• 27 Mar. 2020
 • 7 min

Joburi de acasa pentru mame. Ce să alegi în funcție de pregătirea ta

joburi acasa pentru mamici

Copiii ți-au adus poate cel mai intens job full-time de până acum și ai putea spune că ai deja un atestat în prioritizarea task-urilor și o calificare în managementul timpului. Cum ar fi dacă ai folosi abilitățile nou deprinse și în cariera ta? Este la fel de importantă ca jobul de mamă și vine să-ți ofere satisfacție financiară, dar și o altă perspectivă care alungă rutina unei zile obișnuite. Ce faci însă dacă ai dimineți când poate copilul nu-și găsește jucăria preferată sau este bolnav, iar tu trebuie să ajungi la sediul companiei? Cel mai bine e să alegi joburi acasa pentru mamici sau joburi part-time de acasa, mai ales în această perioadă când e bine să pui sănătatea pe primul loc. Și ai de unde alege, numărul de joburi remote la nivelul României chiar s-a triplat în ultimul timp.

Am făcut o selecție de joburi de acasa pentru mamici și avem câteva propuneri practice sau creative care-ți vor plăcea. Lista lor poate varia pe eJobs.ro, de aceea îți recomandăm să te abonezi la newsletter-ul zilnic de joburi și să bifezi preferințele pentru locurile de muncă la Criteriile jobului tău, aflate în partea dreaptă a CV-ului. Astfel vei primi pe e-mail cele mai noi locuri de muncă remote.

 

 

joburi remote

 

Joburi acasa pentru mamici

Customer Service Associate

Empatia e probabil printre cele mai importante abilități pe care le-ai deprins în jobul de mamă. Și o poți folosi mai departe într-un job care presupune interacțiunea cu numeroși clienți. Contează să știi o limbă străină, să ai capacitate foarte bună de organizare și de a lucra în independent, dar și abilități de comunicare în mediul virtual. Jobul poate reprezenta un start într-o carieră nouă, angajatorii te ajută în acest sens și îți oferă oportunitatea de a te dezvolta prin traininguri, oferindu-ți totodată un mediu de lucru plin de experiențe noi. De departe, cel mai mare avantaj este că te poți dedica și activităților personale, programul de lucru fiind variabil, dar bine stabilit din timp.

Un aspect important pe care merită să-l iei în considerare este că această poziție necesită zero distrageri. Va trebui să-ți creezi un mediu liniștit, de unde poți lucra. Dacă cei mici nu merg încă la grădiniță sau la școală sau este nevoie să rămână acasă, vei avea nevoie de un ajutor sau să negociezi intervale de lucru când juniorii dorm. 

 

Editor

Ai nevoie doar de câteva ingrediente cheie pentru a te califica pentru un job de editor: talent într-ale scrisului, o limbă străină pe care s-o stăpânești și abilități bune de documentare. Este poate unul dintre cele mai flexibile joburi acasa pentru mamici pentru că nu depinzi foarte mult de colegii de la birou. Îți poți găsi inspirația într-o cameră pe care ți-ai amenajat-o de curând. Retrage-te aici în momentele în care te simți foarte creativă sau în cele în care copiii dorm pentru a scrie articolele. Salariul poate fi fix sau poate varia în funcție de numărul de articole pe care reușești să le scrii. 

 

joburi part time

Dacă vrei să păstrezi un echilibru între viața personală și viața profesională există mai multe joburi acasa pentru mamici.

 

 

Virtual Assistant

Dacă ești o persoană super organizată, acel magician care poate face ordine în agenda celor mai ocupați oameni, atunci acest job este pentru tine. Principalele tale responsabilități sunt monitorizarea inbox-ului managerului, răspuns cât mai prompt la e-mailurile acestuia, planificarea ședințelor în calendar, coordonarea întâlnirilor/evenimentelor interne. Angajatorii caută persoane energice, care pot să mobilizeze oamenii din jurul lor, dar și cu excelente abilități de comunicare scrisă și verbală. Ce zici, te potrivești cu descrierea postului?

