• 13 Apr. 2017
  • 2 min

Studiu eJobs: Câte companii private își vor recompensa angajații cu prime de Paște

young employee
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Iepurașul se arată dispus să viziteze, în 2017, o treime dintre firmele private, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Anumiți angajați de pe piața locală vor fi mai norocoși înainte de Paștele din 2017 și vor primi o primă din partea companiilor pentru care lucrează. Un studiu realizat de eJobs România, cel mai mare jucător de pe piața de recrutare online din țară, arată că 33% dintre companiile private intervievate își vor recompensa angajații cu o primă de Paște în 2017. Totodată, 70% dintre angajatorii interviați au precizat că obișnuiesc să-și recompenseze salariații, în general, cu bani sau tichete cadou cu ocazia concediilor, Crăciunului sau Paștelui.

Structura cadourilor pe care le primesc angajaţii în preajma Paştelui s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Pe lângă primele în bani, companiile au început să apeleze şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Studiul eJobs evidențiază că două treimi (65%) dintre companiile care își vor recompensa angajații cu ocazia sărbătorilor pascale din 2007 acordă prime în bani, iar celelalte le vor da salariaților tichete cadou. Totodată, 12% dintre companiile respondente, care au spus că le vor oferi beneficii angajaților cu ocazia Paștelui, au în plan să le ofere oamenilor produse specifice, în timp ce 6% vor acorda zile libere suplimentare. Mai mult, 3% dintre angajatorii care au precizat că își vor recompensa angajații cu prime de Paște s-au gândit ca să ofere, de asemenea, cadouri copiilor angajaților.

Mai mult de jumătate (59%) dintre companiile care își vor răsplăti angajații cu prime de Paște au precizat că valoarea primelor va fi mai mică de 200 de lei per salariat, în timp ce 15% dintre angajatori „darnici” în perioada sărbătorilor pascale au indicat valori între 200 și 500 de lei. De asemenea, 6% dintre companiile care le vor acorda angajaților prime de Paște au alocat un buget între 500 și 1.000 de lei, iar 12% dintre angajatorii generoși au precizat că au în plan să depășească pragul de 1.000 de lei per salariat.

În rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale angajaților pe tot parcursul anului, cele mai răspândite tipuri de beneficii sunt tichetele de masă (70%), asigurările medicale private (47%) și zilele libere suplimentare (37%), conform studiului eJobs. Dintre beneficiile mai puțin obișnuite, cele mai populare ar fi fructele/ cafeaua oferite gratuit la birou (53%) și masajul de relaxare la job (20%), urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie (11%) sau de asigurarea meselor de prânz (10%).

Studiul a fost realizat în perioada 10 martie – 10 aprilie 2017, pe un eșantion de 302 companii private, dintre care 47% sunt companii mici, care au sub 50 de angajați, iar 30% au între 100 și 500 de angajați. Cele mai frecvente domenii de activitate ale companiilor respondente sunt IT (16%), vânzări (10%), producție (9%), educație & training (8%) și resurse umane (7%).

A fost util articolul? 0

Leave a Reply