• 4 Jun. 2020
  • 2 min

3 abilități care-ți oferă un avantaj competitiv în cursa pentru un job

avantaj competitiv job

Oprirea mai multor sectoare de activitate în ultimile luni și concedierea unui număr ridicat de angajați au condus la creșterea concurenței pe piața forței de muncă. Dacă la începutul lui 2020, era destul de simplu să găsești un job care să bifeze mai multe dintre criteriile vizate de tine, acum căutarea, dar și competiția se dovedesc a fi mult mai intense.

Fiecare avantaj competitiv pe care-l ai trebuie bine pus în valoare de CV-ul tău și scos în evidență la interviu. Numai el te poate ajuta să te diferențiezi din marea de candidați care aplică în prezent la ofertele de joburi. Acestea fiind zise, ne-am gândit să-ți facem o trecere rapidă în revistă a câtorva dintre abilitățile ce cântăresc greu în prezent.

Reziliența te face mai atractiv în ochii angajatorilor

Tot mai mulți angajatori caută semne ale rezilienței în CV-urile celor pe care-i invită la un dialog sau în răspunsurile pe care aceștia le dau la un interviu de angajare. Nimeni nu se așteaptă să fii un Robocop lipsit de frici, emoții, impasibil în fața situațiilor stresante, dar mulți își doresc angajați care să se descurce cât mai bine în astfel de situații. Nu trebuie să fii complet neafectat de stres sau presiune, ci doar să găsești cele mai bune strategii pentru a gestiona astfel de momente.

Sfat: Dezvoltarea rezilienței este un lucru foarte personal și tocmai de aceea nu există o tehnică unică, ce poate fi folosită pentru toți oamenii. Va trebui să experimentezi pentru a găsi varianta optimă pentru tine. Mindfulness și sesiunile de meditație dau, spre exemplu, rezultate în cazul anumitor persoane.

 

Fii maestru în arta gestionării timpului

Viața noastră este mai aglomerată ca niciodată, ritmul muncii este în continuă creștere, iar distragerile nu se termină niciodată. Acestea sunt doar câteva dintre motivele care-I determină pe angajatori să caute profesioniști buni și când vine vorba de time management. Te mai întrebi de ce? Ei bine, angajații care excelează în acest capitol produc mai mult pentru companiile lor și, în consecință, sunt mult mai rentabili.

Sfat: Dacă acesta nu este punctul tău forte, poți lucra la el zi de zi folosindu-te de diverse tehnici care te ajută în acest sens. Metoda Eisenhower și tehnica Pomodoro sunt două dintre cele mai ușoare și le găsești pe larg detaliate în numeroase articole.

 

Cunoștințele de Social Media oferă un avantaj competitiv consistent

Îți place sau nu, rețelele de socializare nu constituie puncte de atracție nu doar pentru persoanele fizice, ci și pentru companii. Iar dacă vrei să concurezi pe piața muncii, trebuie să fii cel puțin conștient de ceea ce există în mediul digital, de cum funcționează și ce fel de public-țintă au. Deși poate fi confortabil să le ignori și să afirmi că ele sunt de interes doar pentru noile generații, această mentalitate îți poate crea un dezavantaj serios la angajare.

Sfat: Ai la dispoziție cursuri gratuite, webinarii, dar și cărți pe care le poți parcurge pentru a descoperi în mare cu ce se „mănâncă”.

 

Ți-a plăcut acest articol despre abilitațile ce pot constitui un avantaj competitiv pentru tine? Citește și:

Reprofilare profesionala: spre ce joburi te poți orienta în acest moment

Cum te diferențiezi pe o piață cu o concurenta tot mai ridicată

Concerte la tine acasă: cum îți îndulcești izolarea #MergemMaiDeparte

A fost util articolul? 13
avantaj competitivexemple avantaj competitiv

Leave a Reply