• 31 Mar. 2020
  • 2 min

Consiliere si orientare în carieră: cum poți beneficia de ajutor

consiliere si orientare
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai nevoie de consiliere si orientare în carieră? Dacă ai rămas fără job, vrei să te reprofilezi sau îți e teamă de felul în care va fi afectată compania pentru care lucrezi, atunci poți apela cu încredere la consilierii eJobs. 

Apelează linia telefonică scurtă 021.9124, iar un consilier eJobs îți va oferi suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul tău de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile din piață.

„Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună și care au nevoie de un ghidaj în carieră. Echipa noastră îi ajută să își redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluții alternative acolo unde opțiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job. Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totoată și nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal și că vom depăși aceste momente delicate pentru noi toți. Este, deci, nu doar un serviciu de consiliere si orientare profesională, ci și un suport moral pe care îl oferim candidaților”, spune Bogdan Badea.

 

Consiliere si orientare în carieră: eJobs îți sare în ajutor

Linia telefonică scurtă 021.9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de asistență profesională telefonică din România. A fost gândită ca un serviciu de suport, consiliere si orientare profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă de peste 40 de ani – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesională, precum și șomeri. Totodată, au fost vizați și acei candidați mai puțin digitalizați sau care nu erau familiarizați cu ce presupune un proces de recrutare.

„În această perioadă, linia telefonică 021.9124 se va adresa cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă sau care se tem că ar putea rămâne fără job sau că aptitudinile pe care le au nu mai sunt căutate de angajatori. Interesant este faptul că, dacă inițial ne sunau în special cei foarte tineri sau muncitorii calificați și necalificați, acum am început să primim telefoane și de la specialiști, de la oameni cu experiență solidă în piață și inclusiv de la candidați pentru care utilizarea unei platforme digitale nu reprezintă o problemă. Asta se întâmplă pentru că acum oamenii au nevoie de puțin mai mult, mai ales de când foarte mulți dintre noi lucrăm de acasă, s-a instalat pentru unii sentimentul de înstrăinare și simțim nevoia de a vorbi cu cineva care nu doar să ne ajute în găsirea unui job, dar să ne și ofere un sprijin moral”, mai spune Bogdan Badea.

Numărul scurt 021.9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Serviciul de food delivery care sprijină și medicii #MergemMaiDeparte

Joburi de acasă pentru mame

Față-n față cu digitalizare: interviul de angajare video

A fost util articolul? 4

Leave a Reply