• 13 Dec. 2022
  • 2 min

5 carti in engleza care te vor ajuta să găsești jobul ideal

carti in engleza care te vor ajuta să găsești jobul ideal
Autor
Avatar
Diana Mărășoiu Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrar... Arată mai mult

Ți-ai propus ca în 2023 să pornești în căutarea locului-de-muncă-pereche? Deși e la fel de greu de găsit o compatibilitate perfectă, exact ca atunci când vine vorba de jumătatea sufletească, mai multe carti in engleza scrise de autori cu experiență vin cu o perspectivă proaspătă și interesantă asupra acestei căutări.

Acestea fiind zise, ești pregătit să-ți găsești jobul ideal? Primii pași în această direcție încep cu aceste carti in engleza care constituie lecturi obligatorii!

5 carti in engleza care te vor redirecționa pe drumul cel bun

Knock ’em Dead 2013: The Ultimate Job Search Guide de Martin Yate

Preia controlul asupra carierei tale! De mai bine de douăzeci și cinci de ani, Martin Yate a indicat calea cea bună pentru milioane de candidați. Iar acum te poți folosi și tu de metodele sale dovedite pentru a-ți reîncepe căutarea jobului ideal. În acest volum, Yate îți spune exact unde sunt oportunitățile de angajare și de ce abilități ai nevoie pentru a impresiona angajatorii.

 

A Job to Love de Alain de Botton

Alături de o relație satisfăcătoare, o carieră pe care o iubești este una dintre principalele cerințe pentru a avea viață împlinită. Din păcate, este destul de greu să te înțelegi suficient de bine pentru a știi unde să-ți direcționezi energiile. Volumul A Job to Love este conceput pentru a te ajuta să ieși din acest impas. Ghidul te va ajuta să te înțelegi mai bine și să reperezi cu mai multă ușurință aceste joburi potrivite pentru tine. Cu compasiune și cu un spirit profund practic, această carte te îndrumă să-ți descoperi adevăratele talente și să-ți înțelegi aspirațiile înainte de a fi prea târziu.

 

How to Get a Job You Love de John Lees

Te simți demoralizat de rutina jobului tău? Ai face o schimbare în carieră, dar nu știi încotro s-o iei? Te tentează să demisionezi dar nu știi ce să faci în continuare? John Lees vine cu un volum ce abundă în idei fresh și exerciții noi. Această carte practică te va învața cum să gândești out-of-the-box, să-ți descoperi talente ascunse și să identifici ce tip de carieră vrei cu adevărat. Cartea își propune să te ajute să depășești cele mai comune bariere mentale și să stabilești un plan de acțiune în cinci puncte. Bonus: există și o secțiune specială despre înțelegerea pieței dedicată proaspeților absolvenți.

 

Love Your Job: The New Rules for Career Happiness de Kerry E. Hannon

Da, este posibil să ai un loc de muncă pe care îl iubești și nu trebuie neapărat s-o iei de la zero pentru a obține așa ceva. Love Your Job este un ghid care te va ajuta să te reîndrăgostești de jobul tău. De ce să numeri orele zilei până la pensionare când ai putea pur și simplu să-ți regândești ziua de muncă?

Love Your Job este despre rutină, obiceiuri, modele de gândire, volumul aratându-ți cum să identifici micile lucruri care fac munca mai plăcută și mai antrenantă. Folosind diverse tehnici simple poți adopta o atitudine pozitivă care să te facă mai fericit la locul de muncă.

 

The Art of Finding the Job You Love: An Unconventional Guide to Work with Meaning de Cara Heilmann

În The Art of Finding the Job You Love, Cara Heilmann oferă o modalitate diferită, sigură și neconvențională de a ajuta candidații să-și pună în valoare talentele și pasiunile. În urma lecturii acestui volum vei învața cum să:

• Îți exprimi clar și concis interesul pentru poziția pe care ți-o dorești. Dar și cum să te prezinți într-un mod cât mai convingător.
• Te conectezi mai bine în timpul interviului cu potențialul angajator. Există sfaturi chiar și pentru cei mai introvertiți.
• Faci o impresie pozitivă de durată, care va persista și după încheierea interviului.

 

Ți-a plăcut acest articol ce prezintă diverse carti in engleza? Citește și:

Curajul de a învinge frica

People Management: care sunt caracteristicile unui lider

A fost util articolul? 15

Leave a Reply