• 25 Mar. 2020
  • 2 min

Față-n față cu digitalizarea: interviul de angajare video!

interviul de angajare video
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Piața muncii s-a schimbat destul de mult în ultima perioadă, o mare parte dintre angajați lucrează de acasă, iar cei care sunt în căutarea unui job participă la interviul de angajare video. 

Mai exact, recrutarea s-a mutat în online, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce trebuie însă să știi e că în această perioadă e important să-ți folosești timpul în avantajul tău. E un moment bun să-ți pui la punct CV-ul, scrisoarea de motivație și să aplici la joburi. Mai ales, având în vedere că sunt multe  domenii în care activitatea a crescut exponențial în această perioadă. 

Cel mai mare angajator al momentului este retailul, domeniu care, în mod tradițional, scotea în piață cele mai multe poziții pentru candidați.

De asemenea, clinicile medicale private și producătorii de medicamente și echipamente farmaceutice reprezintă alte segmente de angajatori care au acum nevoie de un număr considerabil de candidați. 

O cerere mare în piață se înregistrează și pentru specialiștii din domeniul financiar. Pentru aceștia este acum disponibil un număr crescut de joburi, nu doar în sectorul bancar, cât și în departamentele financiar-contabile ale unor companii din industria energetică sau BPO.

Și candidații cu experiență în domeniul digital sunt în vizorul angajatorilor, cu atât mai mult cu cât aceștia pot lucra și remote.joburi remote

Rămâne doar să aplici la joburile scoase la bătaie de către angajatori. Iar ca să te simți în siguranță, eJobs a lansat o nouă funcționalitate – interviul de angajare video, care te ajută să fii intervievat chiar din confortul casei tale. 

Printr-un astfel de interviu, atat angajatorul cât și tu puteți să vă dați seama de compatibilitatea dintre voi. Acest tip de interviu este foarte avantajos și pentru compania care recrutează, deoarece poate să cunoască candidații într-un timp relativ scurt și poate să selecteze mult mai repede finaliștii.

 

Interviul de angajare video: cum să te pregătești!

Uite câteva reguli pe care trebuie să le respecți ca să obții mai ușor jobul pe care ți-l dorești. 

  • Dacă interviul de angajare este video, nu înseamnă că trebuie să rămâi în pijamale. Pregătește-te exact așa cum te pregăteai pentru un interviu face-to-face.
  • Camera în care se desfășoară interviul de angajare ar trebui să fie ordonată. Fără lucruri care ar putea să-ți distragă atenția ta sau a recrutorului.
  • Nu uita să te documentezi înainte. Să știi exact ce face compania pentru care dorești să lucrezi.
  • Tratează interviul cu seriozitate. Așa că, fii la timpul la care ai stabilit să ai discuția cu angajatorul.
  • Fă câteva teste înainte de interviu, pentru a te asigura că totul funcționează cum trebuie.

 

Ce trebuie să ai la îndemână pentru interviul video!

  • Ai nevoie de un calculator sau telefon și internet.
  • O cameră web funcțională.

Vezi? Nu ai nevoie de prea multe pentru a obține jobul mult dorit. Ai timp la dispoziție să te documentezi și chiar să-ți pregătești ținute cu care vrei să te prezinți în fața angajatorului. În ciuda schimbărilor din piața muncii din ultima perioadă, nu ar trebui să pui pauză pe cariera ta. Continuă să cauți jobul ideal pentru tine pe eJobs.ro.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Află și alte informații utile:

Sfaturi pentru cei care lucrează de acasă: cum să fii mai creativ?

Domenii de activitate pe val în această perioadă. Aplică acum

Cum faci față lucrului de acasă când ai copii 

A fost util articolul? 8

Leave a Reply