelul remuneratiei.

> « Aveti intrebari ? »
Aproape de sfarsitul intalnirii veti fi intrebat daca aveti nelamuriri sau intrebari in legatura cu ceea ce s-a discutat sau despre job-ul propus. Pentru a nu fi luati prin surprindere, este bine sa aveti pregatita o lista cu intrebari si raspunsuri pentru viitorul angajator.

Concurenta mare de pe piata muncii a dus la dezvoltarea de strategii si tactici care pot fi aplicate inainte, in timpul si dupa interviul de angajare. Ca sa reusiti trebuie sa tineti cont de acestea!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply