• 26 Oct. 2020
  • 3 min

Ești introvertit? Iată câteva profesii care ți se potrivesc!

Ești introvertit Iată câteva profesii care ți se potrivesc! (2)

Îți vine greu să soliciți ajutor unui coleg în momentul când ești într-o dificultate? Când comunici în public nu te poți concentra foarte bine? Te intimidezi când trebuie să lucrezi în echipă? Nu suporți ideea ca alții să depindă de acțiunile tale? Să vedem ce opțiuni de joburi ai dacă ești un om introvertit!

Sunt câteva lucruri de care ar trebui să țină cont un introvertit în căutarea unui loc de muncă. În primul rând, caută locuri de muncă care necesită interacțiune cu un număr limitat de persoane. Găsește joburi în care majoritatea sarcinilor implică muncă independentă sau lucrul cu un grup restrâns de persoane.

În al doilea rând, gândește-te cu câte persoane noi va trebui să interacționezi la locul de muncă. Mulți introvertiți consideră că întâlnirea cu oameni noi este extrem de obositoare. Dacă trebuie să interacționezi cu clienți noi în mod regulat, s-ar putea să nu fie jobul care ți se potrivește. În schimb, caută locuri de muncă unde, în general, vei fi înconjurat de aceiași oameni în fiecare zi.

Mai jos ai o listă cu opțiunile de carieră pe care le poți lua în considerare chiar și când ești introvertit:

Contabil

Din această poziție te vei ocupa de deconturi, solicitări interne, plata furnizorilor și alte sarcini similare. Practic o să ai atribuții administrative tot timpul care nu implică extrem de multă comunicare sau lucru în echipă.

Specialist Social Media

Ai crede că un job care conține cuvântul „social” nu este potrivit pentru un introvertit. Cu toate acestea, specialiștii în social media își îndeplinesc sarcinile din spatele unui calculator. Ei creează conținut online și răspund la comentarii și întrebări tot online. Și cu toate că trebuie să interacționeze direct cu angajatorii și colegii, rareori o vor face cu clienții sau cu comunitatea pe care o administrează.

Software Developer

El este cel însărcinat cu proiectarea și construirea de programe software, dezvoltarea de upgrade-uri, dar și testarea de programe sau aplicații plus redactarea documentație aferente. Deși abilitățile interpersonale și abilitatea de a lucra în echipă sunt trecute la multe astfel de poziții, sunt și suficiente joburi în care ai parte de autonomie și nu trebuie să ieși prea des din zona ta de confort când vine vorba de socializare.

Grafician

Dacă ești un om introvertit, dar creativ, acest job ar putea fi numai bun pentru tine. El implică realizarea de postere, flyere, cărți de vizită în programe precum Photoshop, Corel Draw sau Adobe Illustrator, iar interacțiunea cu clienții și colegii se desfășoară adeseori pe e-mail.

Traducător

Cunoști foarte bine o limbă străină? Ești traducător autorizat sau ești pe cale să devii unul? Vezi poate îți surâde o astfel de perspectivă profesională. Avantajul unei astfel de poziții e că o poți îndeplini foarte bine și de acasă, iar acolo clar te simți în elementul tău.

Operator introducere date

Computerul se va transforma în colegul cu care interacționezi cel mai mult. O astfel de poziție presupune actualizarea sau introducerea de noi informație în funcție de profilul companiei. Astfel că nu ți se va cere să fii extrem de comunicativ sau de dezinvolt, dar e important să stai bine la capitolul atenție.

Bucătar

Deși bucătarii se concentrează pe satisfacere clienților, munca lor nu presupune de obicei interacțiune cu aceștia și se desfășoră, în mod normal, în perimetrul sigur al bucătăriei. Ei sunt de obicei feriți de nemulțumirile clienților și de micile bârfe din sala de mese a restaurantului, ocupându-se mai degrabă cu descoperirea celor mai inspirate asocieri de gusturi și ingrediente. Chiar și într-o echipă numeroasă, bucătarii introvertiți pot organiza procesele din bucătărie în așa fel încât fiecare om să aibă rolul lui foarte bine trasat.

 

Acestea de mai sus nu sunt singurele profesii care se potrivesc unui om introvertit. Important este să fii conștient de faptul că poți explora orice job atâta timp cât vrei o schimbare. Poate îți alegi un job care-ți este confortabil, într-adevăr, dar este posibil ca în timp să sesizezi că poți mai mult, că fricile tale sunt un semn că trăiești, că simți foarte bine ce se întâmplă în jurul tău și că nu trebuie să te ferești întotdeauna de ele. Încearcă, la un moment dat, și ceva care nu-ți este super comod, poate o să-ți placă și o să observi că timiditatea ta nu e chiar incurabilă. Opțiuni atractive de joburi găsești din belșug pe eJobs.ro!

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Te regăsești printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii?

De ce abilități ai nevoie pentru a excela într-un job de agent vânzări

A fost util articolul? 9
introvertitjoburi pentru introvertiți

Leave a Reply