• 11 Aug. 2015
  • 2 min

Tehnici care functioneaza foarte bine pe Instagram.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Adrian Niculescu    http://www.adrianniculescu.com http://www.facebook.com/adrianniculescucom http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes     Odata cu dezvoltarea platformei Instagram afacerile au posibilitatea de […]

Adrian Niculescu 

 

http://www.adrianniculescu.com

http://www.facebook.com/adrianniculescucom

http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu

http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti

http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes

 

 

Odata cu dezvoltarea platformei Instagram afacerile au posibilitatea de a accesa un numar vast de audiente pe glob. Poti fi localizat in New York si te poti ocupa de strategii pentru clientii tai care locuiesc la sute si mii de kilometri. Varianta video: https://www.youtube.com/watch?v=r0HN99HTCK8

 

In ultimii ani Instagram s-a dovedit a fi o platforma eficienta pentru marketeri pentru a ajunge la noi audiente in modul in care acestea doresc sa fie abordate – prin elemente vizuale si mesaje scurte. 

 

Eficienta postarilor pe Instagram depinde de mai multi factori: de exemplu numarul de imagini pe care le postezi, vizualizarile acestora, frecventa postarilor, etc.

 

Ar trebui sa ai intotdeauna in vedera ca imaginile trebuie sa fie relevante si orientate catre produse, altfel nu vor genera nici un fel de leaduri autentice. Urmatoarele tehnici iti vor permite sa utilizezi Instagram la maxim pentru succesul afacerii tale:

 

 

1. Spune-ti povestea – Instagram este o platforma excelenta pentru a arata oamenilor produsul tau si eforturile care stau in spatele fabricarii si distribuirii lui. Poti publica imagini din magazinul tau, cu angajatii implicati, procesul de creatie si cu siguranta vei capta atentia audientei.

 

2. Ofera valoare clientilor tai – "clientul este rege" si intotdeauna trebuie sa faci toate eforturile pe care le poti face pentru a fi pe placul Regelui. A le oferi valoare implica si sa-i rasplatesti in mod constant. Virgin America si Richard Branson utilizeaza aceasta tehnica pentru a obtine rezultate excelente pe Instagram.

 

3. Poti publica concursuri orientate catre rezultate – Instagram a devenit o platforma populara pentru concursuri cu fotografii. Este usor sa faci concursuri pe Instagram. Companiile pot cere cu usurinta utilizatorilor sa foloseasca un anumit hashtag pentru concursul respectiv prin taguirea fotografiilor lor. Este usor sa cauti printre fotografii, sa ceri altor oameni sa voteze pentru fotografiile preferate si sa alegi un invingator. Sony este un foarte bun exemplu de companie care a utilizat fotografiile in cateva din campaniile sale. Dupa succesul concursului lor #SonyX ei su decis sa incerce din nou cu #Sonylove. Concursul lui Sony este un foarte bun exemplu despre cum sa castigi mai multi followeri pe Instagram si sa cresti rata de engagement a celor pe care ii ai deja cu brandul tau. 

 

4. Asigura-te ca postezi la orele potrivite. Succesul sau esecul fiecarei afaceri depinde de eficienta abilitatilor de management al timpului. Chiar daca vorbim de marketing online sau offline trebuie sa te asiguri intotdeauna ca actiunile se petrec la momentul potrivit. Modereaza numarul de postari pe care le publici intr-o zi pentru a asigura o prezenta consistenta dar non-intruziva.

 

5. Continutul tau trebuie sa fie usor de gasit – tine cont ca ceea ce publici nu va ajunge la publicul tinta pur si simplu. Fii sigur ca vei adauga fotografiilor subiecte (hashtags), conturi (adauga persoane) si locatii (numeste locatiile). Aceste elemente vor simplifica procesul de cautare al produsului tau si vor ajuta afacerea sa-si atinga scopurile si obiectivele.

 

 

http://www.ghidulretelelorsociale.ro – curs online despre social media – Facebook, Twitter, Linkedin, Google Plus, Youtube, Instagram, Blogging s.a.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply