• 21 Oct. 2019
  • 3 min

Peste 4.000 de joburi la Târgul de Cariere, ediția de toamnă

Targul de Cariere

Cauți un loc de muncă, dar parcă nu ai vrea să mai aplici fără să știi mai multe detalii despre responsabilități, companie și colegi? Vino la Targul de Cariere unde ai ocazia să stai de vorbă cu recrutorii. Socializezi, afli ce job ți se potrivește și chiar poți bate palma pentru o ofertă.

Sezonul de toamnă al Targului de Cariere a început pe 11 octombrie la Iași și a continuat pe 15 și 16 octombrie la Cluj Napoca. Cei peste 5.500 de vizitatori care au fost la Iași au avut de ales dintre cele 650 de locuri de muncă. Aplicarea s-a făcut mai ușor decât oricând, cu ajutorul CV-ului eJobs, sub forma unui QR Code, angajatorii înregistrând peste 1.200 de CV-uri numai prin această metodă.

Următorul târg, cel de la Cluj Napoca, a adunat peste 4.500 de vizitatori pentru care companiile au scos la bătaie mai mult de 600 de locuri de muncă. Și interesul candidaților a fost pe măsură. Angajatorii au primit aproape 1.300 de aplicări prin intermediul CV-ului eJobs și au avut ocazia de a veni mai aproape de candidați prin intermediul unor workshopuri pe diverse teme – de la marketing la aranjamente florale și croitorie. Organizatorii au pregătit Conferința I Love My Job care a adunat 15 speakeri din domenii variate care au povestit despre motivele pentru care își iubesc jobul.

 

Targul de Cariere Brasov

 

Peste 20.000 de candidați la Targul de Cariere, în sezonul de toamnă

După Iași și Cluj-Napoca, urmează târgurile de la Brașov (23-24 octombrie), Chișinău (1-2 noiembrie), Oradea (9 noiembrie), Cluj IT (15-16 noiembrie), Sibiu (19-20 noiembrie) și Târgu-Mureș (22 noiembrie), unde ai ocazia de a interacționa cu sute de angajatori dornici să te cunoască și să afle mai multe despre interesele tale profesionale. Peste 170 de companii participă fizic și/sau online, în sezonul de toamnă 2019 la Targul de Cariere, aducând cu ele mai mult de 4.000 locuri de muncă atât pentru România cât și pentru străinătate pentru cei 20.000 de candidați așteptați. 

Companiile de la Targul de Cariere vin din domenii consultanță, auto & automotive, HR, retail & alimentație, turism, telecomunicații. Dacă nu poți ajunge la unul dintre târguri, ai ocazia să aplici online pe site-ul www.targuldecariere.ro, precum și pe www.ejobs.ro.

Brașov (23-24 octombrie)

Targul de Cariere va avea loc la Hotel Kronwell. Aici sunt așteptate 30 de companii din retail, automotive, IT, producție, servicii și BPO care pun la dispoziție peste 3.000 de locuri de muncă. În premieră, și Targul de Cariere de la Brașov aduce un turneu de eSports: League of Legends, parte din conceptul “Digital Crusade”, cea mai complexă rețea de evenimente de gaming din România. Târgul de Brașov este așadar o ocazie bună de a interacționa, de a afla ce job ți se potrivește, dar și un loc bun pentru a te distra învățând.

Oradea (9 noiembrie)

50 de companii vin la Targul de Cariere de la Oradea, organizat la Era Shopping Park. Vei găsi peste 350 de locuri de muncă din domenii diverse precum: automotive, retail, resurse umane, energie, inginerie, financiar-bancar, call center, IT. Accesul la Târgul de Cariere este permis doar cu aplicația sau CV-ul eJobs.

 

Targul de Cariere Oradea

 

Iată cum te poți angaja la Targul de Cariere

Este o ocazie numai bună de a-ți găsi job fie că ești la început de drum, fie că vrei să faci o schimbare în carieră. Sau poate îți dorești un job part-time care să-ți completeze veniturile. Locuri de muncă există, contează doar să te pregătești pentru a fi pe lista scurtă a angajatorilor. Iată cum!

Documentează-te. Află care sunt companiile participante și citește despre cele care te interesează, despre activitatea lor și despre cerințele joburilor.

Actualizează CV-ul. Include informații astfel încât să se plieze jobului sau joburilor de care ești interesat. Pune mare accent și pe obiectivul tău profesional, acea calitate care te diferențiază de competitori, dar și pe realizările de la fiecare job/program de voluntariat. La Târg, CV-ul tău de pe eJobs se va transforma în QR Code care îți permite să aplici mult mai ușor la joburi. 

Gândește-te cum te prezinți. Acordă atenție atât vestimentației care e bine să fie serioasă, dar nu scorțoasă, precum și informațiilor pe care le comunici despre tine. Gândește-te cum te poți vinde în doar câteva cuvinte, care te pot califica pentru jobul dorit. 

Pregătește întrebările. Respectă timpul limitat al recrutorilor și evită întrebările ale căror răspunsuri le găsești pe Google. Faci o impresie bună dacă te interesezi despre competențe, dar și despre prioritățile jobului. 

Implică-te în jocurile companiilor. Este o ocazie numai bună de a-ți arăta abilitățile strategice, dar și sociale. Și de a susține un test plăcut pentru un job 😊.

Ți-a plăcut articolul? Citește și despre:

Unde găsești jobul ideal? La Târgul de Cariere

Model CV

Ce nu trebuie să-ți lipsească din CV în 2019

A fost util articolul? 1
targul de cariere

Leave a Reply