• 21 Feb. 2017
  • 1 min

Sindromul burnout: Unii oameni sunt mai predispuşi ca alţii la epuizare fizică, psihică şi emoţională?

Sindromul burnout: Unii oameni sunt mai predispuşi ca alţii la epuizare fizică, psihică şi emoţională?
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

De ce unii oameni sunt mai predispuşi ca alţii la sindromul burnout, această formă de epuizare totală?

Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică, psihică şi emoţională produsă de stresul prelungit, în general la locul de muncă, fiind o consecinţă a dezechilibrului dintre cerinţe, resurse şi gradul de satisfacţie profesională. Dar de ce unii sunt mai predispuşi la acest lucru ca alţii?

Un studiu realizat în ianuarie 2017 de institutul Harris Poll din SUA, împreună cu compania Kronos Understanding, arată că înţelegerea cauzelor sindromului burnout e un lucru esenţial.

Potrivit cercetării de piaţă, 41% dintre cei intervievaţi au explicat că epuizarea fizică şi psihică provine din cauza salariului prea mic în comparaţie cu muncă prestată, iar 32% au identificat drept principala cauza orele suplimentare, în timp ce restul au indicat drept factorii declanşatori managementul slab ori mediul de lucru neprietenos.

Însă oare unii sunt mai predispuşi la epuizarea fizică, psihică şi emoţională ca alţii?

“Evident, într-un colectiv eterogen, ne vom confrunta cu tipologii diverse de oameni şi, între aceştia, se vor regăsi cu siguranţă şi colegi mai energici dar şi persoane predispuse la o epuizare mai rapidă şi cu consecinţe mai grave decât în cazul altora”, ne-a explicat Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital. Cauzele sindromului burnout sunt diverse şi cumulate mai tot timpul, profilând acest sindrom că pe una dintre cele mai recente afecţiuni răspândite la nivelul populaţiei globale, a adăugat ea.

 

Citește mai multe despre sindromul burnout pe cariereonline.ro.

A fost util articolul? 8
sindromul burnout

Leave a Reply