• 20 Dec. 2016
  • 2 min

Scrisoarea de intenție, între tradițional și necesar

refuz de job
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Scrisoarea de intenție reprezintă, adesea, un exercițiu dificil de rezolvat pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă.

Scrisoarea de intenție le poate da mari bătăi candidaților aflați în căutare de joburi. Chiar dacă nu este obligatorie și pare un instrument învechit, scrisoarea de intenție cântărește decisiv când doi sau mai mulți oameni se „bat” pentru un singur loc de muncă.

Totul pentru departajare

 

Scrisoarea de intenție poate permite departajarea intervievaților după o primă selecție sau avantajarea unui candidat, în cazul în care CV-ul și experiența profesională nu sunt compatibile cu postul scos la concurs. Totodată, scrisoarea de intenție oferă și posibile explicații pentru schimbările frecvente de job sau eventualele întreruperi în muncă. Scrisoarea de intenție este indispensabilă când creativitatea, capacitățile redacționale și sensul comunicării fac parte din cerințele postului. Mai mult, scrisoarea de intenție este foarte importantă dacă un candidat aplică la job prin intermediul unui salariat din cadrul companiei care recrutează. În cazul candidaturilor spontane, scrisoarea de intenție este obligatorie și duce la succesul demersului făcut de candidat, doar dacă aplicantul menționează ceea ce caută și de ce își dorește jobul în cauză.

Pe de altă parte, cu cât un candidat are mai multă experiență, cu atât mai mult crește rolul scrisorii de intenție. Un angajator vrea să știe, de exemplu, de ce dorește un salariat să părăsească o companie în care lucrează de peste zece ani.

O scrisoare de intenție eficientă

 

Cei ce au tendința să trimită scrisori de intenție lungi ar trebui să fie foarte atenți! O scrisoare de intenție nu ar fi bine să se depășească 10–12 rânduri (jumătate de pagină) și ar trebui să fie redactată simplu, sincer, dinamic și direct. Mai mult, candidații ar face bine să țină cont de aspectele care-i motivează și să nu uite să le menționeze în scrisoarea de intenție. O atenție deosebită trebuie acordată greșelilor gramaticale sau de ortografie, pentru că ele pot anula o candidatură bună.

A fost util articolul? 6
model scrisoare de intentie

Leave a Reply