• 15 Jun. 2020
  • 3 min

Cum să-ți găsești job dacă ești momentan somer

Cum să-ți găsești job dacă ești momentan somer

Competiția pentru un loc (mai) bun de muncă nu a fost niciodată ușoară. Iar dacă-n prezent ești somer ca urmare a crizei pe care o traversăm știi deja că nu e simplu să găsești o poziție disponibilă pentru specializarea ta. Dar nici imposibil nu e, iar astăzi ne propunem să-ți oferim câteva sfaturi ce te vor ajuta să găsești o soluție potrivită pe termen scurt, dar și cea mai bună variantă pe termen lung.

Să nu faci nimic și să aștepți revenirea la scenariul de dinainte nu este o opțiune dacă ești somer. Important e să înțelegi ce se schimbă pe piață pentru a obține un nou loc de muncă.

Caută-ți în primă fază un job part-time sau temporar

Serviciile de curierat au explodat în această ultimă perioadă, iar pe platforma eJobs găsești numeroase oportunități atât pe post de șofer, cât și în rol de curier. Iar unele poziții cu program redus de lucru se pot transforma în timp și în locuri de muncă full time. Depinde doar de tine să tratezi jobul cu profesionalism.

Dacă ești somer ia în calcul și o reconversie profesională

Acum este un moment cum nu se poate mai bun pentru a-ți reevalua cariera. Multe industrii s-au schimbat dramatic în ultimile luni, dar e important și să vezi câte dintre obiectivele personale îți erau îndeplinite de jobul anterior. Dacă atunci când tragi linie îți dă cu minus, recomandat ar fi să încerci o schimbare de drum.

Un moment de tranziție între joburi poate naște neliniști, dar este, de asemenea, și plin de oportunități. Dacă ai putea să faci orice ți-ai dori, ce ai vrea să faci? Răspunsul la această întrebare te-ar putea ajuta să găsești primul pas înspre direcția care ți se potrivește cu adevărat. Chit că vrei să faci o reconversie profesională, să-ți perfecționezi abilitățile digitale sau să ai un job mai creativ, important este să rămâi deschis la noi posibilități.

Fii flexibil

Ține cont de faptul că acum mingea este în terenul angajatorilor și reacționează în mod corespunzător la schimbarea peisajului din recrutare. E important să dai dovadă de flexibilitate când negociezi data de începere a unui nou job, dar și când vine vorba despre cerințele specifice rolului tău. Adaptabilitatea este o calitate critică pe care trebuie să deții, pentru te angaja cât mai rapid.

Vorbește la interviu despre prejudecățile legate de vârstă

Este important să elimini încă de la început întâlnirii îndoielile angajatorilor cu privire la vârsta ta. Chit că ești foarte tânăr și poți fi suspectat că nu ai suficientă experiență sau ai depășit un anumit prag de vârstă și sunt șanse să se creadă că nu ești pus la punct cu noile tehnologii. Gândește-te la presupunerile care s-ar putea să se facă pe baza vârstei tale și abordează-le înainte de a se transforma într-o preocupare nediscutată. De asemenea, poți adăuga o secțiune de abilități tehnice în CV-ul tău și să discuți tendințele actuale ale industriei în scrisoarea de intenție.

Caută să ai un interviu cât mai curat

În prezent, tot mai mulți angajatori mizează pe varianta interviului video, variantă existentă și pe platforma eJobs.ro. Iar asta înseamnă că depinde doar de tine să transmiți același nivel de entuziasm și profesionalism cum ai face în cazul unui interviu față-n față. Nu uita că deși e într-o oarecare măsură mai relaxat fiind de acasă, el este în continuare un interviu formal, iar aspectul, ținuta și fundalul din spatele tău ar trebui să reflecte asta.

Sfat: testează în prealabil toate funcționalitățile aplicației pe care o vei folosi pentru video interviu (de exemplu, setări audio, acces la cameră și ecran) pentru a evita orice potențială problemă tehnică.

Simți că nu ai un CV suficient de bogat și de atractiv pentru a fi chemat la un interviu de angajare? Ai nevoie de un sprijin atunci când aplici la joburi în această perioadă în care ești somer? Apelează numărul scurt 021.9124 pentru a beneficia de consiliere gratuită din partea echipei eJobs România. Serviciul este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Ți-a plăcut acest articol pe tema Cum să-ți găsești job dacă ești momentan somer ? Citește și:

Află domeniile în care se vor face cele mai multe angajări

Cum să te diferențiezi pe o piață cu o concurenta tot mai ridicată

Preaviz Codul Muncii: când te afli între fostul job și actualul job

A fost util articolul? 18
  • AvatarDoru Apostol zice

    Interesant ,

Leave a Reply