• 14 Jun. 2017
  • 2 min

3 din 10 angajați lucrează chiar și atunci când sunt în vacanță

Munca in vacanta
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Angajații români nu se desprind de job nici măcar atunci când pleacă în vacanță. Pentru mai mult de o treime dintre angajați (36%), concediile se transformă în prilej de lucru, aceștia declarând că alocă des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanță.

Alți 37% susțin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre respondenți spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanță și nu muncesc niciodată atunci când sunt în concediu. Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiți să lucreze în vacanță, 88% dintre aceștia dedicând timp business-ului și în perioadele de odihnă.

În același timp, 80% dintre respondenți recunosc că citesc mailurile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puțin o dată pe zi, astfel încât să rămână informați și să poată relua mai ușor activitatea la întoarcerea din concediu.

În ceea ce privește timpul dedicat job-ului în vacanță, 31% dintre angajații care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antreprenorii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacanță, reprezentând 26%. În același timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecați, iar 23% spun că rezolvă treburile de serviciu în mai puțin de o oră, conform sondajului eJobs.

Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lucrul în concediu, fiind prima opțiune pentru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanță, în timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive, mai arată sondajul eJobs.

Unde își vor petrece românii vacanța de vară

Cei mai mulți dintre respondenți (44%) vor petrece între 6 și 10 zile în concediu în această vară, iar un sfert spun că vor pleca în vacanță mai mult de 10 zile. Doar 5% declară că nu își vor lua concediu în următoarele 3 luni. Concediul mai scurt de 5 zile este preferat mai degrabă de angajații sub 35 de ani (21%), în timp ce pentru o vacanță de 6-10 zile optează cu precădere cei între 36 și 45 de ani (47%).

59% dintre respondenții la sondajul eJobs mai au încă zile de concediu neefectuate din 2016, cei mai mulți fiind angajați în poziții de conducere (70%). Dintre aceștia, 31% declară că au mai mult de 10 zile de concediu rămase din anul precedent.

16% dintre respondenți spun că nu s-au decis încă unde vor merge în vacanța de vară, în timp ce restul (84%) au pe listă una sau mai multe destinații în care vor merge în vacanță. 36% dintre români spun că vor călători în afara țării în concediu, în timp ce 64% spun că preferă România, destinația principală de vacanță fiind litoralul pentru 36%, urmată de zonele montane pentru 17%, excursiile prin țară pentru 13% și Delta Dunării pentru 6% dintre respondenții care au ales să-și petreacă vacanța în România.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 1 mai –  6 iunie 2017, pe un eșantion de 1.423 de români activi profesional, dintre care 34% în funcții de conducere sau antreprenori, majoritatea cu vârsta între 26 și 45 de ani (61%).

A fost util articolul? 0

Leave a Reply