• 16 Jun. 2022
  • 3 min

7 sfaturi cu ajutorul cărora vei obține un job în vanzari

7 sfaturi cu ajutorul cărora vei obține un job în vanzari

Mai ales dacă ești la început de drum, obținerea unui loc de muncă în vanzari nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Dar toată lumea trebuie să pornească de undeva. Chiar și așii din acest domeniu au fost la un moment dat începători, așa că nu ai niciun motiv pentru a renunța înainte de a încerca.

Pe ejobs.ro ai în prezent peste 5000 de locuri de muncă în vanzari pentru persoane fără niciun fel de experiență. Iar asta înseamnă că ai de unde alege. Cum te asiguri însă că treci și de interviul de angajare? Aici intervenim noi cu câteva recomandări utile!

 

Fii proactiv și…

… învață câte ceva despre un produs sau o gamă de produse din portofoliul companiei la care aplici. Dacă în portofoliul companiei la care aplici există un produs care ți-a făcut viața mai frumoasă sau mai ușoară, alege-l pe acesta și amintește-l la interviu. Interesul deloc simulat și experiența personală despre care vei putea vorbi te va diferenția negreșit de ceilalți candidați pentru un job în vanzari. Iar dacă pe lângă experiența proprie strecori și niște detalii de pe site-ul companiei sau din articole redactate despre ea, atunci îți crești exponențial șansele.

 

Îmbracă-te pentru poziția pe care vrei s-o obții

Probabil la primul job în vanzari vei petrece destul de mult timp la telefon, însă ceea ce porți la un interviu afectează modul în care te simți și felul în care ești perceput. Și, chiar dacă este un interviu telefonic, poți transmite că ești neîncrezător în forțele proprii. Cum ar fi însă dacă ai alege o ținută care știi că te flatează și în care te simți bine? Un mic detaliu precum acesta te poate ajuta să arăți că ești fix persoana care se caută pentru respectivul loc de muncă în vanzari.

 

Arată că ești energic și entuziast pentru a obține un job în vanzari

Dacă vrei să obții un post pe acest domeniu e esențial să arăți că ești un energic și pozitiv. Deci nu te limita doar la o afirmație neutră precum „Da, chiar vreau să lucrez în vanzari”. Dă dovadă de cât mai mult entuziasm atunci când povestești de ce ai vrea să lucrezi pentru respectiva companie. Mizează și pe un limbaj puternic al corpului, menține contactul vizual și vorbește pe un ton energic și hotărât.

 

Pune întrebări despre training, obiective și instrumente

Spre deosebire de locurile de muncă în sectoarele creative, cele din vanzari sunt destul de clare și de bine definite. Totul ține de performanță și de modul în care o poți atinge. Și e important să afli înainte de a ajunge propriu-zis la job ce va implica poziția ta. Plus că în acest mod, intervievatorul va înțelege că deși nu ai experiență, te-ai documentat despre acest domeniu și știi deja care sunt așteptările pe care companiile le au de la tine. Iar asta va constitui o bilă albă pentru tine.

 

Vorbește despre abilitățile tale

În acest punct al interviului poți arăta că ai studiat cu atenție job description-ul și că ești cu adevărat persoana potrivită pentru poziția respectivă. Pregătește-te cu exemple concrete care arată că deții cu adevărat abilitățile pe care susții că le ai și nu te limita la o simplă enumerare a acestora.

 

Pregătește-ți un discurs convingător pentru cea mai importantă întrebare

„De ce vrei să lucrezi în vanzari?” este întrebarea de care nu vei scăpa la interviul pentru un prim loc de muncă în acest domeniu. Dacă ai lucra deja în vanzari e destul de simplu pentru că poți explica ce-ți place deja și de ce ai vrea să continui. Însă ca novice trebuie să vii cu un motiv bun. Sau, și mai bine, cu o pleiadă de motive care te-au făcut să te reprofilezi către această direcție sau s-o apuci din prima pe ea.

 

Încheie interviul într-o notă pozitivă ca un veritabil om de vanzari

Un om bun în domeniul vânzărilor va avea de fiecare dată grijă să părăsească discuția cu un client într-o notă pozitivă. Aplică același principiu și când vine vorba despre interviul de angajare. Încheie cu câteva propoziții care-ți arată dorința de obține jobul sau întreabă despre următorul pas în procesul de recrutare. Astfel vei arăta că ești dornic să lucrezi acolo. Poți, de asemenea, să întrebi intervievatorul dacă are nevoie de alte informații sau documente suplimentare din partea ta.

Ai găsit multe opțiuni de joburi în vanzari pe ejobs.ro dar nu știi la care ar trebui să aplici? Crezi că CV-ul tău ar trebui updatat însă nu știi ce ar trebui să faci pentru a-i da cea mai bună formă? Apelează numărul scurt 021.9124 pentru a beneficia de suport gratuit din partea echipei eJobs România. Serviciul este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Cum să-ți găsești job dacă ești momentan somer

Cum te ajută inteligența emoțională să ai mai mult succes la job

A fost util articolul? 9
job vanzariLoc de munca vanzari

Leave a Reply