Chiar dacă în filme și seriale, momentele în care anumite personaje își dau demisia sunt portretizate în moduri dramatice, radicale, iar cei care o fac, pleacă fără să se uite în urmă, fără niciun pic de regret, în viața reală lucrurile stau puțin diferit.
Și, de multe ori, pe parcursul drumului profesional îți vei da demisia din locuri în care din anumite puncte de vedere îți este bine. Însă prioritățile personale se schimbă și o dată cu ele și noțiunea ta despre bine evoluează. Ceea ce în urmă cu 5 ani ți se părea suficient, astăzi ți se pare poate neîndestulător.
Demisia dintr-o poziție ce-ți oferă un anumit grad de confort poate părea o mișcare neobișnuită, dar există câteva motive bune pentru care oamenii aleg să plece de la locurile de muncă pe care le îndrăgesc pentru alte oportunități:
Oricât de mult îți place meseria pe care o practici și echipa din care faci parte, dacă salariul nu a evoluat o dată cu tine și nu-ți este suficient pentru a-ți îndeplini anumite responsabilități financiare, atunci ai un motiv întemeiat pentru a te reorienta către o altă funcție, la o altă companie, ce oferă un pachet salarial mai adaptat vremurilor. Dacă aceasta este singura problemă pe care o resimți la locul curent de muncă, nu ar strica totuși să încerci să negociezi o mărire de salariu înainte de a face schimbarea.
Ți se pare că ești blocat pe o treaptă pe scara carierei și nu mergi nicăieri? Te așteptai la o promovare pe care nu ai primit-o? Dacă viitorul tău în companie nu se conturează așa cum te-ai așteptat, ar putea fi timpul să te gândești să începi o căutare de job nou. Amintește-ți că nu strică niciodată să vezi ce este disponibil și ce alte oportunități există în prezent pentru tine. Industriile evoluează și joburile o dată cu ele și dacă ai luat o pauză îndelungată de la căutarea de locuri de muncă s-ar putea să te surprindă plăcut varietatea acestora.
Poate ești bun la ceea ce faci și te simți bine cu rezultatele pe care le obții, dar problema este integrarea ta la job. Poate te simți lăsat pe bară și singur. Urmărește sursa acestui sentiment și s-ar putea să realizezi că el este strâns legat de cultura companiei care nu este compatibilă cu personalitatea ta. Nu toate mediile de lucru pot fi considerate potrivite pentru fiecare angajat și nu ești nici primul, nici ultimul om dintr-o echipă care simte asta, iar demisia vine ca o urmare firească a acestui aspect.
Schimbările în carieră nu sunt întotdeauna liniare. Uneori, acestea implică un salt major către o industrie total diferită. De ce să nu-ți asculți instinctul și să treci de la bine la mai bine? Cine știe dacă într-un loc nou vei găsi nu numai o motivație suplimentară, ci și succes în carieră? Îmbrățișează schimbarea!
Slujba ta îți pune bariere în calea vieții personale? Te străduiești să echilibrezi responsabilitățile familiale cu îndatoririle tale profesionale? Poate că naveta spre birou te împiedică să faci orice, în afară de muncă, lăsându-ți puțin timp pentru alte sarcini. Acești factori pot reprezenta semnale că este timpul să iei în considerare alte opțiuni de muncă care se potrivesc mai bine pentru momentul curent în care te afli acum. Spre exemplu, pe eJobs.ro găsești în prezent peste 2.000 de locuri de muncă pe care le poți face remote și care-ți permit o mai bună gestionare a timpului, dacă aceasta este problema principală.
De unde (mai) găsești motivație?