• 2 Jun. 2020
  • 2 min

Secretele unui interviu de angajare de succes

interviu de angajare de succes

Pentru cei mai mulți candidați ce se află în căutarea unui job, interviul de angajare reprezintă cel mai intimidant moment. Însă lucrurile nu ar trebui să fie așa și pentru tine!

Dacă știi la ce să te aștepți și ești pregătit pentru orice, nu trebuie să te îngrijoreze nimic. Uite câteva trucuri prin care poți avea un interviu de angajare de succes.

 

Cum te îmbraci

Atunci când te duci la un interviu de angajare de succes, trebuie să porți piese vestimentare în care te simți bine și care te ajută să ai încredere în tine. Nu mai e de actualitate modelul conservator conform căruia toți se îmbrăcau la costum. Poți adopta fără probleme o ținută casual. Important este ca hainele să fie curate și călcate. O ținută corespunzătoare trebuie aleasă și în cazul în care interviu se desfășoară online. 

 

Cum te prezinți

Cu cât mai mult te pregătești pentru interviu, cu atât șansele tale să primești jobul cresc. Una dintre cele mai importante aptitudini e abilitatea de a comunica, de a-ți exprima ideile succint. Intervievatorii nu vor să ajungă în situația de a te întreba cât e ceasul pentru a te face conștient că interviul durează prea mult. Trebuie să știi foarte bine ce ai trecut în CV, astfel încât, atunci când ești întrebat despre un proiect la care ai lucrat să nu stai să te gândești prea mult.

 

Cum răspunzi la întrebări dificile

Și pentru aceste întrebări trebuie să te pregătești. E important să știi la ce ești bun și la ce trebuie să mai lucrezi. Iar, spre exemplu, dacă recrutorul te întreabă care sunt punctele tale slabe trebuie să ai răspunzi ceva bazat pe îndemânare. Dacă ai aplicat pentru un rol în domeniul financiar, de exemplu, nu este bine să spui că punctele tale slabe sunt cifrele. Și chiar dacă spui asta, ar fi important să vii să spui și ce faci pentru a acoperi această lacună. 

 

Cum negociezi salariul

Cel mai bun mod de a negocia salariul este să te orientezi după nivelul remunerației din industria respectivă. Nu vorbi despre cât meriți, cât îți dorești sau cât ar trebui să primești. Cel mai bine este să ceri salariul rezonabil ținând cont de cerințele din descrierea jobului.

 

Interviu de angajare de succes: nu uita să pui întrebări! 

Întrebările sunt extrem de importante. Ele arată cât de interesat ești, dar și faptul că te-ai pregătit cât se poate de bine pentru interviu. De aceea, ar trebui să citești despre compania respectivă, mai ales cele mai noi articole apărute pe piață. Pune întrebări la care nu ti se pot da răspunsuri standard sau întrebări legate direct de ascensiunea în carieră a unui manager dintr-un departament în care ai dori să lucrezi. 

 

Apelează la interviul video 

Interviul video te poate ajuta să prinzi mai mult curaj să aplici la joburi în această perioadă. E mult mai confortabil să fii intervievat în confortul propriei case și s-ar putea să te descurci mai bine. Pe eJobs.ro ai de exemplu această funcționalitate botezată simplu: Interviul de angajare video. 

Cum te bucuri de ea? Angajatorul la care îți dorești să lucrezi îți va trimite o invitație pentru interviu de angajare video, împreună cu link-ul pe care trebuie să-l accesezi pentru a purta discuția. Rămâne să accepți invitația pentru ora și ziua respectivă și să începi să te pregătești pentru un interviu de angajare de succes. Mecanismul este foarte intuitiv și ușor de folosit, dar pentru a fi mai relaxat îl poți testa în primă fază cu persoană apropiată.  

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cum te diferențiezi pe o piață cu o concurență tot mai ridicată 

Contract individual de muncă – încă un pas până la jobul dorit

Reconversie profesională după 45 de ani

A fost util articolul? 22

Leave a Reply