• 6 Sep. 2019
  • 2 min

Șapte clișee de evitat în CV

CV-de-angajare

Scopul CV-ului tău este să convingă recrutorul prin date concrete, fără cuvinte populare care vor să impresioneze, dar au exact efectul invers.

Îţi doreşti să fii pe lista scurtă a angajatorilor, iar cel mai bun sfat este să editezi CV-ul astfel încât să oferi valoare şi o imagine cât mai clară asupra experienţei tale. Recomandarea noastră este să personalizezi CV-ul ori de câte ori aplici la un job şi să eviţi preluarea unor clişee de la specialişti pe care îi admiri.

 

Bune abilităţi de comunicare

Comunicarea este o condiţie preliminară în orice domeniu şi recrutorii nu mai sunt atraşi de acest cuvânt. Dacă vrei să subliniezi că eşti o persoană comunicativă, povesteşte situaţii din cariera ta însoţite de rezultate şi oferă importanţă modului în care prezinţi CV-ul, notează theguardian.com. Un profil profesional bine structurat cu intertitluri şi spaţii, corect din punct de vedere gramatical arată în mod indirect abilităţile tale de comunicare şi creează o impresie bună fără a plictisi recrutorul.

 

Creativitate

Înlocuieşte cuvântul „creativ“ din CV-ul tău cu cele mai bune exemple despre ideile tale şi cum au contribuit la creşterea productivităţii, cum au redus costurile companiilor angajatoare sau au îmbunătăţit feedback-ul clienţilor. Dă exemple de lucruri pe care le-ai făcut pentru a-i motiva pe colegi, cum ar fi crearea unui newsletter cu ştiri care stârnesc zâmbete şi curiozitate în fiecare zi.  

 

Spirit de echipă

Este una dintre abilităţile care se regăseşte în multe profile, însă nu comunică informaţii esenţiale despre tine. Pentru a demonstra abilitatea ta de a lucra în echipă, povesteşte care a fost rolul tău în cadrul companiei şi cum ai contribuit la buna funcţionare a echipei. La responsabilităţi, detaliază situaţiile în care ai interacţionat cu ai tăi colegi, cu furnizorii, partenerii de business, cum ai ajutat şi care au fost rezultatele colaborării.   

      

Orientat spre rezultate

Recrutorii văd zilnic sute de CV-uri în care cei mai mulţi dintre candidaţi sunt orientaţi spre rezultate. Pentru a-i convinge şi a le atrage atenţia ilustrează CV-ul tău cu cifre, grafice, chiar diagrame colorate. Vei crea un impact vizual şi îţi creşti şansele de a fi pe lista scurtă a candidaţilor.

 

Abilităţi de leader

Abilităţile de leader le poţi scoate în evidenţă dacă povesteşti situaţiile în care ai oferit exemplul personal echipei pe care ai coordonat-o şi ai motivat oamenii să fie mai eficienţi. Relevante sunt şi sesiunile de comunicare pentru a afla ce îşi doreşte fiecare membru al echipei, organizarea de întâlniri informale, jocuri şi activităţile educative pentru cunoaştere.

 

Sociabil

Cei mai mulţi candidaţi menţionează că sunt sociabili, fără a detalia această abilitate. Pentru a convinge, arată hobby-urile tale. Sporturile de echipă, voluntariatul, proiectele sociale în care eşti implicat vin să demonstreze că eşti o persoană sociabilă.

 

Referinţele sunt disponibile la cerere

Lipsa recomandărilor în CV-ul arată că ai o atitudine ezitantă. Cel mai potrivit este să menţionezi persoanele care pot oferi referinţe despre tine. Asigură-te că ai vorbit în avans cu persoanele menţionate şi acestea cunosc detalii despre job-ul la care ai aplicat.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și?

Cei mai căutați candidați de pe piața muncii

Șase lucruri de luat în considerare înainte de a face o schimbare

Vrei să ai propria afacere? Iată ce trebuie să știi!

A fost util articolul? 17
CV
  • AvatarNăftănăilă Dragos zice

    Danke Schon Fur sms

Leave a Reply