 

SEO Engineer

Îți place să faci magii în Google și te pricepi să aduci site-urile pe primele poziții? Joburile de SEO Specialist pot fi făcute chiar din fotoliul cel mai confortabil din casă. Misiunea ta va fi să identifici acele zone unde poți face îmbunătățiri site-ului astfel încât să se bucure de o vizibilitate mai bună în motoarele de căutare. De asemenea, pe agendă vor fi și analize ale traficului, monitorizarea cuvintelor-cheie, analiza competiției.

Te califici mai ușor dacă ai cel puțin un an experiență, ajutor în acest caz fiind și blogul personal. Dacă ai un astfel de blog și ai lucrat la optimizarea lui, merită să prezinți rezultatele la interviu. Contează și cunoștințele de bază în Google Analytics și Google Search Console, precum și abilitatea de a lucra cu instrumente SEO. Jobul poate veni la pachet și cu multe beneficii: salariu adaptat experienței tale, tichete de masă, asigurare de sănătate, traininguri.

 

În IT și marketing găsești ușor joburi online.

 

Programator

Dacă punctul tău forte este să scrii cod și să găsești cele mai creative soluții de afișare a unei baze de date, merită să te bucuri de flexibilitatea jobului tău și să-l faci de acasă. Astfel ai mai mult timp pentru copii. Dacă încă nu ai încă experiență în programare, este important să știi că logica, creativitatea și dorința de a învăța, te pot ajuta să faci o carieră în domeniu chiar și fără studii tehnice. La prima vedere o carieră în programare poate părea grea, dar angajatorii te susțin în această privință. Între un candidat foarte priceput la jobul său, dar incapabil să lucreze bine într-o echipă, și un candidat mai slab pregătit, dar care este un team player excelent, întotdeauna îl vom alege pe cel din urmă. De ce? Pentru că hard skill-urile sunt mai ușor de învățat decât soft skill-urile de care avem nevoie în mediul organizațional de azi.

Poate consideri IT-ul un domeniu rece și robotic, însă vei descoperi că este unul dintre cele mai creative și inovatoare domenii existente. 77% dintre români pun că IT-ul în top domenii de viitor, conform unui studiu eJobs și Bookster. Contează să înveți continuu și te adaptezi. Pe eJobs.ro cu găsești joburi remote în IT. Acestea pot varia de la zi la zi, dar cel mai bine este să te abonezi la newsletter-ul zilnic de joburi (poți face asta din setările contului) și să setezi preferințele pentru joburi la Criteriile jobului dorit din partea dreaptă a CV-ului. Astfel, vei primi pe e-mail cele mai noi locuri de muncă în IT remote.

 

Graphic Designer

Familia îți spune că ești talentată la desen? Noi zicem că ți-ar sta tare bine dacă pe ușa camerei preferate ai pune Graphic Designer Desk. Este unul dintre acele joburi acasa pentru mamici care îți permite să fii creativă și să lucrezi după un program care îți este confortabil. Printre cele mai importante cerințe sunt: experiența în Photoshop, Adobe Illustrator sau CorelDRAW, originalitate, imaginație, meticulozitate, capacitatea de a respecta termene limită, noțiuni de compoziție, cromatică și echilibru, cunoștinte de bază în Social Media, Publicitate Online, Digital Marketing. Te poți bucura de un salariu adaptat experienței tale, dar și de oportunități de dezvoltare profesională. 

 

Profesor engleza pe Skype

Ai exersat probabil o întreagă suită de cuvinte și cântece în engleză alături de copii, iar experiența aceasta merită valorificată mai ales dacă ai și o diplomă internațională care să ateste nivelul de engleză sau ai terminat o facultate de limbi străine. Poți să predai engleză pe Skype de acasă. Contează doar să nu te panichezi când Skype-ul se blochează și să te redresezi rapid, cu veselie și optimism 😊. Experiența o poți deprinde, mulți angajatori sunt deschiși să-ți testeze abilitățile pedagogice la interviu și să ia o decizie în funcție de prezența ta.

