• 9 Jan. 2018
  • 2 min

5 metode motivaționale de a obține rezultatele dorite la job

Metode Motivaționale pentru a obține rezultate la job

Indiferent dacă începi un job nou sau vrei să excelezi la cel actual, motivația e esențială atunci când cauți să avansezi în carieră. Degeaba intri în forță la începutul drumului la muncă dacă pe parcurs îți uiți scopul sau motivațiile. Se întâmplă, desigur, sa te îndepărtezi de plan, dar important e să nu te lași propulsat într-o rutină negativă.

Am discutat în trecut despre trei dintre cele mai apreciate tehnici de a-ți mări productivitatea, utile pentru cei care caută să se organizeze în munca lor zilnică. Motivația e, în schimb, altă poveste, pe care nicio tehnică de lucru eficient nu o poate crea. Trebuie să pornească de la tine: de la ce îți dorești să obții la job: o mărire, o carieră ascendentă sau chiar dezvoltarea personală. Stabilește-ți un scop, poate chiar o rezoluție pentru următorul an și ține-te de ce ți-ai propus! Dacă pe parcurs simți că te îndepărtezi de scopul tău final, aplică una din următoarele metode motivaționale:

1. Acordă-ți 5 minute

Mai e puțin și se face ora prânzului și încă nu ai făcut nimic astăzi. Sună cunoscut? Dacă da, acordă-ți 5 minute! Nu de pauză, ci de lucru. Concentrează-te măcar pentru 5 minute pe ceea ce ai de făcut și vei vedea cum minutele respective se vor transforma lejer într-o oră.

2. Pune-te în mișcare

Dacă jobul tău cere creativitate și nu reușești să te concentrezi în fața calculatorului, ridică-te. Plimbă-te prin birou, fă-ți un ceai sau o cafea, observă-ți colegii și prinde crâmpeie din conversații. Activitatea fizică și mentală bruscă, chiar dacă nu presupune nimic complicat, te va ajuta să te concentrezi când te așezi înapoi la lucru.

3. Ai uneltele potrivite?

Așa cum un muzician nu poate cânta la un instrument neacordat, nici tu nu îți poți face treaba într-un spațiu de lucru nepotrivit. Contează cât de confortabil este scaunul, cât de performant este calculatorul, iar uneori contează și agenda și instrumentul de scris. Da, un pix bun chiar poate face diferența atunci când ai idei de notat.

4. Pune-ți scopul peste tot

Tapetează-ți zona de lucru cu scopul tău. Poate muncești din greu ca să pleci într-o excursie exotică. Schimbă-ți atunci wallpaper-ul pe calculator cu o imagine din acel loc. Sau poate scopul tău este să înveți suficiente la job astfel încât să îți lansezi propria afacere în scurt timp. Atunci lipește-ți post-it-uri cu numele viitoarei tale companii și, de ce nu, zeci de variante de logo-uri. Amintește-ți ce îți dorești să obții!

5. Permite-ți pauze dese

Nu te poți concentra 24/7 pe același scop. Nici nu e sănătos și te poate duce la burnout. Așa că atunci când inspirația nu vine sau când când ziua de lucru se încheie, ieși la o plimbare, la o înghețată cu cineva drag, la dans, la sală sau oriunde altundeva pentru a-ți reîncărca bateriile! Motivația te va aștepta la cafea a doua zi, iar dacă nu apare, acum știi ce metode motivaționale să aplici!

 

Citește și:

Cum să te reacomodezi la birou după vacanță

Rezoluții pentru cariera mult-dorită

4 variante cool de a purta cămașa la birou

A fost util articolul? 2
jobjoburilocuri de munca

Leave a Reply