• 7 Oct. 2022
  • 2 min

5 joburi care necesită și o doză de curaj

curaj

Ultimii ani nu au fost deloc ușori, iar piața muncii a adus schimbări multe într-un timp scurt pentru toți jucătorii ei: candidați, angajați și angajatori. E important însă să mergi mai departe, să găsești în tine acele resurse prin care te poți pune în valoare pentru un nou loc de muncă.

Și e normal să ai planuri îndrăznețe legate de viitorul job și ele să vină la pachet cu o mulțime de întrebări: Merită să-mi schimb domeniul de activitate? Să aplic chiar dacă nu am multă experiență? Pot să obțin un salariu mai mare? Chiar dacă nimeni nu-ți poate garanta că planurile tale vor da roade așa cum îți dorești, merită să încerci. Să ai curaj să te desprinzi ușor-ușor de zona de confort pe care o știi și să te uiți cum ai putea să-ți schimbi destinul profesional. 

Schimbarea jobului trebuie să fie asociată oricărui sentiment – emoție, curaj, adrenalină, determinare – numai frică, nu”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs.

Și poate cea mai bună dovadă de curaj este să-ți iei un job care presupune să-ți asumi un risc, dar care îți aduce și satisfacții profesionale pe măsură.

 

Alpinist utilitar

Companiile din telecomunicații angajează alpiniști utilitari care să se ocupe de instalarea cablurilor și antenelor, de instalarea dispozitivelor mecanice și panourilor. Contează foarte mult abilitatea ta de a lucra la înălțime, studiile medii cu profil tehnic, precum și un curs autorizat de alpinist utilitar absolvit sau disponibilitatea de a participa la instruire în cadrul companiei. Experiența în domeniul construcțiilor sau în telecomunicații este apreciată.

 

Asistent medical

Dacă ești omul care poate acorda primul ajutor medical în caz de urgențe și ai abilitatea de a recolta analize, deprinsă prin experiența de minimum un an în domeniul medical, poți alege să aplici pentru joburile de asistent medical în clinicile private. Jobul cere mult curaj și încredere în tine; va trebui să iei decizii rapide, în situații stresante, care se pot schimba într-o secundă. Însă satisfacțiile sunt mari, ai ocazia de a te dezvolta într-o echipă profesionistă și deschisă care susține învățarea continuă și să lucrezi cu instrumente performante.

 

Agent pază și protecție

Poți gestiona situațiile dificile care pot apărea într-un magazin, asigurând liniștea și ordinea, printr-o abordare calmă? Dacă răspunsul tău este afirmativ, jobul de agent pază și protecție este potrivit și găsești deschidere din partea angajatorilor chiar și fără să ai experiență. Contează entuziasmul și disponibilitatea ta de a obține certificatul de agent pază în primele 3 luni de activitate. De asemenea, este importantă atenția distributivă, un simț al responsabilității dezvoltat și orientarea către client.

Tehnician sisteme incendiu

Cu studii medii în domeniul tehnic (electric și mecanic) și permis de conducere categoria B te poți califica pentru un job într-o companie care oferă servicii industriale. Responsabilitățile tale vor fi deplasarea la locаțiile clienților și testarea sistemelor de stingere și detecție incendiu, punea în funcțiune a acestor sisteme. Angajatorii oferă prime, bonuri de masă și asigurare de risc și accidente.

 

Montator acoperiș

Îndemânarea în construcții și curajul îți poate aduce un job la înălțime. Pentru a te ocupa de montarea acoperișurilor nu ai nevoie de anumite studii sau de experiență. Angajatorii apreciază candidații harnici, perseverenți și onești. Principalele tale responsabilități vor fi: confecționarea pieselor speciale în atelier, fixarea lor pe șantier și lucrări generale de tinichigerie.

 


Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

 

Ți-a plăcut articolul despre joburi care cer o doză curaj? S-ar putea să-ți placă și:

Motivele care te pot determina să-ți schimbi jobul acum

De ce atenția la detalii e importantă pentru a lucra în domeniul IT

Nu te-ai înțeles prea bine cu fostul manager? Află cum să obții o recomandare

 

 

A fost util articolul? 9
curajul

Leave a Reply