• 27 Dec. 2011
  • 1 min

Tehnici pentru a scurta CV-ul.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Prezentarea CV-ului pe o singura pagina vi se pare un lucru imposibil? Este nevoie de timp si exercitiu pentru a reusi acest lucru. Iata cele […]

www.recrutam.ro

Prezentarea CV-ului pe o singura pagina vi se pare un lucru imposibil? Este nevoie de timp si exercitiu pentru a reusi acest lucru.

Iata cele mai importante sfaturi pentru a reusi sa castigati spatiu in CV-ul vostru.

Alegeti o structura adecvata CV-ului

Alegerea tipului de CV potrivit in functie de experienta voastra poate permite reducerea dimensiunilor acestuia. Daca ati ocupat aceeasi functie in mai multe companii, este bine sa optati pentru un CV bazat pe competente, evitand astfel repetarile. In loc sa detaliati fiecare experienta, incepeti prin a descrie competentele voastre si apoi prezentati experientele fara sa repetati de fiecare data aceleasi responsabilitati si sarcini.

Personalizati continutul CV-ului pentru fiecare job

Puteti castiga loc in CV-ul vostru, personalizandu-l in functie de fiecare job. Toate informatiile care nu au legatura cu job-ul pentru care aplicati trebuie eliminate.

{article-4035.gif}

O noua experienta sterge informatii anterioare

Ideal este sa eliminati informatii neinteresante si inutile de fiecare data cand CV-ul este actualizat. Ati adaugat o experienta? In acest caz trebuie sa reduceti spatiul pe care l-ati acordat pana in acest moment unor informatii mai putin interesante. De asemenea, nu detaliati toate sarcinile de la job-urile anterioare, selectati-le pe cele mai reprezentative.

Selectati cele mai importante informatii despre companii

Puteti sa castigati spatiu in aceasta parte dedicata companiilor. Candidatii au tendinta de a exagera in prezentarea informatiilor despre companiile la care au fost angajati. Acest lucru nu este intotdeauna necesar. Puteti sa prezentati informatii esentiale, cum ar fi sectorul de activitate sau marimea companiei.

Adaptati rubrica « Formare » profilului vostru

Dupa cativa ani de experienta, anumite detalii devin inutile. In consecinta, daca ati participat recent la un program de formare profesionala pentru perfectionare in domeniul vostru de activitate, nu uitati sa precizati acest lucru.

Invatati sa faceti o selectie a hobby-urilor voastre

Partea destinata activitatilor extraprofesionale nu trebuie detaliata foarte mult, mai ales daca nu aveti informatii interesante care pot fi prezentate.

Trebuie sa tineti cont ca angajatorii analizeaza CV-urile rapid la prima lectura. Cu cat CV-ul este mai simplu, cu atat este mai bine!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply