• 17 Mar. 2020
  • 5 min

Domenii de activitate pe val și în această perioadă. Aplică acum!

domenii de activitate

Angajările continuă și, zilele acestea, vedem o cerere tot mai mare pentru lucrători în anumite domenii de activitate care joacă un rol important în aprovizionarea oamenilor, în îngrijirea medicală a acestora, în susținerea sau în analiza financiară a business-urilor.

Astfel eJobs.ro înregistrează cele mai multe anunțuri de angajare din partea companiilor din retail, producție, distribuție, medicină/farma, consultanță în fonduri europene. Descoperă care este oferta din domenii de activitate la mare căutare acum!

Domenii de activitate cu cea mai mare cerere din partea angajatorilor

 

Alimentație

Marile lanțuri de hypermaketuri spun că vânzările au crescut foarte mult în ultimul timp, depășind chiar perioada Sărbătorilor de Iarnă. Și numărul de clienți este peste așteptări. Prin urmare, e nevoie de oameni care să facă față comenzilor crescute, paleților de marfă, să se ocupe de umplerea rafturilor, totul în condițiile asigurării igienei și siguranței pentru clienți. Se lucrează în condiții destul de grele, însă eforturile vor fi recompensate, spun reprezentanții hypermarketurilor.
Cele mai multe oferte în retail, pe eJobs.ro, sunt pentru casieri/vânzători, manager raion, recepționer marfă, brutari, măcelari. Găsești peste 3.600 de locuri de muncă în Alimentație – Horeca aici

Beneficii: Companiile oferă tichete de masă, asigurare medicală privată, decontarea sau asigurarea transportului pentru angajați, discount-uri în magazine, și formare profesională.

Producție

Cererea mare de produse înseamnă și o cerere mare în zona de producție. Companiile care produc ambalaje au nevoie în această perioadă de noi colegi. Se caută operatori mașini ambalare, mașiniști, gestionari depozite. De asemenea, sunt locuri de muncă și în domeniul producției de carne. Se caută ingineri tehnologi, gestionari și manipulanți depozit, șefi de magazin, muncitori fabrici, agenți de vânzări. Peste 2.200 de locuri de muncă găsești în Producție pe eJobs.ro

Beneficii: bonus lunar, tichete de masă, decontarea sau asigurarea transportului, ore suplimentare plătite conform legislației.

 

Transporturile și Distribuția sunt printre cele mai ofertante domenii de activitate în care te poți angaja acum.

 

Transport/Distribuție

Comenzile online pentru alimente din această perioadă sunt chiar și de 10 ori mai mari decât până acum, conform estimărilor făcute de companiile care fac livrări. Prin urmare și cererea pentru livratori/șoferi distribuție este tot mai mare. Pentru a te califica ca livrator în orașele mari, contează să ai mașină personală și un smartphone. Pentru jobul de șofer distribuție este importantă experiența relevantă în condus pe curse lungi, experiența în livrare, lipsa cazierului auto.

Găsești oferte de angajare atât pentru București și comunele apropiate, cât și pentru Timișoara, Cluj, Brașov, Iași. Dacă nu te califici pentru un post de livrator, poți alege unul de picker în magazine, la mare cerere în această perioadă. În acest mod, livratorii se pot ocupa de transport, iar pickerii aleg produsele în magazin și pregătesc comanda.

Un job nou în perioada aceasta presupune și mai multă protecție. Companiile au norme de igienă, livratorii sunt aprovizionați cu mănuși de unică folosință și dezinfectanți, cu folii și plicuri de plastic pentru plata cash și pot lăsa comenzile la ușă. Pe eJobs.ro în Transport/Distribuție sunt aproximativ 1.600 de locuri de muncă disponibile aici.

Beneficii: Poți câștiga un salariu peste media pieței, iar câștigurile se pot mări chiar și cu 100%, în funcție de volumul de livrări. Ai flexibilitate în alegerea programului, primești banii mai repede, chiar săptămânal la unele companii.

 

Domeniul medical este în top domenii de activitate unde cererea de angajare crește.

 

 

Farmacie și Medicina umană

În această perioadă, suntem tot mai preocupați de prevenție, de menținerea sănătății, dar și de achiziționarea produselor de igienă. Pentru a face față cererii tot mai mari din partea clienților, multe farmacii și-au extins programul de lucru, dar în același timp respectă și normele privind numărul de persoane care pot intra în spațiul închis. Prin urmare, au nevoie și de mai mulți oameni în echipă. 

