• 19 Apr. 2016
  • 2 min

Un CV actualizat îți poate aduce jobul mult visat

Poza CV actualizat
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

eJobs, cel mai important jucător de pe piața recrutării online din România, le recomandă tuturor candidaților care nu vor să rateze șansa de a se întâlni cu jobul mult dorit, să își actualizeze constant CV-urile.

Orice experiență, profesională sau personală, notabilă din viețile candidaților aflați în căutarea unui loc de muncă sau a angajaților care nu își doresc neapărat să schimbe jobul, reprezintă un motiv suficient de bun pentru actualizarea CV-ului. „Ori de câte ori candidații trec printr-o experiență relevantă, care poate spune ceva despre ei, e bine să-și actualizeze CV-ul și ori de câte ori aplică pentru un nou job ar trebui să-l revizuiască și să păstreze ce este cu adevărat important pentru respectivul job”, spune Andreea-Diana Moldovan, Head of Recruitment la Raiffeisen Bank România.

Specialiștii recomandă ca toate rubricile standard dintr-un CV să treacă printr-un proces periodic de actualizare. „Actualizarea unui CV ar trebui să acopere mai întâi rubricile standard pentru că, în prima etapă de selecție, aplicațiile IT folosite în recrutare verifică doar completarea acestora. Apoi, la fel de importante sunt cuvintele cheie după care se desfășoară căutarea în bazele de date”, menționează Moldovan.

Regula 7_CV actualizat

 

Amănuntele contează într-un CV, inclusiv adresa de e-mail, poza sau numărul de telefon, așa că oricine își actualizează profilul profesional ar fi bine să acorde atenție detaliilor. „Un CV actualizat înseamnă un CV care să conțină informații la zi despre candidat. Ultimul job menționat în CV să fie într-adevăr ultimul job, să conțină toate informațiile cu privire la studii sau abilități profesionale. Un CV actualizat corect înseamnă ca la fiecare experiență menționată de către candidat să regăsim și informații cu privire la responsabilități sau atribuții, iar nivelul limbilor străine să corespundă cu realitatea observată în urma testărilor ori salariul menționat în CV să fie într-adevăr cel dorit. La fel, și datele de contact trebuie să fie cele corecte. Sunt candidați care omit să menționeze în CV un număr de telefon sau uită să-l modifice în cazul în care l-au schimbat, iar acest lucru îngreunează procesul de selecție și contactare în vederea unei posibile propuneri de job”, declară Loredana Dănilă, Senior Recruiter la furnizorul de servicii de externalizare Computer Generated Solutions (CGS) România.

Actualizare cu două fețe

 

Actualizarea CV-ului nu este un proces important doar pentru candidați sau angajați, ci și pentru specialiștii în recrutare, în condițiile în care competiția dintre companii pentru atragerea de talente s-a intensificat în ultimii ani.

„Având în vedere că tot mai mulți angajatori apelează la a contacta candidații care nu sunt neapărat în căutarea unui loc de muncă, este necesar ca reprezentanții companiilor să identifice corect profilele potrivite pentru joburile disponibile. De aceea, fiecare persoană ar trebui să-și actualizeze CV-ul de fiecare dată când face o schimbare în carieră, termină studiile, învață o limbă străină nouă sau obține diferite certificări. Astfel, nici angajatorii nu vor aborda candidați care nu corespund cu nevoile lor și nici candidații nu vor fi deranjați cu apeluri sau propuneri de job care nu prezintă interes pentru ei”, subliniază Loredana Dănilă.

Recrutorii nu au recomandări explicite când vine vorba de intervalul de timp la care ar trebui actualizat un CV. Totuși, oamenii de HR evită să-i contacteze pe cei pe care nu și-au mai actualizat CV-urile de foarte mult timp. „Un gap (spațiu gol – trad.) de șase luni nu e problematic (în CV – n.red.), dar dacă există o neactualizare de 1-2 ani, nu îi contactăm pe candidați, decât dacă îi știm din procese de selecție anterioare”, mai spune Andreea-Diana Moldovan.

eJobs, cel mai mare site de recrutare online din România, a lansat campania „CV & Câştigi”. Campania vine în ajutorul candidaţilor cu cele mai bune 7 reguli pentru întocmirea unui CV relevant, atât pentru personalitatea şi pregătirea lor, cât si pentru aşteptările angajatorilor. Experienţa de peste 16 ani acumulată de eJobs în domeniul recrutării online se regăseşte în construcţia celor 7 reguli.

A fost util articolul? 0
cv actualizat
  • AvatarMugur zice

    multa vorba si timpul trece…concret nimic doar teorii fara de sens….si iata ca este adevarata vorba lui a “GENIULUI”…Romania este tara in care se vobeste f.mult…dar nu se face nimic….multa dreptate avea….saraca tara ce a inflorit in perioada Socialismului…iar acum este in regresie continuaaaaaa…..oare stiti despre ce geniu vorbesc?

Leave a Reply