• 13 Jan. 2020
  • 3 min

Rezoluții pentru cariera mult-dorită

eJobs Rezoluții Carieră

Indiferent dacă îți dorești să avansezi în compania pentru care lucrezi sau îți dorești un cu totul alt job sau o mărire de salariu, există o serie de rezoluții la job pe care trebuie să ți le propui în 2020, rezoluții care cu siguranță te vor ajuta să-ți îndeplinești dorințele.

Cum poate aceeași serie de rezoluții să te ajute indiferent de situația ta? Simplu, pentru că primul pas pentru a fi fericit la job este să renunți la stres și să te bucuri cu adevărat de ceea ce faci, apoi urmează ambițiile. Iată câțiva pași pe care îi putem face cu toții în noul an pentru a fi mai fericiți la job:

 

Drumul către serviciu nu e o cursă. Pleacă devreme, pontează la timp!

Chiar dacă jumătatea aceea de oră de somn în plus dimineața e extrem de dulce, optează să renunți la ea și să ajungi la timp la birou. Acest lucru va fi perceput ca un semn de respect față de jobul tău, față de echipă și față de superiorii tăi. Iar acum vine partea care o să-ți placă… Dacă tot ai ajuns la birou la timp, pleacă la timp! Uită de orele petrecute peste program la muncă pentru că timpul tău liber și personal este la fel de important pentru productivitatea și fericirea ta la job precum este implicarea ta la birou. Programul fix te va ajuta să îți dezvolți productivitatea în timpul orelor de lucru și percepția asupra sarcinilor pe care ești dispus să le preiei.

 

Fă-ți timp să înveți ceva nou.

Dacă simți că stagnezi la actualul loc de muncă sau că nu înveți pe-atât de multe skill-uri noi pe cât ți-ai dori, vorbește cu superiorii tăi și spune-le că vrei să înveți ceva nou. Poți negocia direct cu ei ce nevoie există în companie și să stabiliți împreună un training care te-ar putea propulsa ulterior într-un post nou cu mai multe responsabilități. Alternativ, dacă vrei să înveți ceva nou, mai mult pentru tine decât pentru job, fă-o! Cine știe ce pasiune ai putea descoperi care îți va trezi interesul pentru antreprenoriat?

 

Ieși la joacă!

Aici intră două activități diferite. În primul rând, fă-ți timp să te vezi cu prietenii după birou. Dacă te duci acasă de fiecare dată după ziua de lucru, s-ar putea să rămâi cu senzația că tot ce faci este să lucrezi. Așa că distrează-te puțin! În al doilea rând, oferă-ți timpul necesar pentru a fi activ. Aleargă sau mergi la sală de două ori pe săptămână, fă un pic de stretching în fiecare dimineață sau alege să mergi pe jos până la job, măcar o parte din drum dacă nu în întregime. Efortul fizic te va ajuta să îți menții o postură bună, esențială pentru orele lungi petrecute la serviciu, îți va reduce nivelul de stres general și te va inunda cu endorfine, acei „hormoni ai fericirii”.

 

Alege-ți prânzul și gustările cu atenție.

Doi din trei angajați susțin că munca de birou le-a adus 2-3 kilograme în plus. Statul la birou contribuie, evident, la această schimbare fizică, dar cel mai des alegerile noastre culinare sunt cele care ne afectează cel mai grav. Așadar e foarte important să alegem cu atenție ceea ce mâncăm la birou. Asta nu înseamnă că trebuie să ne ferim de ocazionala pizza sau prăjitură, doar că e important să încercăm să ne controlăm poftele pe cât posibil. Astfel, e esențial ca în noul an să transformăm burgerul și energizantul într-o excepție, nu o regulă!

Alegerile tale la job, dar și în viața personală contribuie foarte mult la starea ta de fericire și satisfacție, iar uneori câteva schimbări mici pot avea un impact foarte mare. Dacă însă nu simți o îmbunătățire la locul de muncă odată cu aceste rezoluții, s-ar putea ca problema adevărată să nu depindă de tine. Întreabă-te dacă nu cumva există un job mai potrivit pentru tine, apoi găsește-l pe www.ejobs.ro!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Reinventează ziua de luni

Ai sute de oportunități în fața ta

Cum supraviețuiești unui șef toxic

A fost util articolul? 22
carierajoburilocuri de muncarezolutii 2020
  • AvatarRACU RODICA zice

    Caut job pentru angajare în cel mai scurt timp dacă e posibil.

  • AvatarMătălă Aida Cristina zice

    Am terminat facultatea de management, inginerie economica în agricultură și dezvoltare rurală, lucrarea de licență comunicare și ori pe unde încerc sa depun un CV și rog sa mi se acorde o șansă să dovedesc ca pot mi se închid ușile în nas, sa ai pile și bani nu cunoștințe. E trist. Am 2 fetițe și mereu am cautat ceva care sa îmi permită sa și muncesc sa ma și ocup de familie. Dar pana acum nimic.

Leave a Reply