Pe eJobs.ro sunt peste 480 de locuri de muncă în farmacie, cele mai multe pentru farmaciști, asistenți farmacie, reprezentanți medicali, reprezentant vânzări medicamente sau aparatură medicală.

Și clinicile medicale private își măresc echipele pentru a oferi suport în această perioadă. În Medicină umană sunt peste 1.000 de locuri de muncă disponibile, cele mai multe pentru asistenți medicali, asistenți medicali recoltare, biochimiști, medici specialiști.

Tot mai multe companii din diverse domenii sunt preocupate de menținea normelor de igienă la sediu și își adaptează și oferta de locuri de muncă. Pe ejobs.ro sunt posturi de Health & Safety Expert care are ca principale misiuni: să gestioneze documentația legală adecvată privind sănătatea și siguranța la nivelul companiei, să asigure suport tehnic în ceea ce privește aplicarea normelor de sănătate, să ofere instruire și suport la nivel de leadership pentru echipele de management.

Beneficii în domeniul farma/medical: Bonusuri de performanță lunare, asigurare privată și de sănătate, reduceri la produsele din farmacie, tichete de masă, traininguri de specialitate.

 

Consultanți în fonduri europene

Business-urile au nevoie de finanțări suplimentare pentru a trece cu bine de această perioadă. Există companii specializate în consultanță pentru atragerea de fonduri europene care acum își măresc echipele pentru a le veni în ajutor. Candidații trebuie să aibă experiență în scrierea proiectelor finanțate prin POR, POCU, POC, experiență în implementarea proiectelor finanțate, cunoştinţe despre administraţia publică din România şi legislaţia aferentă, capacitate de evaluare şi de rezolvare a problemelor. Pe eJobs.ro găsești aici joburile în fonduri europene.

Beneficii: salariu cuprins între 500 și 1.000 de euro (în funcție de experiență), formare profesională, traininguri, teambuildinguri, posibilități de avansare profesională.

 

Dacă ai abilități de analiză poți opta pentru un job într-unul dintre acele domenii de activitate unde angajatorii au nevoie de oameni acum: financiar, vânzări, marketing.

 

Analiștii de date

Companiile sunt cu ochii pe cifre și încearcă pe cât posibil să-și adapteze activitatea în funcție de rezultatele din aceste zile. Pentru aceasta angajează analiști financiari, analiști în vânzări sau analiști de date privind traficul online (SEO).

Cerințele pentru analiștii financiari sunt studii economice-financiare, experiență relevantă în analiză financiară sau în analiză de business, orientare spre soluții de optimizare, cunoașterea aprofundată a pachetului MS Office. Pe eJobs.ro găsești peste 1.300 de locuri de muncă în Financiar – Contabilitate.

Cerințele pentru analiștii în vânzări sunt studii superioare, cunoașterea termenilor contractuali comerciali,  abilități analitice, experiență în modele statistice și analize, cunoașterea MS Office, puternice competențe de relaționare și comunicare în echipă. Sunt peste 1.200 de locuri de muncă în Vânzări pe eJobs.ro.

Cerințele pentru analiștii de date privind traficul online sunt studii în domeniul business/matematică, experiență în analiza datelor, în segmentarea și interpretarea acestora, cunoștințe Google Analytics, Google Search Console, abilități de utilizare a Microsoft Excel, abilități de rezolvare a problemelor, de setare a priorităților. Acești specialiști pot face recomandări de optimizare a conținutului online pentru creșterea traficului. Găsești peste 1.000 de locuri de muncă în Marketing pe eJobs.ro.

Beneficii: tichete de masă, asigurare medicală, traininguri, discount-uri la diferite tipuri de servicii.

Joburile se schimbă și se adaptează în funcție de contextul economic și social. De aceea, este bine să încerci să ții pasul, la rândul tău, cu aceste schimbări atunci când îți cauți un loc de muncă. Ai șanse mai mari să te angajezi dacă îți updatezi CV-ul în funcție de cerințele joburilor din domenii de activitate la mare căutare acum.

 

Ți-a plăcut articolul despre domenii de activitate unde sunt cele mai multe angajări acum? Citește și:

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

Joburi de acasă. Oferte de angajare și tips-uri despre cum să lucrezi eficient

Ai emoții la interviu? Află cum să le gestionezi

6 motive pentru care să alegi un job sezonier
 

A fost util articolul? 12
domenii de activitate

Leave a Reply