• 5 Jun. 2020
  • 3 min

Cum să îmbrățișezi schimbarea

schimbarea
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cu toții știm că obținerea succesului într-o lume care se schimbă atât de repede poate fi dificilă câteodată. Pentru că este vorba de schimbare. 

Un nou job înseamnă colegi, mediu de lucru și responsabilități noi. O demisie înseamnă noi căutări a unui job mai bun. Și este esențial să nu permitem realității să ne copleșească. Da, schimbarea poate deveni foarte stresantă și frustrantă. Însă e important să știm că deși nu putem împiedica schimbările constante, putem învață să ne controlăm reacțiile față de ele.

 

Schimbarea – cum ne putem adapta?

Acceptă schimbarea că pe un lucru natural

Suntem ființe umane și întruna ne transformăm. Învățăm mereu ceva noi și ne străduim să fim la curent cu tehnologia. Lumea noastră se schimbă într-un ritm atât de rapid, încât, uneori, nici nu observăm asta. Iar ca să nu fim compleșiți de ceea ce ni se întâmplă trebuie să acceptăm și ne adaptăm schimbării, să o luăm ca atare.

 

Ia-ți angajamentul de a învață pe întreg parcursul vieții

Dacă schimbarea este constantă, atunci și învățarea trebuie să fie continuă. Atâta vreme cât învățăm, avem în față o viață împlinită și plină de sens. Învățarea ne ajută să ne simțim ca și cum ne-am mișca împreună cu lumea veșnic schimbătoare. Acest lucru ne ajută să ne eliberăm de anxietatea de a ne simți lăsați în urmă.

 

Menține-ți sănătatea

Schimbarea, chiar și cea pozitivă, este stresantă. Pentru a împiedică stresul să ne acapareze, trebuie să ne păstrăm sănătatea fizică, printr-o dietă sănătoasă, suficientă odihnă și exerciții fizice regulate. De asta trebuie să ținem cont mai ales în această perioadă în care ne-am petrecut mult timp acasă.

 

Privește schimbarea ca pe o oportunitate

De multe ori privim schimbarea ca pe ceva rău, asta se întâmplă doar pentru că ne este teamă de necunoscut. La atitudinea noastră față de schimbări trebuie să lucrăm și să înțelegem că este unul dintre cele mai bune instrumente de mangement de care dispunem. Caută oportunități în fiecare schimbare din viață ta. Mai degrabă decât să te opui schimbarii, lasă-te purtat de ea și vezi unde te duce.

 

Găsește-ți o echipă bună de sprijin

Multe schimbări din viață noastră ne pun în situația de a ne baza pe ceilalți pentru sprijinul emoțional sau pentru sfaturi. Înconjoară-te de oameni care îți pot oferi aceste lucruri, dar nu uita că trebuie să înveți să și asculți.

 

Implică-te în ritualuri

Îndeplinirea unei sarcini sau sărbătorirea unui eveniment în același mod săptămână de săptămână sau an de an, ne oferă un sentiment al stabilității, un sentiment al apartenenței, un simț al siguranței. Chiar și ritualul de a-ți pune o ceașcă de cafea la dispoziție înainte de a începe jobul, o cină în familie, prânzul la un restaurant special într-o zi de vineri sau păstrarea unui jurnal pot fi semnificative în raportarea la schimbare. Realizarea unor ritualuri și sărbătorirea vacanțelor într-un anumit mod, ne oferă satisfacția că nu totul se schimbă.

 

Elimină micile aspecte neplăcute din viață ta

Scăpa de micile aspecte enervante (și câteodată mari) care îți epuizează energia, de care ai nevoie pentru a face față schimbării. Poate fi vorba de ceva nesemnificativ, cum ar fi un nasture lipsă sau de ceva semnificativ, cum ar fi un job care nu-ți mai place. Iar noi suntem aici să te ajutăm în acest demers. Pe eJobs.ro găsește cele mai cool oportunități de carieră.

 

Meditează

Concentrarea asupra trăirilor tale interioare te ajută să te pregătești pentru schimbările pe care trebuie să le înfrunți în fiecare zi. Ia-ți câteva momente pentru a-ți limpezi gândurile.

Ce trebuie să știi, dincolo de cele menționate anterior, este că schimbarea e unul dintre lucrurile care ne arată că trăim, că evoluăm. Eșecurile sunt și ele parte din schimbare și cât de des nu ne-am confrunta cu ele, acestea ne vor îndruma spre succes.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Secretele unui interviu de angajare de succes

Cum te diferențiezi pe o piață cu o concurență tot mai ridicată

Contract individual de muncă – încă un pas până la jobul dorit

A fost util articolul? 11
schimbă jobulschimbare în carieră

Leave a Reply