Avantajul este că îți poți face programul după cum dorești, unele companii nu îți impun câți elevi să preiei pe zi, un număr de ore/zi sau anumite intervale de lucru. Poți primi bonusuri de performanță în funcție de evaluările elevilor.

Translator

Cunoștințele de limbi străine merită valorificate, mai ales că joburile de translator sunt și în top meserii bine platite. Așa că nu lăsa nicio diplomă în sertar. Încearcă să faci jobul acesta de acasă, mai ales că nu depinzi de un anumit interval orar pentru a lucra. Poți să colaborezi cu mai multe companii din România sau de oriunde de pe glob și să te bucuri și de câștiguri substanțiale, indiferent de domeniul în care lucrezi. Principalele condiții ale angajatorilor sunt: studiile superioare sau atestat care să arate cunoașterea aprofundată a unei limbi străine, experiența pe o poziție similară nu este obligatorie, dar este un avantaj, foarte bune abilități de organizare, comunicare și relaționare, capacitatea de a gestiona activități multiple în termene stabilite. Negociază bine și pachetul salarial, astfel încât să ai un venit motivant, corelat cu performanțele obținute, training, dar și posibilități de avansare. 

 

Economist

Te pricepi bine la cifre și tocmai ce ai primit laude pentru gestionarea cu îndemânare a bugetului familiei? Ce ai zice dacă ai face asta și pentru o companie care are nevoie de un om bun cunoscător al domeniului financiar și obișnuit cu lucrul independent? Printre cele mai importante cerințe sunt studiile în domeniul economic/financiar, cunoașterea legilor fiscale, abilitatea de a lucra în sisteme de management financiar (SAP), abilitatea de analiză a datelor și de rezolvarea a problemelor.
Iată cum va arăta o zi din viața ta: ai întâlniri virtuale cu echipa de management, urmărești aplicarea planului financiar, raportezi riscurile membrilor din board, asiguri cash flow-ul pentru operațiuni. Avantajul este că petreci mai puțin timp în ședințe și mai mult timp făcând ceea ce îți place, într-un program pe care ți-l stabilești singură. 

 

Telesales Representative

Abilitatea ta de a vinde gheață chiar și eschimoșilor merită valorificată, mai ales în această perioadă. Dacă ai ceva experiență în vânzări, te califici mai ușor pentru a lucra în telesales, în unul dintre acele joburi acasa pentru mamici. Vei avea un plus dacă demonstrezi abilități excelente de comunicare scrisă și verbală, organizare și prioritizare a task-urilor. Misiunea ta va fi să cauți noi oportunități de vânzare, să faci prospectarea pieței, să identifici tendințele de cumpărare ale clienților și să actualizezi informațiile din CRM. Și acest job necesită zero distrageri așa că e important să-ți creezi un mediu liniștit, de unde poți lucra.

 

joburi acasa

Înainte de a alege joburi acasa, e important să faci o scurtă evaluare a disponibilității tale și a ceea ce îți dorești în carieră.

 

Cum poți face mai ușor tranziția la joburi acasa pentru mamici

Există câțiva factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când îți dorești unul dintre acele joburi acasa pentru mamici. 

Evaluează-ți disponibilitatea

Când jobul are domiciliul acasă ai șanse mari să nu ai prea mult timp la dispoziție, mai ales dacă copiii nu au început încă să meargă la grădiniță/școală sau sunt din motive obiective acasă. Singurul timp liber pe care îl poți avea este când juniorii dorm sau se joacă singuri. Ar trebui să determini numărul de ore pe săptămână în care vei putea lucra, dar și să-ți acorzi și timp suficient pentru a te odihni.

Caută oportunități

Când ți-ai făcut o imagine despre numărul de ore pe care îl poți dedica jobului, următorul pas pe care ar trebui să-l faci este să începi să cauți unul dintre acele joburi acasa pentru mamici care să îndeplinească cerințele tale. Pe eJobs.ro poți face această căutare și în funcție de distanță, astfel încât să nu fie nevoie să alergi prin oraș la interviuri sau să ajungi repede în cazul în care jobul presupune și scurte întâlniri la birou.

