• 13 Sep. 2016
  • 3 min

5 lucruri pe care managerii vor de fapt să le afle când te întreabă de hobby-uri

hobby

Diana Goanță, online marketing specialist la ABC Human Capital, scrie despre rolul pasiunilor candidaților în parcursul lor profesional.

Crezi că dacă ai calificările și experiența necesare pentru un loc de muncă la care ai aplicat, ai și primit poziția, nu? Lucrurile, însă, nu stau chiar așa. Abia acum urmează partea complicată. Te-ai întrebat vreodată ce anume urmăresc managerii care angajează atunci când vor să afle detalii despre tine ca persoană, inclusiv care sunt hobby-urile tale și interesele din afara biroului?

Îți prezint, în rândurile care urmează,  cinci lucruri pe care managerii care angajează vor de fapt să le afle atunci când te întrebă care sunt hobby-urile tale.

Dacă lucrezi bine în echipă

 

Colaborarea și munca în echipă sunt importante în majoritatea companiilor, astfel că orice fel de activitate pe care o faci în timpul liber care denotă faptul că poți fi un bun jucător în echipă te va ajuta atunci când un manager care angajează te întreabă ce hobby ai. Pentru ca tu să fii un angajat de succes, este foarte important să poți să îți construiești relații cu persoane din cadrul și din afară echipei în care lucrezi în mod direct.

Dacă ai calități de lider

 

Anumite hobby-uri ale angajaților pot să îi ajute pe manageri să realizeze dacă angajații respectivi își vor asuma anumite riscuri pentru a deveni, cu adevărat, cea mai bună versiune a lor. În multe companii, angajații sunt încurajați să conducă, indiferent de poziția pe care o dețin și se caută persoane care își doresc să facă cu adevărat o diferență. Este foarte important pentru multe companii să găsească angajați care au abilitatea de a duce proiectele la bun sfârșit și de a fi o sursă de inspirație pentru colegii lor.

Dacă esti pasionat

 

Managerii își doresc să angajeze persoane pasionate, astfel că vor dori să te audă cum vorbești cu pasiune despre hobby-ul tău. Pasiunea nu trece neobservată. Oamenii vor vedea cât de bine faci lucrurile care te bucură, atât la birou, cât și în afara sa. În cele din urmă este vorba despre atitudinea pe care o ai. Pentru a putea fi pasionat de orice, trebuie întâi să crezi în acel ceva și oamenii vor observa că nu te dai bătut, chiar dacă o sarcină este grea.

Dacă ești flexibil

 

Managerii caută persoane flexibile la locul de muncă și faptul că ai un hobby pe care îl iubești te va ajuta să fii bun la locul de muncă pentru că aduci un plus echipei, cu punctele tale de vedere diferite. Este foarte de folos ca, într-o echipă, să existe persoane cu perspective diferite asupra unei anumite situații deoarece, astfel, ideile devin contestate și sunt scoase la iveală cele mai bune propuneri.

În momentul în care o echipă este alcătuită din persoane cu hobby-uri diferite, fie că acestea sunt dansul, pictura sau kickboxing-ul, fiecare persoană aduce ceva unic grupului din care face parte. De exemplu, dacă îți place să te joci pe calculator sau să citești benzi desenate, aceste lucruri denotă faptul că ești o persoană cu multă imaginație, iar creativitatea și imaginația ta pot fi de mare folos echipei tale.

Dacă lucrezi activ la dezvoltarea personală

 

Este important ca un angajat să nu renunțe repede, să încerce să devină cea mai bună variantă a sa și să se autodepășească în mod constant. Astfel că un manager va fi interesat să vadă cât de motivat ești pentru hobby-ul tău și cât de departe ești dipus să mergi pentru acesta. Nu este vorba să fii perfect, ci este despre îmbunățățirea în mod constant în activitățile și, în cele din urmă, să faci o diferență în lume prin munca pe care o depui, indiferent dacă lucrezi în finanțe sau în comercializare de produse.

În general, managerii caută să angajeze persoane deschise la minte și curioase în mod natural. Dacă poți vorbi despre cum hobby-urle tale îți dezvoltă abilitatea de a fi atent la detalii, îți păstrează mintea ascuțită sau îți dezvoltă creativitatea, atunci fă-o la interviu și cu siguranță acest lucru te va ajuta să obții job-ul.

Urmăriți și alte articole ale ABC Human Capital aici.

A fost util articolul? 3
hobby

Leave a Reply