• 22 Jun. 2022
 • 2 min

Reprofilare profesionala: spre ce joburi te poți orienta în acest moment

reprofilare profesionala joburi entry level

Dacă te numeri printre cei care-și doresc o reprofilare profesionala ar trebui să știi că din fericire numărul de locuri de muncă este în continuă creștere în acest moment, iar ofertele de joburi pentru persoane fără experiență sau la început sunt și ele destul de variate. Astfel că o reprofilare profesionala chiar e o soluție demnă de luat în calcul!

Știm că nu e ușor să faci asta mai ales după o anumită vârstă. Te temi să te arunci cu capul înainte într-un domeniu nou și necunoscut, îți este poate teamă că nu te vei integra bine într-un nou colectiv. Dar această schimbare care-ți dă emoții poate veni cu nenumărate avantaje la pachet. O reprofilare profesionala înspre un domeniu cu o ofertă generoasă de locuri de munca îți poate aduce un salariu mai mare, un pachet de beneficii mai avantajos, un program mai prietenos, dar și mai puține motive de stres.

Iată aici doar câteva opțiuni de reprofilare profesionala. Important e să începi să aplici!

Dacă îți place să interacționezi cu oamenii…

…și nu stai deloc rău când vine vorba de sfătuirea lor, poate nu ar strica să aplici la o poziție de consilier vânzări. Vestea bună e că-n acest moment vei găsi sigur o opțiune care ți potrivește pentru că există variante atât în magazinele de construcții, în domeniul asigurărilor, real estate dar și în industria frumuseții. De asemenea, o bună parte dintre ele beneficiază și de program de lucru part time.

Dacă te simți în elementul tău la volan…

…și stai bine la capitolul orientare, atunci ar trebui să încerci să aplici la pozițiile de șoferi listate pe platforma eJobs. Ai permis categoria B? Atunci poți aplica la un job pentru o companie de ride sharing și astfel vei avea un job în care tu-ți vei face programul după pofta inimii. Persoanele care au și permis de conducere C+E se pot angaja în cadrul firmelor pentru transport intern și extern de marfă, iar o parte dintre joburile postate aici au și salariile la vedere.

Dacă ești dinamic, proactiv…

… și ai o atenție sporită la detalii îți poți găsi un post entry-level ca manipulant marfă. E important totodată și să lucrezi bine în echipă și să ai o condiție fizică bună. Pe o asemenea poziție vei beneficia de salariu fix, bonuri de masă, iar unele companii oferă și decontarea transportului. Fiind vorba în cele mai multe cazuri de companii mari, dacă te vei descurca bine pe această poziție sunt șanse mari să avansezi în timp.

Dacă ești bun cu cifrele…

… dar nu ai avut până acum nimic de a face cu contabilitatea, nu e niciodată prea târziu să începi de pe o poziție de începător după care să avansezi încet-încet. Te-ar ajuta să obții mai rapid un post dacă ai în spate măcar un liceu cu profil economic absolvit și te descurci în Word și Excel. Tichetele de masă, primele și măririle salariale periodice sunt doar câteva dintre beneficiile menționate în cadrul mai multor oferte cu locuri de muncă pentru contabili.

Mark Twain a spus la un moment dat că secretul pentru a face progres este să începi, așa că nu mai pune pe pauză planurile pentru o reprofilare profesionala și aplică, începând de azi, la toate joburile care-ți fac cu ochiul. Ce te oprește să faci acest demers este faptul că nu ai un CV la zi? Sună la 021.9124, iar consilierii eJobs te vor sprijini în realizarea lui, dar și în aplicarea la joburile care ți se potrivesc!

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

Consiliere și orientare în carieră: cum poți beneficia de ajutor

A fost util articolul? 34
 • AvatarBOBOC JENI ANTOANELA zice

  Doresc sa ma reprofilez pe altceva in afara de contabilitate actuala mea meserie.

  Multumesc

  • Bună, Jeni,

   Sună la 021.9124 (tarif normal) și consilierii eJobs.ro te vor ajuta să faci o reconversie profesională, prin identificarea acelor domenii și joburi care ți se potrivesc.

Leave a Reply