Vânzările se află în topul domeniilor cu cele mai multe oferte de muncă pe eJobs.ro, acesta fiind unul foarte ofertant și dacă nu ai experiență. Oportunități de lucru in vanzari vei găsi în special în industria comerț/retail, unde angajatorii se așteaptă să vii cu motivație și încredere în tine, cu abilități de negociere și comunicare, să fii flexibil și să ai spirit de inițiativă.
Vei descoperi joburi care nu cer experiență, angajatorii apreciind dorința de a învăța și de a-ți dezvolta competențele în domeniu. Însă cum ai putea face acest lucru dacă nu ai ocazia de a vinde ceva în fiecare zi? Cum ar trebui să abordezi vânzarea, astfel încât să ai șanse de reușită? Descoperă un ghid care te ajută să-ți dezvolți abilitățile și să faci o reconversie profesională către vanzari!
De multe ori părerea pe care o avem asupra unui domeniu ne poate sabota în evoluția profesională. Iar vânzările sunt adesea percepute drept acea activitate care îi împinge pe oameni să cumpere anumite lucruri pe care nu și le doresc, nu au nevoie de ele sau nu și le permit. Însă vânzarea este o abilitate fundamentală pe care ar trebui să o ai și să o dezvolți continuu, chiar și dacă nu lucrezi în domeniu. Ea face parte din viața ta profesională și personală. Dacă te uiți la lucrurile pe care le faci de-a lungul zilei, interacțiunile tale implică o formă de vânzare. Și merită să devii mai bun în ceea ce faci.
Îți este mult mai ușor să lucrezi în domeniu și să evoluezi atunci când treci de clișee precum „A vinde înseamnă a pune presiune pe oameni și a vorbi neîncetat”. Este important să înțelegi ce este vânzarea și care este misiunea ta. A vinde înseamnă a convinge, a inspira, a conduce omul spre o acțiune. Misiunea ta este să lucrezi în colaborare cu un client pentru a contribui la o schimbare. Gândește-te la cele mai bune interacțiuni pe care le-ai avut în vanzari. Agentul de vanzari este persoana care s-a interesat de problema ta și te-a ajutat să o rezolvi.
De regulă, oamenii cumpără din anumite motive. Fie își doresc să rezolve o problemă în activitatea lor profesională, fie vor să rezolve o nevoie personală. Este rolul tău să fii empatic, să-ți dai seama care sunt motivațiile clienților tăi. De ce ar fi nevoie pentru a-ți face clienții entuziasmați față de ceea ce oferi. Cercetează mai întâi, vorbește cu prietenii și apoi conturează oferta.
Un coleg sau un manager de încredere îți pot fi de ajutor pentru a face schimbul de roluri și pentru a vedea ce funcționează și ce nu. Scopul tău este să înțelegi cum se simte și cum sună conversația ta cu un client și mai ales ce ai putea îmbunătăți în prezentare și în ofertă. O altă strategie este să vorbești cu cineva din familie care nu este expert în vanzari. Întrebările sale te vor ajuta să identifici problema pe care trebuie să o rezolvi.
Chiar și cu o pregătire meticuloasă poți să nu obții rezultatele dorite. Însă contează mult să-ți menții calmul. Să-ți relaxezi expresiile feței și să fii încrezător. Ai mai mult de câștigat când abordezi vânzarea într-un mod relaxat, respectuos și stabilești o relație de egalitate cu partenerul de conversație.
În vanzari este important să înțelegi că oamenii au nevoie de timp pentru a lua o decizie, vor să discute cu familia, cu prietenii, să studieze concurența. Ceea ce poți face tu este să ceri permisiunea de a merge mai departe, prin întrebări precum „Ești gata să faci următorul pas?” „Ce altceva pot face pentru a te ajuta să iei această decizie?” Fii flexibil și dispus să faci strângi idei care te pot ajuta să închei vânzarea.
P eJobs.ro găsești mii de joburi în vanzari. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun, îți suntem alături în realizarea CV-ului și aplicarea la pozițiile care ți se potrivesc! Curaj! Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal), de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.
5 motive pentru care merită să aplici la un job și în decembrie
Cum să înveți în mod eficient în timpul vacanței de Sărbători
Buna seara ,as dori si eu sa ma sfatuiti va rog frumos, in legatura cu domeniul in care as putea sa lucrez ,tinand cont de faptul ca nu am cunostinte in domeniul IT ,poate in domeniul vanzarilor; daca da ce implica acest lucru ?
Sau domeniul croitoriei ,daca este vreun curs?
Bună, Petronela,
În domeniul vânzărilor poți studia anunțurile pentru posturile care nu cer experiență. Astfel vei ști cum să-ți pregătești CV-ul și ce abilități să pui în valoare la interviu.
https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/vanzari/no-experience/sort-publish