Ia în considerare și abilitățile tale

Există multe joburi acasa pentru mamici, dar care este potrivit pentru tine? Înainte de a aplica, ar trebui să-ți pui câteva întrebări. De exemplu, ți-ar plăcea un loc de muncă care nu cere o anumită experiență sau pregătire? Sau poate ți-ai dori un loc de muncă care să-ți permită să te dezvolți profesional?

Rămâi organizată

În funcție de jobul pe care îl alegi, este posibil să fie nevoie de mici schimbări în casă. De exemplu, ia în considerare transformarea uneia dintre camere în birou, de unde poți lucra, fără nicio distracție. Dacă locul de muncă presupune și întâlniri virtuale cu echipa sau contactarea clienților, o idee bună este să ceri ajutorul familiei pentru a avea grijă de copii. Astfel te poți concentra asupra task-urilor pentru câteva ore.

Fii îngăduitoare cu tine

Un job oricum ar fi el, fie online, fie part-time sau la sediul companiei vine la pachet și cu un anumit nivel de stres, mai ales în primele zile. Acordă-ți timp să te obișnuiești cu noul tău program și comunică întotdeauna cu angajatorul pentru feedback și pentru a seta așteptările corect.

Oferta de joburi online este în creștere și ai la dispoziție atât locuri de muncă care cer experiență, cât și joburi unde o poți lua de la zero sau îți poți folosi abilitățile de organizare și management, atât de bine antrenate în jobul de mamă. Contează să știi foarte bine ce timp poți dedica jobului, în funcție și de programul copiilor, să negociezi cu angajatorul ore de lucru flexibile (acolo unde se poate) și să folosești tehnici de gestionare a task-urilor.

 

Aplică la joburi remote

 

Ți-a plăcut articolul despre joburi acasa pentru mamici? Citește și?

Munca la domiciliu. Tot ce trebuie să știi
Cum poți ajunge să lucrezi de acasă

A fost util articolul? 5
remote
 • AvatarCatrina Geanina zice

  Virtual assistent

  • Bună, Geanina,

   Aici găsești un job pentru virtual assistant: https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/asistent-virtual-manager/1307146

   Poți suna la 0219124 și consilierii eJobs te vor îndruma spre acele anunțuri de joburi care ți se potrivesc.
   O altă variantă este să te abonezi la newsletter-ul de joburi pentru a afla în timp util care sunt cele mai noi joburi din domeniul care te interesează. Iată cum poți face asta:

   În partea dreaptă a CV-ului trebuie să bifezi Criteriile jobului dorit: Nivel cariera/Nivel studii/Tip job/Orase de lucru/Departamente/Industrii/Salariu net lunar. Bifarea acestor criterii este esențială pentru ca noi să putem sorta joburile pentru tine
   Intră apoi în Setări cont – opțiune aflată sub poza ta de profil (din partea dreaptă sus). De pe coloana din stânga, alege Setări alerte e-mail ⤏ Frecvența alertei ⤏ Zilnic

 • AvatarMihai Alexandra zice

  Telesales Representative

 • AvatarFluturu Liliana Mihaela zice

  Virtual assistent

  • Bună, Liliana,

   Îți recomandăm să suni la 021 9124 și echipa eJobs îți va recomanda anunțuri de joburi care se potrivesc experienței tale.

  • AvatarVasile roxana zice

   Bună seara aș vrea să lucrez de-a casă , moment nu pot sa ma duc la munca pentru ca am un băiețel de 1 an și 4 luni

   • Bună, Roxana,

    Îți recomandăm să suni la 021 9124 și colegii te vor îndruma spre locurile de muncă remote care se potrivesc experienței și intereselor tale.

 • AvatarMihalescu zice

  Doresc ceva de munca

  • Bună seara,

   În ce domneiu și în ce oraș doriți să lucrați?
   Puteți suna la 0219124 și colegii vă vor îndruma spre locurile de muncă potrivite și de interes.

Leave a Reply